Crna kronika

Objavljeno: 14.1.2020. u 15:50
Prikaza: 6618
|
Autor: SBplus

Misteriozni zločin bez tijela

U dugoj potrazi za Zoricom sve je više nepoznanica

Slavonski Brod : U dugoj potrazi za Zoricom sve je više nepoznanicaZorica Fadljević (u sredini).(Foto: HGSS/Privatna arhiva)

Za nestanak i ubojstvo Zorice Fadljević iz Sibinja osumnjičeni su supružnici Mijo i Slavica Karmazen. No nakon 56 dana još uvijek se traga za tijelom, a istraga tapka u mjestu.

Radne košulje Antuna Karmazena ostale su neispeglane.

Slavica Karmazen nije se pojavila u petak 22. studenoga u kući svoje šogorice Jelke, kako joj je dan ranije obećala. Do tog petka uvijek bi održala riječ, ali taj dan nije mogla. Zajedno s dvije godine starijim suprugom, 62-godišnjim Mijom, odvedena je iz kuće pod sumnjom da je počinila zločin koji je još uvijek obavijen misterijom jer tijelo 47-godišnje Zorice Fadljević iz Sibinja kod Slavonskog Broda još nije pronađeno. Kad su joj policajci priopćili da je uhićena, onesvijestila se i prvo su je morali odvesti u slavonskobrodsku bolnicu pa tek potom u policiju. Iz nekoliko nam je izvora potvrđeno da je teško podnijela uhićenje i da je prerezala vene, piše Jutarnji.

Krvavi trag na papučici gasa

Zorica Fadljević posljednji je put viđena u ponedjeljak 18. studenoga oko 17 sati u Štamparevoj ulici u Slavonskom Brodu. Njezin suprug Drago odvezao ju je na sastanak s njemu nepoznatom ženom. Bila je to Slavica Karmazen. Zoričin sin Dario ne želi mnogo govoriti o misterioznom ubojstvu svoje majke, čije tijelo još nije nađeno, i upućuje nas na policiju.

- Ja sam stalno u kontaktu s policijom, njima se obratite. Ali, imaju oni dosta dokaza. - bio je kratak sin Zorice Fadljević. S obzirom na to da istraga još traje, obitelj Zorice Fadljević ne želi više puno govoriti za medije.

Poznato je da je Zorica na ulazu u slavonskobrodsku bolnicu kratko razgovarala sa ženskom osobom. Njih dvije uputile su se prema drugom kraju bolnice, prema parkiralištu preko puta tržnice. No sastanak, koji je prema riječima Zorice trebao trajati tek desetak minuta, misteriozno se oduljio. Prolazili su sati. Zorica se nije pojavljivala, a njezin suprug Drago palio je cigaretu za cigaretom. Mislio je da je Zorica na pregledu, obilazio je bolničke hodnike, ali suprugu nije nigdje pronašao. Nije imao mobitel. Susretljivi mladić kojeg je zamolio za uslugu nazvao je njegovu najmlađu kćer. Drago je u jednom trenutku pomislio da se negdje mimoišao sa suprugom i da je ona već stigla kući. "Mama nije kod kuće!” rekla mu je najmlađa kći. Prošla su već 22 sata i Drago Fadljević zaputio se kući prebirući po mislima gdje bi mogla biti Zorica. Kad je stigao u Sibinje i uvjerio se da mu supruga nije kod kuće, alarmirao je stariju kćer Maju, vojnikinju, i sina Darija.

Narednog dana, u utorak 19. siječnja, prijavili su nestanak policiji. Drago je do u detalja opisao sve o trenucima kad je posljednji put vidio svoju suprugu, a Maja je policajcima ispričala da ju je majka tog ponedjeljka nazivala u više navrata, da su razgovarale o raznim temama te joj je rekla da se zabavi sa svojim kolegicama vojnikinjama. Maja je pretpostavljala da joj je majka išla pomoći ženi s kojom se trebala naći. Policija je u samo tri dana došla do supružnika Karmazen u Šumeću i već u subotu oni su bili kod tužitelja i optuženi za ubojstvo. Ali, misterij ubojstva bez tijela nije razriješen. Tijela nema, a ni materijalni tragovi još uvijek nisu "zapečatili” sve sumnje da su Slavica i Mijo ubili Zoricu i riješili se leša.

I dok policija traži tijelo, forenzičari analiziraju tragove, ali slučaj se ne raspliće. Naprotiv, sve je više nepoznanica i kontroverzi. Krunski dokaz koji je odveo Slavicu i Miju iza rešetaka krvavi je trag na papučici gasa srebrnog metalik Clija supružnika Karmazen.

- Policija je našla nekoliko kapljica krvi na papučici gasa. Ali, Mijo je tih dana klao dvije svinje, klao je i kokoši koje su držali, i moguće je da je negdje ugazio u krv, pa otuda i te kapljice krvi. Prema posljednjoj verziji koju smo čuli ovih dana, navodno je u igri i neka treća osoba, ali tko je to - ne znam. - rekao nam je mještanin Šumeća koji poznaje osumnjičene supružnike, ali i žrtvu.

Mještani u nevjerici

- Mijo je vozio radnike Đure Đakovića, bio je i dizaličar, a uskoro je trebao ići u mirovinu. Prije otprilike pet-šest godina bio je u Njemačkoj kako bi sredio kuću, bavi se poljoprivredom. Tisuću ljudi da pitate za njega nitko vam o njemu ne bi rekao ništa loše. On u cijelom svom radnom vijeku, koliko mi je poznato, nije imao ni prometni prekršaj - kaže nam mještanin Šumeća.

Takav glas ne prati pak i njegovu suprugu Slavicu. Žena koja se brinula o nekoliko starijih sumještana, među ostalima i o Mijinom bratu Antunu i njegovoj supruzi Jelki, kojoj je u petak 22. studenoga trebala doći peglati veš, kažu u Šumeću, već je imala posla s policijom. I to navodno zbog nekih ponjava koje je navodno uzela od žene o kojoj se brinula, a koja je u međuvremenu preminula. Te su ponjave navodno viđene kod nje i netko je to prijavio. Sve to ipak je minorno prema optužbama za teški zločin nad ženom koju su i Slavica i njezin suprug poznavali.

To poznanstvo datira od jednog od hodočašća u Međugorje, gdje je, kao i u Mariju Bistricu Mijo u fušu prevozio hodočasnike i tako je i upoznao Zoricu Fadljević. I dok jedni tvrde da je tu možda nečeg i bilo, drugi odlučno opovrgavaju priče prema kojima bi se Mijo "spetljao” s 15 godina mlađom ženom iz Sibinja.

- Navodno ga je ona optužila da je trudna s njim, znam jer mi je Mijo to rekao, ali je on tvrdio da su to najobičnije gluposti. - kaže naš sugovornik koji poznaje osumnjičene supružnike. Policija je potvrdila da je Mijo Karmazen u listopadu ove godine dvaput prijavio Zoricu Fadljević zbog uznemiravanja, ali nije otkrila sadržaj prijave. Priče o tome da su supružnici navodno priznali ubojstvo pokazale su se neutemeljenima.

- Svašta se pisalo, istražite malo, ali ja vam ništa ne mogu reći, žao mi je - rekla je za Jutarnji Kristina, starija kći supružnika Karmazen i poklopila slušalicu. Prema pričama u Šumeću, Mijo nije bio jedina žrtva ucjenjivanja.

- Ma, kažu neki da je ona zapravo otišla u Njemačku i kako se sada svemu tome smije - zagonetno nam je rekao Šumećanin s kojim smo razgovarali, ne otkrivajući na čemu temelji tu svoju pretpostavku. Da je Zorica Fadljević napustila Hrvatsku, policija bi to znala. Međutim, i dalje traje intenzivna potraga za njezinim tijelom, i to već treći mjesec. Ni policija niti HGSS ne govore mnogo o pojedinostima pretrage. Policija koja je koordinira koristi se i uslugama slavonskobrodske stanice HGSS-a. Boris Lovrić, pročelnik brodske stanice HGSS-a, o potrazi nam je rekao:

- I prije nekoliko dana smo odrađivali na terenu, ali shvatite, ne mogu vam otkriti koje smo područje pretraživali i što smo tražili. U prvoj fazi radili smo tzv. brzinsku pretragu, pretraživali smo prometnice, zemljane putove, usjeke, jarke i vodotokove, jer se obično nestale osobe pronađu na takvim mjestima. Nakon što ta prva faza potrage nije dala rezultat, u drugoj fazi smo češljali teren sa psima i plovilima, a koristili smo i dronove. Pretraga je bila koncentrirana na okolicu Slavonskog Broda. Trenutačno čekamo nove informacije da bismo nastavili potragu. - ispričao je za Jutarnji Boris Lovrić, kojem je ovo sigurno jedna od dugotrajnijih i napornijih potraga, zasad bez rezultata.

