Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 7.6.2022. u 20:00
Prikaza: 2011
|
Autor: Željka Gavranović

Duspara pita ministra Fuchsa:

'Zašto Ministarstvo koči izgradnju škole Milan Amruš?'

Slavonski Brod : 'Zašto Ministarstvo koči izgradnju škole Milan Amruš?'

Tenzije nastale na posljednjoj sjednici Županijske skupštine brodsko-posavske, preslikale su se na razinu Grad-država.

SLAVONSKI BROD - „Ministarstvo znanosti i obrazovanja je Planom nabave u 2021. godini planiralo pokretanje postupka izgradnje škole Milan Amruš u Slavonskom Bordu. Stručne službe ministarstva pripremile su Nacrt Dokumentacije o javnoj nabavi. Prije postupka javne nabave s Gradom Slavonskim Brodom i drugim korisnicima prostora, potrebno je izraditi Ugovor o sufinanciranju. Prema postojećim propisima i praksi kod ovakvih projekata realno je očekivati početak radova u razdoblju šest mjeseci od pokretanja postupka javne nabave." - iz Ministarstva su kazali u srpnju 2021. godine.

Više od deset mjeseci kasnije, projekt izgradnje Osnovne škole „Milan Amruš" u Slavonskom Brodu - jedine ustanove usmjerene na odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju na području čitave Brodsko-posavske županije - i dalje je mrtvo slovo na papiru.

Teško je i pregledati arhivu članaka koje je prethodno desetljeće portal SBplus objavio na tu temu, a još je teže roditeljima čija su djeca odavno izašla iz te škole jer žive znajući da ni generacije koje su došle iza njih nisu doživjele promjene nabolje.

Mada je izgradnja takve škole isključiva odgovornost države, izgleda, izostanak takozvane „vertikale vlasti" dovelo je do toga da sve stoji, mada je Grad, dosad, učinio sve kako bi osigurao početak izgradnje. Izrađena je projekta dokumentacija, ishođena građevinska dozvola, poklonjeno zemljište za izgradnju škole. Iako je Vlada, u posljednja dva proračuna, osigurala dio sredstava, još uvijek se ništa ne događa.

- Zanimljivo je da su svi projekti u gradu Slavonskom Brodu stavljeni na čekanje. Vi jako dobro znate koji su to projekti. Problem je kada istekne važenje građevinske dozvole. Onda oni iz vertikale vlasti kažu: „Nemate potrebnu dokumentaciju. Morate sve ponovno.". - na prošloj sjednici Županijske skupštine na problem je ukazao županijski vijećnik, Zoran Marijić (Duspara Mirko Nezavisna lista)

- Bio sam na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Bio je i gradonačelnik koji se hvalio postignućima i svime što je u Gradu napravljeno, a 99 posto toga su državni projekti iz ITU mehanizma i svega ostalog. Ne znam koji projekt u Slavonskom Brodu šteka. Više puta sam pozivao da se netko obrati meni ili nekomu drugom kako bismo vidjeli u kakvom je to stadiju i da o tomu izvijestimo predlagatelja. Nikad me nitko ni za što nije pitao. - odgovorio mu je na sjednici Županijske skupštine predsjednik i saborski zastupnik Pero Ćosić.

Kada je vijećnik Marijić na to kazao kako je najvažniji projekt u gradu Slavonskom Brodu izgradnja Osnovne škole „Milan Amruš" koju čitavo desetljeće netko stopira, predsjednik Skupštine Ćosić uzvratio je: „Što se tiče novaca, mislim da je to i ministar Marić ponovio sa saborske govornice, oni su osigurani. Gospodo draga, Grad Slavonski Brod i Ministarstvo je dužno to provesti. Ako ima nekakvih problema, neka se netko javi. Ako netko neće i opstruira, ja to ne mogu dalje riješiti. Neka se netko obrati meni osobno, uputi dopis ili nešto pa ću ja provjeriti u čemu je problem. Četiri ili tri godine osiguravamo sredstva, a to pitanje gradonačelnika ili ministra. Za sve što možemo pomoći, uputite dopise i pokušat ćemo pomoći."

Portal SBplus uputio je, stoga, Gradskoj upravi dopis - s namjerom utvrđivanja razloga njihova navodnog opstruiranja ovako velikog projekta.

- Takve su optužbe krajnje neozbiljne. Živimo u pravno uređenoj državi i vrlo je neobično što saborski zastupnik svojim izjavama potiče na nepoštivanje zakonskih propisa. Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama jasno propisuje da je izgradnja osnovne škole za djecu s teškoćama u razvoju obveza Ministarstva. Prema tome, g. Ćosić mogao je prozvati samo Ministarstvo, a nikako Grad. Grad Slavonski Brod reagirao je na izjavu predsjednika Županijske skupštine održane 31. svibnja 2022., tražeći žurni odgovor Ministarstva znanosti i obrazovanja. - za SBplus odgovorila je Vesna Zlatarević, mag.prim.educ., pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

U dopisu koji se nalazi u privitku ovog članka (i kojemu je moguće pristupiti preko Desktop verzije portala), između ostalog, stoji:

„Grad Slavonski Brod osigurao je zemljište te izradio projektnu dokumentaciju, a novac za izgradnju već je treću godinu zaredom osiguran u državnom proračunu te je, sukladno članku 142. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim školama, izgradnja u isključivoj nadležnosti Ministarstva. Molimo vas da nam žurno odgovorite zašto Ministarstvo opstruira izgradnju navedene škole jer sredstvima u državnom proračunu raspolaže samo nadležno Ministarstvo." (dopis uz gradonačelnika Mirka Dusparu, potpisuje i pročelnica Vesna Zlatarević)

Bit će zanimljivo pročitati odgovor ministra Radovana Fuchsa na ovaj upit Grada Slavonskog Broda. U međuvremenu, Osnovna škola „Milan Amruš" nastavlja biti ono što je bila prethodno desetljeće - tema koju se izvlači pred izbore, a zaboravlja po zatvaranju mjesta za glasovanje.

Dopis Grada MZO

PDF Dokument(.pdf)

414 kb

Broj komentara: 24

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MarMar

MarMar

Komentirano: 16.6.2022. | 13:43

1

Stipe@ razumio si moje pitanje i razumijem Tvoj ironičan ton u komentaru. Slijedi podpitanje: Postoji li budala koja će graditi na tuđem zemljištu i tko će normalan dati svoje novce drugome da taj drugi gradi na svojem zemljištu? Pa valjda svemu treba prethoditi jasan i precizan ugovor o međusobnim pravima i obvezama a onda- pare na stol! To je smisao mojeg pitanja iz prethodnog mi komentara.
Stipe

Stipe

Komentirano: 16.6.2022. | 11:50

2

MarMar - bolje da im ne prenosi ništa u vlasništvo, jer bi onda mogli dobiti milijunske iznose komunalne naknade i drugih gradskih nameta za platiti. A opet, ako im ne prepiše, uvijek ih može ucijenjivati najmom, naplatom parkinga.i drugih iznenađenja :).
citizen

citizen

Komentirano: 16.6.2022. | 5:08

3

Nije u ingerenciji? A grad će dobiti kaznu ako ju izgradi? A što grad onda obećava nešto što im nije u ingerenciji? Gdje piše da ju grad ne smije izgraditi i otvoriti? Članak i zakon gdje piše da grad to ne smije graditi? A onda odgovoriti na pitanje zašto grad to obećava? I zašto još nije obrisan uvredljivi komentar???
marketinghr

marketinghr

Komentirano: 15.6.2022. | 18:56

4

citizen@ i ti si jedan od onih koji ne poznaju tu problematiku...Škola takvog tipa nije u ingerenciji grada...Pročitaj Zakon o lokalnoj samoupravi koji regulira nadležnosti gradova, općina i županija..
citizen

citizen

Komentirano: 15.6.2022. | 7:58

5

Administrator i dalje ne briše uvredljive komentare. Čisti dokaz pristranosti. Dalje, da je grad htio sagraditi školu MA o svom trošku, mogao je. Kao što je gradio vrtiće, domove i kolodvor. To želim reći. Nije da se nema love. Ja bih školu izgradio na svoj trošak i fondove EU a potom bi pljuvao po državi. Ovako se preseravate preko nekakvih pisama a trpe nam samo djeca. Ja tu ne vidim borce koji ginu za naše interese već samo muljatore.
kresimirf

kresimirf

Komentirano: 10.6.2022. | 22:26

6

Samo_istina, zar sam ja popio svu pamet svijeta ako sam napisao istinu? Istina je da je aktualni gradonačelnik prepoznao problem i da ga neprestano ponavlja kako bi konačno odgovorni reagirali. Dakle to nije obećanje, a kako bi ga i dao kad o novcu brigu vodi vlada, Sabor to odobrava, a ministarstvo kreće u akciju. Gradonačelnik je obećao ono što može obećati...izradu projekta i zemljište. Više ne može. HDZ-ova politika je svoje rekla...imaju novac, rek'o Ćosić i Marić, al' sve stoji. E sad, ako ti i ovo nije jasno, onda te žalim! Konstatiraš da smo svake godine pravili po jedan zid već bi škola bila gotova...E, ne može to tako, jer postoji zakon koji govori što je čija nadležnost...Najgore je što vlada jednima obećava skoro sve i daje novac, a Brod čeka novac za već odobrene projekte okupane u naš hrvatski zakon...To je tebi normalno?
MarMar

MarMar

Komentirano: 10.6.2022. | 15:10

7

Kresimirf@ je li Grad prenio zemljište u vlasništvo škole M Amruš, Županije ili RH ili je donio odluku o pravu građenja i korist neke od ovih ustanova odnosno jedinica? Hvala.
Samo_istina

Samo_istina

Komentirano: 10.6.2022. | 14:05

8

@kresimirf dobro sam ja upucen cije je nadleznost u pogledu skola i ostalih ustanova, tko je ciji osnivac, ti si jedini izgleda popio svu pamet svijeta ili nekoj stranci drzis ljestve. Pisem ono sto cujem u predizborno vrijeme, a o tome se suti u postizborno vrijeme. Uz sargije i tambure sve vodece politicke koalicije u satorima i dernecima obecavaju tu skolu. Da su svake godine sami napravili samo jedan zid ta skola bi vec bila gotova na radist jadne djece i roditelja.
kresimirf

kresimirf

Komentirano: 10.6.2022. | 10:26

9

Samo_istina...vidi se da ne znaš kako funkcionira naša stvarnost. Od Duspare si mogao jedino čuti što je grad napravio vezano za slučaj navedene škole. Grad napravio projekt i dao zemljište, ponavljam, a nije morao, dok ostali nisu mrdnuli k...em i ne poštuju odluke Sabora. Išla su obećanja barem od strane 3 HDZ-ova ministra kako će projekt škole krenuti. Kažu, ima love za taj projekt, a nadležno ministarstvo ne pokreće natječaj za izvođača. Tko je tu lud? Štoviše, tijekom predizborne kampanje jedino se Jelić hvalio kako će ON, ako ga izaberu, riješiti taj problem jednom rukom...
Samo_istina

Samo_istina

Komentirano: 10.6.2022. | 8:43

10

Ako grad s tim nema veze pa i zupanija cemu onda obecanja pred izbore?....bit ce ove godine, pa trebalo je biti, samo sto nije pocela vradnja, sve je spremno za pocetak, itd...onda treba jasno i glasno reci da grad s tim nema nista i amen.

Broj komentara: 24

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 123

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto je zatvorena slavonskobrodska punionica?

Pola godine nakon pompoznog otvorenja

Zašto je zatvorena slavonskobrodska punionica?

1.7.2022. | 9:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko financira Institut koji Dusparin rad ocjenjuje izvrsnim?

Slavonski Brod opet superodlikaš

Tko financira Institut koji Dusparin rad ocjenjuje izvrsnim?

30.6.2022. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad ste pomislili da za 250 kuna tjedno ne može bolje...

Dodatno proširili aktivnosti Kampa

Kad ste pomislili da za 250 kuna tjedno ne može bolje...

30.6.2022. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Brođanima besplatno rade okvirne izračune za njihove kuće

Nakon Gradske tržnice, sutra su na korzu

Brođanima besplatno rade okvirne izračune za njihove kuće

28.6.2022. | 12:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanovi prilagođeni osobama s invaliditetom i dalje prazni

Hoće li biti popunjeni novim natječajem?

Stanovi prilagođeni osobama s invaliditetom i dalje prazni

27.6.2022. | 9:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad Slavonski Brod 'kroz prozor' bacio 25 tisuća kuna

Usvojena žalba SB Trade-a

Grad Slavonski Brod 'kroz prozor' bacio 25 tisuća kuna

25.6.2022. | 14:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad će Brođanima sufinancirati izradu projekta za elektranu

Izvrsna vijest i dobar poticaj

Grad će Brođanima sufinancirati izradu projekta za elektranu

25.6.2022. | 11:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Treba li Slavonski Brod slijediti ovaj primjer?

Što vi kažete na dane bez cajki:

Treba li Slavonski Brod slijediti ovaj primjer?

24.6.2022. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Fašizam je najveće zlo do kojeg je u povijesti došlo'

Župan Danijel Marušić:

'Fašizam je najveće zlo do kojeg je u povijesti došlo'

21.6.2022. | 11:29
SBplus.hr, Slavonski Brod : Donosimo kad će biti dovršena nova južna tribina

Izvođač radi i vikendima

Donosimo kad će biti dovršena nova južna tribina

15.6.2022. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Gotovo svakodnevno nailazili na povijesne tragove i ostatke

Završen još jedan tvrđavski projekt

Gotovo svakodnevno nailazili na povijesne tragove i ostatke

15.6.2022. | 11:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Od njihovog „Sigurno!“, prošla je godina dana'

Od izborne godine do izborne godine

'Od njihovog „Sigurno!“, prošla je godina dana'

14.6.2022. | 12:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dokument bez kojeg nema višemilijunskih sredstava

Za Slavonski Brod i okolne općine

Dokument bez kojeg nema višemilijunskih sredstava

10.6.2022. | 7:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Veleposlanik Kosova prigodno zahvalio Gradu i Brođanima

Nakon prošlogodišnje tragične nesreće

Veleposlanik Kosova prigodno zahvalio Gradu i Brođanima

9.6.2022. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Meni je dosta kofera. Vrijeme je da ovdje pustim korijenje'

Gradski projekt omogućio joj ostanak

'Meni je dosta kofera. Vrijeme je da ovdje pustim korijenje'

8.6.2022. | 16:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Srušena kuća na koju smo upozoravali

Grad će vlasnicima dostaviti račun

Srušena kuća na koju smo upozoravali

7.6.2022. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Počela izgradnja deset novih stanova za mlade

U brodskom Naselju M. Majstorovića

Počela izgradnja deset novih stanova za mlade

7.6.2022. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad 5 godina ne može okončati natječaj za javni prijevoz

'Sapunica' oko nove koncesije u S. Brodu

Grad 5 godina ne može okončati natječaj za javni prijevoz

6.6.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Imate li vi svoje uspomene iz gradskog odmarališta na Hvaru?

Ostalo još nekoliko slobodnih mjesta

Imate li vi svoje uspomene iz gradskog odmarališta na Hvaru?

6.6.2022. | 18:20

Vezani članci

SBplus.hr, Slavonski Brod : Novouređeno školsko igralište OŠ "Milan Amruš"

'Sportom do zajedništva'

Novouređeno školsko igralište OŠ "Milan Amruš"

31.5.2013.
Duspara: "Intenzivno radimo na realizaciji projekta izgradnje novog prostora ško
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Žene HDZ-a posjetile OŠ 'Milan Amruš'

Povodom dječjeg tjedna

Žene HDZ-a posjetile OŠ 'Milan Amruš'

14.10.2013.
Školska zgrada je sagrađena davne 1960.godine, no raznim donacijama je prilagođe
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko predlaže rješenje? Duspara. Ne može!

Odnosi limitiraju produktivnost

Tko predlaže rješenje? Duspara. Ne može!

25.9.2014.
Duspara predlaže neka se OŠ Milan Amruš, privremeno, do izgradnje nove škole, premjesti u Ruščicu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova škola Milan Amruš u Kažotićevoj ulici

Slavonski Brod

Nova škola Milan Amruš u Kažotićevoj ulici

12.10.2016.
Grad Slavonski Brod prijavit će projekt izgradnje nove škole „Milan Amruš“ za financiranje darovnicom Kraljevine Norveške.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Roditelji u funkciji određene politike, ili škole?

'Slučaj' OŠ 'Milan Amruš'

Roditelji u funkciji određene politike, ili škole?

17.2.2017.
Jesu li orkestrirani napisi u medijima - o 'neaktivnosti' Gradske uprave u slučaju rješavanja problema zgrade OŠ "Milan Amruš" - u službi diskreditiranja aktualnog gradonačelnika tijekom predizborne kampanje, ili dodatno artikuliranje objektivnog problema?
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara zove ministra Barišića i ministricu Žalac

Zbog OŠ 'Milan Amruš'

Duspara zove ministra Barišića i ministricu Žalac

3.3.2017.
Budući da je osigurana cjelokupna projektna dokumentacija, kao i zemljište za gradnju, ispunjeni su svi preduvjeti za raspisivanje natječaja i izgradnju nove škole.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izgradnja škole jedino je rješenje i to je naš prioritet'

Pomoćnik ministra Momir Karin:

'Izgradnja škole jedino je rješenje i to je naš prioritet'

6.4.2017.
Pomoćnik ministra obrazovanja, Momir Karin obišao je danas zgradu OŠ "Milan Amruš" i najavio kako je izgradnja nove zgrade škole prioritet ministarstva za koji će iznaći sredstva.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Duspara i od Vlade Prskala traži izgradnju OŠ 'Milan Amruš'

Možda se sad nešto pomakne

Duspara i od Vlade Prskala traži izgradnju OŠ 'Milan Amruš'

17.8.2017.
Uvjeren kako će, dolaskom Prskala na mjesto pomoćnika ministrice, Ministarstvo imati većeg razumijevanja za djecu s posebnim potrebama s područja Brodsko-posavske županije - koja nastavu pohađaju u OŠ Milan Amruš u Slavonskom Brodu - Duspara drži da će, ubuduće, komunikacijski ka
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi detalji oko izgradnje zgrade OŠ "M. Amruš"

Grad Slavonski Brod

Novi detalji oko izgradnje zgrade OŠ "M. Amruš"

19.9.2017.
Ministarstvo je dostavilo informacije na temu financiranja izgradnje nove školske zgrade OŠ „Milan Amruš“ darovnicom Kraljevine Norveške. Tim povodom na službenim stranicama grada izdali su priopćenje koje u cijelosti prenosimo:
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zasad ništa od nove školske zgrade

Ministrica Gabrijela Žalac javlja

Zasad ništa od nove školske zgrade

4.12.2017.
Grad Slavonski Brod i dalje će nastojati svim svojim mogućnostima da se što prije pokrene izgradnja nove zgrade za sve učenike OŠ „Milan Amruš“, koji su u cijeloj problematici najvažniji, a koji napokon zaslužuju dobiti kvalitetne i bolje uvjete boravka primjerene njihovim potreb
SBplus.hr, Slavonski Brod : Skrbe o dvjesto korisnika iz cijele Slavonije

Borba za svijet jednakosti

Skrbe o dvjesto korisnika iz cijele Slavonije

4.11.2018.
O korisnicima skrbi 48 zaposlenih stručnjaka, logopeda, odgajatelja, psihologa, socijalnih radnika, kinezioterapeuta, likovnih, glazbenih i radnih terapeuta te instruktora. Svaki od njih čini najbolje što može u djelokrugu svog rada kako bi onima posebnima i drugačijima omogućili
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

Zastupnica Marta Luc Polanc:

'Umjesto Vojnom ordinarijatu dajte novac za OŠ Milan Amruš'

28.11.2018.
Za razliku od bivših koalicijskih partnera, HDZ-a i HSS-a, ovdašnja zastupnica iz redova SDP-a, Marta Luc Polanc, jednim udarcem želi ubiti tri muhe.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izgradnja škole postala predmetom političkog nadmudrivanja'

Višegodišnji problem grada i županije

'Izgradnja škole postala predmetom političkog nadmudrivanja'

3.1.2019.
Saborski zastupnik poručio je kako u pogledu projekta izgradnje osnovne škole Brođani, ali i ostali žitelji županije više nikomu ne mogu vjerovati jer se tu temu neprestano koristi za skupljanje političkih bodova i nadmudrivanje. A oni koji najviše pate su djeca koja pohađaju jed
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sav prihod Osnovnoj školi Milan Amruš

Dinamo kup 2019.

Sav prihod Osnovnoj školi Milan Amruš

1.7.2019.
Od ponedjeljka do subote u SC Klasije igra se humanitarni malonogometni turnir "Dinamo kup 2019.", s kojeg će sav prihod ići Osnovnoj školi Milan Amruš.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

Pitanje Sveučilišta i OŠ "Milan Amruš"

Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama

30.10.2019.
Grad se ponovno obratio nadležnim institucijama za uvrštavanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu te Osnovne škole „Milan Amruš“ u proračun za iduću godinu.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Buran početak mandata novoizabrane ravnateljice

Može li Škola konačno naprijed?

Buran početak mandata novoizabrane ravnateljice

13.11.2019.
U četvrtak predstavnici roditelja Osnovne škole Milan Amruš, putuju iz Slavonskog Broda na zagrebački Markov trg kako bi odgovorne podsjetili na obećanja stara više od desetljeća. Obilježit će to početak mandata nove ravnateljice koja je 'staru' smijenila nakon petnaest godina ko
SBplus.hr, Slavonski Brod : Roditelji stigli u Zagreb na Markov trg

Iz Vlade ih još nitko nije primio

Roditelji stigli u Zagreb na Markov trg

14.11.2019.
Roditelji slavonskobrodskih osnovnoškolaca na Markovom trgu u Zagrebu čekaju da ih prime članovi Vlade republike Hrvatske.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Naša djeca ne znaju za bolje, no mi ćemo se za to izboriti'

Roditelji brodskih učenika:

'Naša djeca ne znaju za bolje, no mi ćemo se za to izboriti'

14.11.2019.
Roditelji djece s posebnim potrebama iz svih dijelova Brodsko-posavske županije, ali i izvan nje, rano jutros krenuli su put Zagreba iz Slavonskog Broda u kojemu se nalazi Osnovna škola Milan Amruš koju odavno čine samo ljudi, a ne i zidovi oronule zgrade.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovdje su svi spremni na sve. Kada su u pitanju obećanja.

Komentar tjedna 17. studenoga 2019.

Ovdje su svi spremni na sve. Kada su u pitanju obećanja.

17.11.2019.
Tjedan koji je iza nas možda je ponajbolje pokazao kako su kod nas svi spremni na sve. I za sve. Doduše samo onda kada je riječ o obećanjima. S djelima je već nešto drugačije. No, izborna je godina, pa tko zna, možda obećanja Brođanima, 'Đurincima', učenicima OŠ Milan Amruš i nji
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zar ste baš na njima morali štedjeti?

Režu troškove zbog koronavirusa

Zar ste baš na njima morali štedjeti?

9.4.2020.
Još jednom će slavonskobrodska osnovna škola 'podbaciti' leđa i na njima podnijeti teret nužnih ušteda. Vlada joj je danas oduzela i ono obećano, a nedostatno što je bilo namijenjeno njezinoj izgradnji.
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ako vam to 'nije neki novac', dajte ga brodskoj sirotinji

Godinama mole za tu istu cifru

Ako vam to 'nije neki novac', dajte ga brodskoj sirotinji

13.4.2020.
U samo jednom danu Vlada je odlučila bosanskohercegovačkim zdravstvenim ustanovama dati iznos za koji slavonskobrodska škola moli čitavo desetljeće. Iz Mostara stiže poruka kako to 'i nije neki novac'. Brodskoj bi sirotinji to itekako bio.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'U ovoj situaciji Škola ionako ne može iskoristiti sredstva'

O izgradnji brodske osnovne škole

'U ovoj situaciji Škola ionako ne može iskoristiti sredstva'

15.4.2020.
Saborski zastupnik Pero Ćosić koji je sa svojim stranačkim kolegama uspio izboriti financiranje izgradnje Osnovne škole Milan Amruš - barem u ratama - pojasnio je zašto je Vlada opet odlučila uštedjeti upravo na toj stavci.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Za njih vrijedi i dubiti na glavi'

O svojim učenicima zapjevali u pjesmi:

'Za njih vrijedi i dubiti na glavi'

23.5.2020.
Spot i pjesmu za svoje su učenike snimili slavonskobrodski nastavnici i djelatnici škole za čiji uspjeh svi drže fige.
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Izgradnju nove škole više nitko ne može zaustaviti'

Župan Danijel Marušić:

'Izgradnju nove škole više nitko ne može zaustaviti'

30.3.2021.
"Prema informacijama kojima raspolažem, otprilike za mjesec dana bit će raspisan natječaj za izgradnju škole, a sama izgradnja slijedi odmah nakon što taj natječaj bude provediv."
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudbina škole 'M. Amruš' je u rukama Grada i Ministarstva

Predsjednik Skupštine Pero Ćosić:

Sudbina škole 'M. Amruš' je u rukama Grada i Ministarstva

12.7.2021.
- Mene ste prozvali i moram reći kako smo se mi kao saborski zastupnici potrudili još ranije i učinili sve što je bilo u našoj moći. Sada je sve na osnivaču - Gradu Slavonskom Brodu i resornom Ministarstvu. Mi što budemo mogli pomoći - pomoći ćemo, ali oni moraju prije sjesti za
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Grad i Ministarstvo se nemaju što dogovarati'

Sudbina nove zgrade škole M. Amruš:

'Grad i Ministarstvo se nemaju što dogovarati'

15.7.2021.
'Grad i Ministarstvo se nemaju što dogovarati. Naime, Obveza izgradnje takve škole je na državi, odnosno resornom Ministarstvu. Dokumentacija i novac su kod njih i oni raspisuju natječaj. Ili trebaju donijeti odluku da ovlasti prebacuju na Grad.'
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novu zgradu OŠ 'Milan Amruš' počet će graditi iduće godine?

Dokumentacija vrijedi još neko vrijeme

Novu zgradu OŠ 'Milan Amruš' počet će graditi iduće godine?

14.12.2021.
Oni koji novu školsku zgradu s nestrpljenjem očekuju već dugi niz godina, vjerovat će u realizaciju ideje tek kada država raspiše natječaj, a gradnja krene. Jer do sada su se obećanja naslušali, a previše im je i vlastitih nadanja da bi se usudili oslanjati na tuđa. Posebice što
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :