10157
Prikaza
5
Komentara
SLAVONSKI BROD – Iako je Nacionalni Stožer Civilne zaštite sasvim jasno kazao kako je radno vrijeme, onih trgovina koje smiju raditi, od 8 do 17 sati, u Slavonskom Brodu ima onih koji ovu odredbu 'debelo' krše.
Još 24. ožujka čitatelj SBplus portala, pod 'nickom' charilesb komentirao je i pitao: „Kako je moguće da unutar zone ĐĐ još uvijek rade improvizirani kafići koji imaju dozvolu za rad po ne znam kojoj logici?? Ne bi trebali proći osnovne higijenske inspekcije jer su inače leglo zaraze, a pogotovo sad u doba haranja smrtonosnog korona virusa. Tko to dopušta i zašto su ti nadograđeni objekti (a ima ih oko 4-5) povlašteni u odnosu na druge ugostiteljske objekte u Slavonskom Brodu, pa i Hrvatskoj? Imaju li nekoga tko ih štiti ili se radi o običnom nemaru institucija?"
Nažalost, nije ovo bio jedini primjer koji je stigao iz kruga zone Đuro Đaković. Nekolicina radnika upozorila nas je kako tamo trgovine u kojima kupuju užinu rade od 6 sati ujutro. Još sredinom tjedna na medijskoj konferenciji Županijskog Stožera postavili smo načelniku Stožera, Stjepanu Bošnjakoviću pitanje jesu li neki možda dobili 'izuzeće' od Odluke o radnom vremenu od 8 do 17 sati.
„Nitko nije izuzet od te Odluke i nitko ne smije raditi od šest sati ujutro. Mi smo imali konkretno od strane pekarnica upite da rade od 6 do 14 sati, ali izvan propisanih okvira od 8 do 17 sati nitko ne može raditi. Unutar tog okvira svatko može sebi odrediti termin.", kazao je Stjepan Bošnjaković, javno poručivši da ukoliko netko od prehrambenih trgovina radi izvan propisanog okvira od 8 do 17 sati izravno krši odluku o radnom vremenu.
No, neki niti ovu poruku nisu shvatili. Ili to jednostavno nisu željeli učiniti. Tijekom subote prijepodne stigla nam je fotografija iz kruga Đure Đakovića snimljena oko 06.40 sati, na kojoj je jasno vidljivo da trgovina radi. Uz to, radnici koji u njoj kupuju ne drže socijalni razmak. Dvostruko kršenje propisanih odluka. Pitamo se, čine li to zbog profita ili gluposti te jesu li svjesni što bi se dogodilo da se virus 'uvuče' među Đurine radnike? Ali isto tako se pitamo zbog čega i sami radnici ovakve prekršitelje ne prijave lokalnom Stožeru nadležnom za kontrolu provedbe propisanih odluka. Jer ne činjenje je sudjelovanje u 'zločinu'.
@charliesb tko je uopce dozvolio prodaju Đurine menze ispod Slavonskog restorana....ta menza za prehranu je bila odlicna...bolje se to zapitaj.
Zahvaljujem što ste primjetili ovaj problem. Stvarno je ružno vidjeti kako to sve izgleda i funkcionira. Naravno da počinju s radom u 6 ujutro kad do 7 prodaju već gajbu piva. Te kvazi pekare i pecenjare prodaju više alkohola nego... Prikaži sve hrane. Je li prodaja alkohola tamo uopće dozvoljena? Neuredni kiosci, bez osnovnih higijenskih standarda. Radnici ĐĐ osuđeni su na takve uvjete jer im bolje nije ni ponuđeno. Potrebni su novi i moderni objekti za prehranu koje su radnici zaslužuli.