Svi naši sugovornici kažu da na supružnicima Karmazen nakon kobnog ponedjeljka 18. studenoga do uhićenja 22. studenoga nisu primijetili ništa neobično. Najnormalnije su živjeli, nisu primijetili nikakve znakove nervoze ili bilo čega što bi upućivalo da su počinili težak zločin. Policija je pak došla do saznanja da su nakon tog ponedjeljka dugo prali automobil. Iz kuće je navodno odnesen nož koji je poslan na analizu.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova nesreća na problematičnom brodskom križanju

Treća ograda koja je stradala ove godine

Nova nesreća na problematičnom brodskom križanju

21.9.2020. | 10:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : U središtu Slavonskog Broda uhićene tri osobe

Jutrošnja policijska akcija

U središtu Slavonskog Broda uhićene tri osobe

19.9.2020. | 11:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : U nesreći na autocesti teško ozlijeđen muškarac

Još jedna prometna

U nesreći na autocesti teško ozlijeđen muškarac

18.9.2020. | 7:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Poslužili' se ukradenim autom pa ga zapalili u šumi

Neobičan epilog krađe vozila

'Poslužili' se ukradenim autom pa ga zapalili u šumi

17.9.2020. | 12:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Muškarac (43) počeo tući vozača (55) koji ga je potom izbo

Ispitan osumnjičeni za pokušaj ubojstva

Muškarac (43) počeo tući vozača (55) koji ga je potom izbo

16.9.2020. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pokušaj ubojstva u Slavonskom Brodu

Policija potvrdila

Pokušaj ubojstva u Slavonskom Brodu

14.9.2020. | 9:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Je li semafor krivac za današnju prometnu nesreću?

Danas u Slavonskom Brodu

Je li semafor krivac za današnju prometnu nesreću?

13.9.2020. | 18:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novom prijevarom 'vrebaju' Brođanke i Brođane

Budite oprezni

Novom prijevarom 'vrebaju' Brođanke i Brođane

11.9.2020. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U prevrnutom kamionu s 'mikserom' i maloljetno dijete

Prometna nesreća nadomak Slav. Broda

U prevrnutom kamionu s 'mikserom' i maloljetno dijete

9.9.2020. | 9:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Budite oprezni s e-mailom iz 'Ministarstva zdravlja'

Stručnjaci upozoravaju

Budite oprezni s e-mailom iz 'Ministarstva zdravlja'

4.9.2020. | 18:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Što se na brodskom kružnom toku događalo u zoru?

Policija tvrdi jedno, Brođanka drugo

Što se na brodskom kružnom toku događalo u zoru?

4.9.2020. | 10:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Provalili u brodsko crpilište i ugrozili sustav vodoopskrbe

Neobičan slučaj noćne provale

Provalili u brodsko crpilište i ugrozili sustav vodoopskrbe

3.9.2020. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uhvatili je u prosjačenju i oduzeli joj novac

Ispred brodskog trgovačkog centra

Uhvatili je u prosjačenju i oduzeli joj novac

31.8.2020. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od sljedećeg vikenda opet ništa od velikih svadbi

Nove odluke županijskog Stožera

Od sljedećeg vikenda opet ništa od velikih svadbi

25.8.2020. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U tjedan dana čak 16 prometnih nesreća

Utječu li visoke temperature na vozače?

U tjedan dana čak 16 prometnih nesreća

10.8.2020. | 16:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za 39.-godišnjaka predložit će određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo

Za 39.-godišnjaka predložit će određivanje istražnog zatvora

6.8.2020. | 19:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oko 164 000 kutija cigareta skrivao među drvenim briketima

Najveća ovogodišnja zapljena

Oko 164 000 kutija cigareta skrivao među drvenim briketima

4.8.2020. | 18:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sudarili se kamioni, jedan probio ogradu

Na autocesti kod Slavonskog Broda

Sudarili se kamioni, jedan probio ogradu

29.7.2020. | 15:03
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kad 'starci' prolupaju

Nisu uvijek za sve krivi mladi

Kad 'starci' prolupaju

27.7.2020. | 11:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Čuvajte se prijevara na Facebooku

I policija upozorava

Čuvajte se prijevara na Facebooku

22.7.2020. | 14:27
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :