Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 3.5.2021. u 21:45
Prikaza: 3902
|
Autor: D.Z./SBplus

Istražili smo

Koja je razlika između tribina u Slavonskom Brodu i Belišću?

SBplus
Foto: SBplusNogometne tribine u Slavonskom Brodu i Belišću
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • SBplus
 • Grad Belšće
 • Grad Belišće
 • Grad Belišće
 • Grad Belišće
 • Grad Slavonski Brod
 • Grad Slavonski Brod
 • Grad Belišće

Donosimo podatke o tijeku natječaja za izgradnju obje tribine kao i podatke o rastu cijene izgradnje za jednu od njih. Predstavljamo sadržaj tribina i njihovu funkcionalnost te uspoređujemo razlike među njima.

SLAVONSKI BROD – Zadnjih godina u Hrvatskoj nije bilo značajnijih ulaganja javnih sredstava u nogometnu infrastrukturu jer su primat preuzeli privatni investitori (NK Rijeka, NK Osijek...). Zato je svako ulaganje koje dolazi od poreznih obveznika pod posebnim povećalom, pa često dolazi do rasprava kako bi ta infrastruktura trebala izgledati. Inače, nogomet je opravdano omiljena tema u zemlji koja ima viceprvaka svijeta u "najvažnijoj sporednoj stvari" te je normalno da nogometni zaljubljenici uspoređuju stadione, bez kojih je teško zamisliti razvoj ovoga sporta. Posebice što je nogomet već duže vrijeme ozbiljan biznis oko kojeg se okreću ogromni novci.

Od 2016. godine, kada je predstavljen projekt novoga Stadiona kraj Save, sa 10.000 sjedećh mjesta, pojačano traju polemike, i to ne samo među navijačima. Raspravljalo se oko toga je li takav objekt uopće potreban Slavonskom Brodu, treba li ga graditi na mjestu na kojem je i sada. Posebno se rasprava vodila oko toga treba li ulagati javni novac u izgradnju ili čekati nekoga privatnog investitora ili još bolje neke, buduće, europske novce.

Kada je Stadion kraj Save u pitanju, pojavila se u javnosti i rasprava u kojoj se uspoređivala novosagrađena istočna tribina u Slavonskom Brodu sa također novom tribinom izgrađenom na gradskom stadionu u Belišću. Obzirom da su u javnosti kolale proturječne informacije, odlučili smo analizirati dostupne nam dokumente za gradnju navedenih tribina i donijeti glavne razlike među njima.

Na natječaj za izgradnju istočne tribine Stadiona kraj Save u Slavonskom Brodu, koji je dom NK "Marsonia", pristigle su u ožujku 2019. tri ponude. Procijenjena vrijednost nabave bila je 6,7 milijuna kuna  (bez PDV-a). Najpovoljnija ponuda došla je od tvrtke Hidromont industrijska montaža d.o.o. Slavonski Brod u iznosu od 6,69 milijuna kuna, bez PDV-a (ili 8,36 milijuna kuna s PDV-om). Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova ponudio je 8,16 milijuna kuna, a Sitolor d.o.o. iz Slavonskog Broda 8,25 milijuna kuna. Obje ponude su bez PDV-a.

Slavonski Brod gradi stadion za odigravanje utakmica I. HNL 

Grad je prihvatio ponudu tvrtke Hidromont industrijska montaža kao najpovoljniju za izgradnju istočne tribine sa 1.200 sjedećih mjesta (900 mjesta prema glavnom i 300 mjesta prema pomoćnom terenu). Radovi su započeli u svibnju 2019. i planirani rok za završetak bio je 6 mjeseci, međutim izgradnja objekta je završena tek u proljeće 2020. Zbog uočenih nedostataka (neadekvatna ograda...) i podužeg vremena za njihovo otklanjanje od strane izvođača, uporabna dozvola za istočnu tribinu izdana je tek 20. studenog 2020. Istočna tribina Stadiona kraj Save prve gledatelje primila je 20. ožujka 2021. na utakmici Marsonije protiv Kutjeva, jer je prije toga zadnju domaćinsku utakmicu imala 31. listopada 2020. protiv NK "Oriolik".

Zbog uočenih nedostataka (neadekvatna ograda...) i podužeg vremena za njihovo otklanjanje od strane izvođača, uporabna dozvola za istočnu tribinu izdana je tek 20. studenog 2020. godine.

Objekt je u cijelosti financiran sredstvima gradskog proračuna.

Istočna tribina se sastoji iz dvije konstrukcijske cjeline, točnije od dvije tribine za gledatelje i zgrade tornja s pomoćnim i pratećim sadržajima. Tribine su u funkciji istočne tribine glavnog nogometnog igrališta i zapadnog gledališta pomoćnog nogometnog igrališta. U prizemlju (donja tribina) nalazi se spremište, potom prilagođen WC za osobe s posebnim potrebama, kao i muška zahodska grupa koju čini predprostor s umivaonicima (4 kom), prostor s pisoarima (6 kom) i još dva WC-a. Na prvom se katu nalazi muška zahodska grupa koju čini predprostor s umivaonicima (5 kom), prostor s pisoarima (6 kom) i četiri WC-a, dok žensku zahodsku grupu čini predprostor s umivaonicima (4 kom) i četiri WC-a.

Korisna površina izgrađenog objekta iznosi ukupno 1.128 m2. Istočna tribina je projektirana kao dvoetažni objekt, tj. kao tribina koja bi trebala imati donju i gornju tribinu te nadstrešnicu. Ukupna korisna površina cijele tribine (uključujući donju i gornju tribinu) bila bi 1.945 m2.

Dužina istočne tribine (u dijelu gdje se nalazi gledalište i zgrada tornja) je 76 metara plus prizemni plato od 4 metra te pristupna staza/rampa od 14 metara. Širina tribine je 12 metara, visina 4,2 metra, dok je visina tornja 10,39 metara. 

Dosadašnji izgrađeni objekti (kajak kanu klub i istočna tribina) sastavni su dijelovi budućeg kompleksa Stadiona kraj Save koji bi trebao imati kapacitet od 10.000 sjedećih mjesta.

Prema idejnom projektu iz 2016., dosadašnji izgrađeni objekti (kajak kanu klub i istočna tribina) sastavni su dijelovi budućeg kompleksa Stadiona kraj Save koji bi trebao imati kapacitet od 10.000 sjedećih mjesta. Gradnja je u startu zamišljena u više etapa s ciljem izgradnje stadiona koji bi zadovoljio sve uvjete iz  pravilnika o licenciranju klubova HNS-a, a prema standardima za odigravanje utakmica I. HNL s konačnim ciljem dobivanja 3. kategorije za stadione prema standardima UEFA-e.

Belišće gradi stadion za odigravanje utakmica II. HNL

U listopadu 2018. godine Grad Belišće objavio je javni natječaj za nabavu radova na izgradnji tribine nogometnog stadiona s klupskim prostorijama i pratećim sadržajem. Procijenjena vrijednost nabave bila je 4,49 milijuna kuna  (bez PDV-a). Najpovoljnija ponuda došla je od Zajednice ponuditelja Zitex-ZB d.o.o. iz Donjeg Miholjca i OS Metal d.o.o. iz Osijeka u iznosu od 4,4 milijuna kuna (ili 5,51 milijun kuna, s PDV-om). Na natječaj je pristiglo još šest ponuda (svi su iznosi bez PDV-a): Monte-mont d.o.o. iz Osijeka (5,09 milijuna kuna), Presing d.o.o. iz Osijeka (4,8 milijuna kuna), Zuber d.o.o. iz Višnjevca (6,65 milijuna kuna), Osijek-koteks d.o.o. iz Osijeka (6 milijuna kuna), Tehno-elektro d.o.o. iz Đakova (6,2 milijuna kuna) i Volko d.o.o. iz Vukovara (4,49 milijuna kuna).

Gradonačelnik Belišća je 18. prosinca 2019. godine donio odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. Prihvaćena je ponuda Zajednice ponuditelja Zitex-ZB d.o.o. iz Donjeg Miholjca (4,4 milijuna kuna) kao najbolja za izgradnju istočne tribine sa 510 sjedećih mjesta.

Tijekom procesa izgradnje tribine u Belišću došlo je do dodatnih troškova, pa su pet puta u 17 mjeseci, koliko su trajali radovi, objavljene obavijesti o izmjeni ugovora. U lipnju 2019. je objavljena obavijest o rastu troškova za 62 tisuće kuna, u listopadu 2019. troškovi su narasli za dodatnih 168 tisuća, a u veljači 2020. trošak izgradnje se povećao za dodatnih 180 tisuća kuna. Mjesec dana kasnije, u ožujku 2020., radovi su narasli za novih 28 tisuća kuna te u svibnju 2020. troškovi su se povećali za dodatnih 70 tisuća kuna. U odnosu na početnih 5,51 milijun kuna (s PDV-om), radovi su narasli za dodatnih 630 tisuća kuna (s PDV-om).

Tijekom procesa izgradnje tribine u Belišću došlo je do dodatnih troškova, pa su pet puta u 17 mjeseci, koliko su trajali radovi, objavljene obavijesti o izmjeni ugovora tijekom njegova trajanja.

U financiranju izgradnje zapadne tribine gradskog stadiona u Belišću sudjelovao je i Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 500 tisuća kuna. U jednom trenutku, tijekom same izgradnje tribine, došla je u pitanje pomoć HNS-a, jer je u listopadu 2019. gradonačelnik Belišća rekao kako su u siječnju iste godine z HNS-a obećali pomoći u realizaciji projekta, a da "nakon toga se na tri upućena dopisa Grada nisu javljali". U financiranju je trebala sudjelovati i Osječko-baranjska županija sa 100 tisuća kuna, međutim u Gradu su, prema riječima OBŽ, zakasnili sa slanjem zamolbe za gradnju tribine jer je županijski javni poziv za dodjelu potpora za 2019. bio završen.

Prema podacima vidljivim u dokumentima o izvršenju proračuna grada Belišća za 2019. i 2020. godinu, za stavku pod nazivom Izgradnja gradskog stadiona u Belišću, trošak građevinskog objekta bio je ukupno 6,69 milijuna kuna (s PDV-om). U 2019. godine je trošak bio 5,25 milijuna kuna, a u 2020. je plaćeno dodatnih 1,44 milijuna kuna. Pored ulaganja u građevinski objekt, evidentirani su i troškovi nabave strojeva i opreme, u iznosu od 310 tisuća kuna. Dakle, ukupno ulaganje Grada Belišća u izgradnju zapadne tribine gradskog stadiona iznosi 7 milijuna kuna (s PDV-om).

Zapadna tribina u Belišću ima 510 sjedećih mjesta, od kojih je 137 natkriveno

Planirani rok za završetak radova na tribini u Belišću bio je do 31. srpnja 2019., međutim izgradnja objekta započeta u siječnju 2019., završena je tek u svibnju 2020. godine. Svečano otvorenje novoizgrađene zapadne tribine na gradskom stadionu u Belišću održano je 1. srpnja 2020. 

Zapadna tribina nogometnog stadiona u Belišću se sastoji od tri etaže: prizemlja, međukata te djelomično natkrivene tribine.

Zapadna tribina nogometnog stadiona u Belišću sastoji se od tri etaže: prizemlja, međukata te djelomično natkrivene tribine. U prizemlju (na oko 350 m2) se nalaze dvije svlačionice za igrače, dvije svlačionice za suce (muška i ženska), soba za delegata, dvorana za sastanke, mix zona, ured, soba za doping, kontrola, čekaonica, dvije sanitarne prostorije za igrače, 4 WC-a i dva spremišta. Na prvom katu (na oko 130 m2) su prostorija od 50 m2, spremište, WC za osobe sa posebnim potrebama, prostor s umivaonicima (5 kom), pisoarima (8 kom) i pet muških WC-a te ženska zahodska grupa koju čini predprostor s umivaonicima (5 kom) i pet WC-a. Na 2. katu, uz pristupna stubišta, na 204 kvadratna metra nalaze se tribine sa 510 sjedećih mjesta, od kojih je 137 natkriveno.

Dužina zapadne tribine u Belišću je 60 metara, a širina je od 8 do 15 metara. Svaka od tri etaže je oko 3 metra visine. Ukupna visina zgrade, mjereno od kote okolnog terena do nadstrešnice tribine, iznosi oko 9,70 m. Sama zgrada je u obliku peterokuta površine oko 700 m2.

Gradskim ulaganjem u izgradnju lijepe i funkcionalne zapadne tribine, NK Belišće ostvario je infrastrukturne preduvjete za natjecanje u II. HNL, jer na stadionu postoji još jedna manja (stara) natkrivena tribina. Grad Belišće nije do sada iskazivao ambicije za ulaganjem u stadionsku infrastrukturu koja bi omogućila nogometnom klubu iz Belišća igranje I. HNL. Takav stav je potpuno opravdan za grad koji je 2011. imao 10.800 stanovnika. Doduše, poznati su nam i slučajevi nogometnih klubova iz manjih sela koji su imali vrlo visoke ambicije, pa tako i planove za ulazak u I. HNL. Najsvježiji primjer je NK "BSK" iz Bijelog Brda (selo sa 2.000 stanovnika, u općini Erdut) koji je trenutno vodeći klub u II. HNL, a financira se isključivo privatnim kapitalom. 

Zašto je istočna tribina u Slavonskom Brodu 18 posto skuplja od zapadne u Belišću ?

Provedbom javnog natječaja odabrane su najpovoljnije pristigle ponude za gradnju navedenih tribina u Slav. Brodu i Belišću. Usporedbu troškova izgradnje novih nogometnih tribina mogu najbolje dati građevinski stručnjaci uvidom u troškovnike, pa se zato mi u to nećemo miješati.

Kao pomoć u dobivanju odgovora na pitanje zašto je tribina u Belišću (sa puno funkcionalnih prostorija), za 18 posto, jeftinija od slavonskobrodske, donosimo samo jedan podatak iz troškovnika. Za razliku od plitkog temeljanja tribine u Belišću, za tribinu u Slav. Brodu napravljen je iskop od 4 metra dubine i to duž cijele tribine (80 x 12 metara). Napravljena je temeljna jama u koju je ugrađeno oko 5.000 kubika kamenitih materijala. Cijena kamenitih materijala se kreće od 50 do 200 kn po kubiku. Pa ako je cijena toga materijala, po kubiku, prosječnih 100 kn, na ugrađenu količinu dolazimo do iznosa od 500 tisuća kuna. Takav temelj je potreban kako bi mogao nositi još gornju tribinu te krov koji se planiraju graditi u narednom periodu. 

Naziv tribine  Dimenzije (dužina, širina, visina)   Korisna površina objekta   Površina gledališta Planirana kategorija stadiona Rok za izgradnju

Izdavanje uporabne dozvole 

 Cijena izgradnje (s PDV-om) 
Istočna tribina Stadiona kraj Save u Slavonskom Brodu 

d 76 (+18)

š 12

v 4,2 (10,39)

 1.128 m2  836 m2  (+256 m2)

 3. kategorija

(UEFA)

6 mjeseci

studeni 2020.

(18 mjeseci nakon početka gradnje)

8,3 milijuna kn
Zapadna tribina na gradskom stadionu u Belišću 

d 60 m 

š 8-15 m

v 9,7 m

700 m2   204 m2

2. kategorija (?)

(UEFA)

7 mjeseci

lipanj 2020.

(18 mjeseci nakon početka gradnje)

 

7 milijuna kn

Već smo spomenuli kako nova zapadna tribina, dužine 60 metara, u Belišću ima 510 sjedećih mjesta. Kapacitet nove istočne tribine, dužine 76 metara, u Slav. Brodu je 1.200 sjedećih mjesta (900 prema glavnom igralištu i 300 prema pomoćnom). Korisna površina tribine u Slav. Brodu je 1.128 m2, a tribine u Belišću je 700 m2. Za usporedbu, prostor gledališta na tribini u Belišću zauzima 204 m2, a gledalište istočne tribine okrenuto prema glavnom terenu (donja tribina zapad) ima 836 m2, ili četiri puta više. Istočna tribina Stadiona kraj Save građena je s konačnim ciljem dobivanja 3. kategorije za stadione prema kriterijima UEFA-e, dok bi gradski stadion u Belišću mogao u budućnosti doći do 2. kategorije prema UEFA standardima. 

Dio uvjeta za ishođenje licence za nastupanje u I. HNL i II. HNL

Prema HNS-ovom Pravilniku o licenciranju klubova jedan od brojnih uvjeta za dobivanje licence za I. HNL je  kapacitet stadiona od najmanje 3.000 sjedalica, od kojih najmanje 1.000 mora biti natkriveno. Za ishođenje licence II. HNL potreban je kapacitet stadiona od najmanje 1.000 sjedalica, od kojih najmanje 300 mora biti natkriveno.

Minimalna infrastruktura za dobivanje UEFA licence i licence za I. HNL podrazumijeva i adekvatnu infrastrukturu za treniranje (unutarnju i vanjsku) i to: 3 pomoćna terena normalnih dimenzija za stalnu aktivnost, od kojih jedan mora imati rasvjetu minimalno 250 Eh (Lux-a); 4 svlačionice za momčadi minimalne veličine 25 m2, te kupaonicom i WC-om; prostoriju za prvu pomoć i medicinske preglede igrača; zatvoreni prostor za treniranje (dvorana).

Za osiguravanje licence II. HNL potrebna su 2 pomoćna terena te svi ostali uvjeti kao za I. HNL osim rasvjete za pomoćni teren i zatvorenog prostora za treniranje (dvorana). 

Za odigravanje utakmica, svaki stadion mora imati po jednu svlačionicu za svaku momčad (domaću i gostujuću), a koje moraju biti opremljene s 25 sjedećih mjesta s pripadajućim vješalicama ili garderobnim ormarićima, minimalno 5 tuševa, 3 zahoda sa sjedalicom, najmanje jednim stolom za masažu, hladnjakom i pločom za demonstraciju taktike. Svlačionicu za suce utakmice, u blizini, ali odvojenu od svlačionica momčadi, opremljenu sa 6 sjedećih mjesta s pripadajućim vješalicama ili garderobnim ormarićima, 1 tušem, 1 zahodom sa sjedalicom, stolom i stolom za masažu. Mora se uzeti u obzir da utakmice mogu suditi i sutkinje i/ili pomoćne sutkinje, te je neophodno osigurati odvojene i jednake svlačionice za oba spola.

Planiranom izgradnjom južne tribine u 2021. godini, Grad Slavonski Brod će osigurati infrastrukturne uvjete NK "Marsonia" za natjecanje u II. HNL te će podignuti rang Stadiona kraj Save na 2. kategoriju prema standardima UEFA-e. A koje bi sve sadržaje trebala imati nova južna tribina moguće je vidjeti u idejnom rješenju Stadiona.

Pravilnik o stadionskoj infrastrukturi UEFA-e obuhvaća minimalne strukturalne kriterije koje stadion mora ispunjavati kako bi bio klasificiran kao UEFA kategorija 1, 2, 3 ili 4 (uzlaznim redoslijedom). Viša kategorija znači da su kriteriji stroži i brojniji. Da bi dobili UEFA licencu, tražitelji licence moraju ispunjavati kriterije sadržane u navedenom UEFA Pravilniku (stadion kategorije 2) i odredbe propozicija relevantnog UEFA natjecanja. Sukladno Pravilniku stadioni moraju imati sljedeće minimalne kapacitete gledatelja (uključujući sva standardna i VIP sjedala): 
 • 1. kategorija - 1.200 gledatelja (50 VIP)
 • 2. kategorija - 1.500 gledatelja (50 VIP)
 • 3. kategorija - 4.500 gledatelja (75 VIP)
 • 4. kategorija - 8.000 gledatelja (100 VIP)

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  MatoArt

  MatoArt

  Komentirano: 5.5.2021. | 20:10

  1

  gort - nisi korektan. Belišće je industrijski giogant spram Slavonskog Broda (provjeri bdp po glavi stanovnika). Brodski klubovi bi trebali igrati po livadama s obzirom na gospodarsku snagu ovog grada. To što netko propagira i opravdava izgradnju ovakvih sadržaja u sportski, kulturno, industrijski, turistički i na sve druge načine devastiranom gradu najbolje govori o njemu samome. Što bi Zoka reko: selo gori, a babo se češlja. Gledam ove tisuće željenih gledatelja u tekstu pa bih volio da je autor podastro samo tri broja: maksimalni broj gledatelja na marsonijinim utakmicama, minimalan broj i prosječan broj gledatelja bar kroz hrvatsku povijet kluba kraj Save. Mislim da bi ova nova tribina bila kapacitetom puno prevelika za taj prosjek. Dakle drugih i ne treba.
  gort

  gort

  Komentirano: 3.5.2021. | 23:35

  2

  Najžalosnije u svemu tome je da stvarno ne vidimo koliko smo jadni kada se uspoređujemo (bez uvrede) sa gradićima i klubovima poput Belišća umjesto na primjer sa gradovima poput Osijeka,Pule i sličnim.Koliko će još trebati mandata gradonačelniku da napravi nešto slično kao Osijek na Pampasu.To je samo pokazatelj kako će Brod postati obična "palanka".Ma nema veze nije sve tako crno jer kad iz Osijeka budu odlazili televizijski prijenosi(najvažnije sporedne stvari) u svijet gdje igra hrvatska repka ili poznati europski klubovi mi Brođani ćemo se moći pohvaliti da naši kajakaši imaju najbolje uvjete u Europi i zato postižu najbolje svjetske i europske rezultate.Samo tako!
  livada

  livada

  Komentirano: 3.5.2021. | 22:35

  3

  Napokon pravi i realan članak na ovom portalu. Usporedba stadiona u Brodu i Belišću. Jer u taj rang i spadamo. Rezultatima, infrastrukturom, kvalitetom kluba i ambicijama. Samo naprijed krupnim koracima, u idućih 10 godina napadamo Bijelo Brdo!
  freon

  freon

  Komentirano: 3.5.2021. | 22:28

  4

  Kratko i jasno prema priloženom: treba nam stadion 4.kategorije UEFA. Nadam se da će gradonačelnik dobiti izbore i ne stati samo na 2. kategoriji.

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zahvaljujući dograđenom dijelu u vrtić primaju još djece

  Obnova vrijedna gotovo pola milijuna kn

  Zahvaljujući dograđenom dijelu u vrtić primaju još djece

  13.5.2021. | 10:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Istraživanja pokazala - dva km ispod zemlje krije se blago

  Probne bušotine kao sljedeći cilj

  Istraživanja pokazala - dva km ispod zemlje krije se blago

  12.5.2021. | 21:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski Brod želi izgraditi nadvožnjak po uzoru na Dansku

  Razvijaju biciklističku infrastrukturu

  Slavonski Brod želi izgraditi nadvožnjak po uzoru na Dansku

  12.5.2021. | 18:25
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Bilo je izazovno, ali uspjeli smo Kući Brlić vratiti sjaj'

  Pri kraju radovi u povijesnoj građevini

  'Bilo je izazovno, ali uspjeli smo Kući Brlić vratiti sjaj'

  12.5.2021. | 14:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo su ulice u kojima se nalazi 19 novih zemljišta za kuće

  Novi gradski natječaj

  Ovo su ulice u kojima se nalazi 19 novih zemljišta za kuće

  12.5.2021. | 12:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Kućice na Korčuli neće biti uklonjene

  Sada je i službeno

  Kućice na Korčuli neće biti uklonjene

  11.5.2021. | 9:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Natječajem ponuđeno šest zemljišta na Bjelišu

  U susjedstvu budućeg inkubatora

  Natječajem ponuđeno šest zemljišta na Bjelišu

  10.5.2021. | 10:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Korzo 'okupano' bojama i mirisima

  Prodaja cvijeća

  Korzo 'okupano' bojama i mirisima

  9.5.2021. | 11:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Koji testovi i pravila vrijede kod prelaska granice?

  Tragom pitanja čitatelja

  Koji testovi i pravila vrijede kod prelaska granice?

  8.5.2021. | 17:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Zbog epidemije sam postao redoviti korisnik vježbališta'

  Vježbališta 'niču kao gljive nakon kiše'

  'Zbog epidemije sam postao redoviti korisnik vježbališta'

  8.5.2021. | 9:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zašto je kod nekih kandidata nacionalnost 'nepoznata'?

  Oglasilo se Gradsko izborno povjerenstvo

  Zašto je kod nekih kandidata nacionalnost 'nepoznata'?

  7.5.2021. | 11:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grad osigurao dodatnih 30 parkirnih mjesta

  U naselju Andrije Hebranga

  Grad osigurao dodatnih 30 parkirnih mjesta

  5.5.2021. | 19:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Znamo da je ovo mala potpora s obzirom na sve što činite'

  Grad osigurao sredstva za 66 programa

  'Znamo da je ovo mala potpora s obzirom na sve što činite'

  4.5.2021. | 11:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Za vikend prodaja cvijeća na Trgu Ivane Brlić Mažuranić

  Pozvali OPG-ove da se prijave

  Za vikend prodaja cvijeća na Trgu Ivane Brlić Mažuranić

  4.5.2021. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Rušenjem spremnika oslobođen prostor za novi parking

  U Naselju Slavonija I

  Rušenjem spremnika oslobođen prostor za novi parking

  3.5.2021. | 20:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :