U sklopu večeri održana je aukcija glavnog jela za 12 osoba, dvije slike, te torte Zlatna jabuka a sav prihod je išao je u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara.
VINKOVCI - Svečana dvorana ''Barun Tenk'' Vinkovci i ove godine, po
četvrti put za redom, bila je domaćin 4.kola Hrvatskog kuharskog kupa
''11.Zlatna jabuka'' kojeg je uspješno organizirala Udruga kuhara
Vukovarsko-srijemske županije.
Tihomir Krijan i Krešimir Jurić-Orlić iz slavonskobrodskog Hotela Art osvojili treće mjesto u kategoriji svečana hladna plata za 12 osoba.
Natjecanje Hrvatski kuharski kup
povezuje u cjelinu pet kulinarskih manifestacija koje se na zadane teme
održavaju diljem Hrvatske, a ovo je ujedno bilo pretposljednje
natjecanje ovog ciklusa te nas nakon Vinkovaca očekuje veliko finale u
Zagrebu gdje će se natjecatelji boriti za veliku Kristalnu kuhaču, piše Glas Slavonije, gdje možete pročitati u cjelosti tekst čiji dio prenosimo.
Natjecatelji
su marljivo radili gotovo dva dana, a dvanaest ekipa pripremalo je
hladnu jelo od pilećeg filea i slanine, te sira, a kao prilog-povrtna
garnitura.Glavno jelo pripremali su od svinjskog buta, gljiva i
kukuruza šećerca, a za prilog su koristili žitarice i brokulu. Svoje
umijeće u desertu pokazali su pripremom čak dva deserta ukomponiranih u
jednom tanjuru. U pripremi prvog deserta koristili su neizbježne jabuke,
orašaste plodove, prhko tijesto i med, dok su u drugom desertu koristili
lisnato ili vučeno tijesto i svježi sir.
Prosudbeno povjerenstvo
su činili članovi Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog kupa: Zdravko
Kalabrić, Branko Žufiga i Dragica Lukin, dok smo i ove godine imali
majstore artistike voća i povrća Ivana Đukića i Slavena Radića.
U
kategoriji svečana hladna plata pripremljena za 12 osoba prilagođeno
posluživanju s buffet stola, prvo mjesto osvojile su Marija Bošnjak i Ana-Maria Stanković (Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije i
Srednja strukovna škola Vinkovci), drugo mjesto osvojili su Ante Ojdanić i Alen Belić (Design hostel Goli & Bosi, Split),dok je treće mjesto
pripalo Tihomiru Krijanu i Krešimiru Jurić-Orlić (Hotel Art, Sedis
d.o.o., Slavonski Brod).
U kategoriji toplih jela prvo mjesto
osvojile su Marija Bošnjak i Ana-Maria Stanković (Udruga kuhara
Vukovarsko-srijemske županije i Srednja strukovna škola Vinkovci),drugo
mjesto osvojili su Ante Ojdanić i Alen Belić (Design hostel Goli &
Bosi, Split), dok je treće mjesto osvojio Mihael Kapeš i Vanja Orban
(Hotel Turist, Varaždin).
U kategoriji deserta vidjeli smo veliku
dominaciju slastičara iz Vinkovaca, te je tako prvo mjesto pripalo Mariji Bošnjak i Ana-Maria Stanković (Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske
županije i Srednja strukovna škola Vinkovci), drugo mjesto je osvojila Ksenija Sabo (Srednja strukovna škola Vinkovci), a treće mjesto ponovo
djevojke iz Vinkovaca, Martina Alilović i Darija Budišić (Srednja
strukovna škola Vinkovci).
U ukupnom poretku na kraju prvo mjesto
osvojile su Marija Bošnjak i Ana-Maria Stanković (Udruga kuhara
Vukovarsko-srijemske županije i Srednja strukovna škola Vinkovci) sa
208, 67 bodova, drugo mjesto su osvojili Ante Ojdanić i Alen Belić (Design hostel Goli & Bosi, Split) sa 187, 67 bodova, dok je treće
mjesto osvojili Mihael Kapeš i Vanja Orban (Hotel Turist, Varaždin) sa
182, 67 bodova.
U sklopu večeri održana je aukcija glavnog
jela za 12 osoba, dvije slike, te torte Zlatna jabuka a sav prihod je
išao je u svrhu educiranja mladih kuhara i slastičara.