Prema izboru 300 stručnjaka iz cijele Hrvatske ''Savus'' je najbolji restoran u Slavonskom Brodu
Drugu godinu za redom 300 najuglednijih stručnjaka iz cijele hrvatske proglasilo je restoran
Bistro Apetit za najbolji restoran u Hrvatskoj, ali i u Zagrebu, u sklopu izbora ''Dobri restorani''
Zajedno s Jutarnjim listom, gastro magazinom Dobra hrana i generalnim pokroviteljem Zagrebačkom bankom tim koji stoji iza ''Dobrih restorana'' stvorio je prošle godine jedan od najambicioznijih gastronomskih projekata u posljednjih deset godina. Nakon višemjesečnog glasovanja tim velikih poznavatelja restoranske scene došli su do pobjednika u sedam kategorija. Osim
Bistro Apetita, pobjedu u ostalim kategorijama odnijeli su restoran
Waldinger iz Osijeka,
Mala Hiža iz Mačkovca,
Batelina iz Banjole te
Pelegrini iz Šibenika.
Mjesta na listi našlo se za čak tri restorana iz Nove Gradiške.
Slavonski biser se smjestio na 17. mjesto,
Maksimilijan na 28., a
Dukat je zauzeo poziciju broj 32.
Osim što je napravljena lista
100 najboljih restorana u Hrvatskoj, napravljeno je i posebno vrednovanje 40 najboljih restorana po hrvatskim regijama (Zagreb, Središnja Hrvatska, Dalmacija, Istra i Slavonija i Podunavlje).
Na ljestvici stotinu najboljih restorana u Hrvatskoj nalazi se samo njih šest iz regije Slavonija i Podunavlje (dva iz Osijeka, Požega, Ilok, Zmajevac i Karanac), međutim niti jedan iz Slavonskog Broda. U izbor
40 najboljih u Slavoniji i Podunavlju, ušao je samo restoran
Savus iz Sl. Broda, smjestivši se na 21. mjestu. Restoran
Zdjelarević iz Brodskog Stupnika je zauzeo 13 mjesto (prošle godine je bio među sto najboljih).
Iako u spomenutom izboru 40 najboljih u Slavoniji i Podunavlju dominiraju osječko-baranjski restorani (21 od 40), mjesta na listi se našlo za čak tri restorana iz Nove Gradiške. Slavonski biser se smjestio na 17. mjesto, Maksimilijan na 28., a Dukat je zauzeo poziciju broj 32.