Sport : Ostalo

Objavljeno: 2.1.2021. u 11:00
Prikaza: 1397
|
Autor: P.S./SBplus

Kandidat Jurica Bešlić

'Smatram da je nakon 12 godina vrijeme za Požežanina.'

Požega : 'Smatram da je nakon 12 godina vrijeme za Požežanina.'Ilustracija (fotografija nije izravno povezana s događajima opisanima u članku)(Foto: sport-pozega.hr)

Od 11. do 22. prosinca 2020. održana je sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije, ovoga puta elektronskim putem.

POŽEGA - Nakon odgađanja sjednica, krajem prosinca 2020. elektronskim putem održana je redovna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije. Zastupnici su putem e-maila glasovali za dnevni red kao i pojedine njegove točke te su mogli dati svoje upite i primjedbe. Usvojen je zapisnik sa sjednice Skupštine održane 16. prosinca 2019. sa 93 glasa za, 0 protiv i 13 suzdržanih. Izvješće o radu za 2019. godinu predsjednika Drage Lucića je usvojeno sa 93 glasa za, 1 protiv i 12 suzdržanih, piše Požeški športski savez čiji članak prenosimo u cijelosti.

Financijsko izvješće za 2019. godinu usvojeno je sa 93 glasa za, 1 protiv i 12 suzdržanih. Izvješće Nadzornog odbora za 2019. godinu usvojeno je sa 92 glasa za, 1 protiv i 13 suzdržanih. Prijedlog programa rada za 2021. godinu je usvojen sa 90 glasova za, 3 protiv i 13 suzdržanih. Prijedlog financijskog plana za 2021. godinu je usvojen sa 90 glasova za, 3 protiv i 13 suzdržanih.

Zapisničar je bio tajnik NS PSŽ Damir Bognar, a ovjerovitelji zapisnika Marinko Marić (Dinamo Vidovci Dervišaga) i Anto Brkić(Slavonija Požega).

Kako Nogometni savez Požeško - slavonske županije u svom Statutu nema predviđenu mogućnost održavanja sjednica na daljinu predsjednik Lucić je to zastupnicima objasnio na ovaj način.

- Izvršni odbor Nogometnog saveza Požeško-slavonske županije (IO NS PSŽ) je na sjednici održanoj 9. prosinca 2020. god., donio odluku da se sjednica Skupštine NS PSŽ održi elektronskim putem. Razlog takvoj odluci je Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite od 20. studenog 2020. god. o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja (u našem slučaju 60-ak osoba). Budući da je krovna organizacija, Hrvatski nogometni savez svoju sjednicu iz ožujka odgodio za prosinac, te ju održao putem video linka, isto smo se odlučili i mi, te ćemo svoju sjednicu održati elektronskim putem. Mišljenja sam da je zbog transparentnosti bolje odraditi i na taj način, premda smo imali zakonsku mogućnost i ne održati navedenu sjednicu Skupštine. – objasnio je predsjednik Požeškog športskog saveza Drago Lucić

Zastupnici Jurica Bešlić (NK Sloga Trenkovo) i Željko Mitrović (MNK Vladorena Požega) imali su primjedbu na izvješće o radu predsjednika za 2019. kao i na financijsko izvješće za 2019. jer nije navedeno koji su klubovi dobili pomoć i o kolikom se iznosu radi već je samo napisano : "Kapitalne donacije - 327 tisuća kuna."

Predsjednik Drago Lucić je nakon toga pojasnio koji su klubovi dobili sredstva u 2019. i o kojem iznosu se radi.

- Svi klubovi koji su podnijeli zahtjeve, dobili su Odluke o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 327 tisuća kuna, popunili i ovjerili izjave o namjenskom trošenju (NK - BSK Biškupci (2,7 tisuća kuna) Hrvatski dragovoljac (7,7 tisuća kuna), Dinamo Rajsavac (15 tisuća kuna ), Graničar Bučje (15 tisuća kuna), Omladinac(15 tisuća kuna), BSK Buk (12,6 tisuća kuna), Sloga (13 tisuća kuna), Jakšić (20 tisuća kuna), Kuzmica (30 tisuća kuna), Papuk (30 tisuća kuna), Dinamo Vidovci (35 tisuća kuna), Lipik 1925 (30 tisuća kuna), Slavija (50 tisuća kuna), Slavonija Požega (49,9 tisuća kuna)). Tekuće donacije u iznosu 93,9 tisuća kuna isplaćivane su klubovima za pomoć u radu, radu s mladima, obilježavanju obljetnica, elementarnim nepogodama i sl., iznosa do najviše deset tisuća kuna. Nogometni klub Hajduk Pakrac je u svojoj zamolbi naveo značajna ulaganja u nogometnu infrastrukturu – nogometni teren sa umjetnom travom, postavljanje rasvjetnih stupova sa reflektorima i ograde oko igrališta (ulaganje više od 1,5 milijuna kuna). IO NS PSŽ je temeljem navedenog ulaganja u nogometnu infrastrukturu, te proslave 100 godina postojanja kluba, kao i zbog uloge i značaja grada Pakraca u novijoj hrvatskoj povijesti, donio Odluku o dodjeli 200 tisuća kuna koje je isplaćeno u 2020. godini za navedeno ulaganje. – kazao je predsjednik Požeškog športskog saveza Drago Lucić

Na ovaj odgovor zastupnik Bešlić je dao svoje mišljenje o ovoj sjednici te odgovorio da u Statutu NS PSŽ uopće nije predviđeno da Izvršni odbor dijeli financijska sredstva.

- Po članku 35. Statuta NS PSŽ, stavak 3 glasi : „ glasovanje na sjednici Skupštine putem punomoći ili dopisa te telefonom nije dopušteno". Tako da ova sjednica nema nikakvo zakonsko uporište već je čisto informativnog karaktera te na sljedećoj pravoj sjednici treba u Statut NS PSŽ ugraditi stavku da se sjednice mogu održavati i elektronski putem maila ili video linkom. Čak ni Statut HNS-a i Poslovnik o radu Skupštine HNS-a nema takvu mogućnost. U Statutu HNS-a, članak 40. stoji da „glasovanje putem punomoći, dopisa, elektronske pošte ili telefona nije dopušteno", a isto stoji bi u članku 17. Poslovnika o radu Skupštine HNS-a. Bez obzira na HNS im u NS PSŽ bi morali raditi po zakonu i u svoj Statut ugraditi takvu odredbu. Po Statutu NS PSŽ nigdje nije predviđeno da Izvršni odbor donosi odluke o financijskim sredstvima. U mom prvom očitovanju pisalo je da „smatram kako da o takvim velikim sredstvima odluku može donijeti samo Skupština NS PSŽ, a nikako ne IO NS PSŽ. Radi se o 200 tisuća kuna donaciji Hajduku Pakrac". U članku 38. Statuta NS PSŽ stoji da „Izvršni odbor usvaja prijedlog godišnjeg novčanog proračuna i završnog računa i dostavlja ih Skupštini na donošenje". Zbog toga treba na sljedećoj „pravoj" sjednici Skupštine donijeti odluku o promjeni Statuta i ugraditi da Izvršni odbor može donositi odluke o financijskim stvarima i do koliko točno sredstava jer u sadašnjem važećem Statutu uopće nije predviđeno da Izvršni odbor donosi bilo kakve odluke o financijskim pitanjima već samo Skupština. A Izvršni odbor godinama donosi takve odluke o dodjeli manjih ili većih sredstava. - kazao je Bešlić

Na kraju je Jurica Bešlić zastupnike upoznao da će se kandidirati za predsjednika NS PSŽ na izborima koji će biti u prosincu 2021. godine.

- Smatram da je nakon 12 godina Veličanina Vlade Zeca (1994 – 2006) i Pleterničanina Drage Lucića (2006.-2021) vrijeme za Požežanina na čelu NS PSŽ. Cijeli život sam u županijskom nogometu, malom nogometu i futsalu, kao igrač, trener, član uprave, tajnik, dopredsjednik, predsjednik), došao sam i do hrvatske malonogometne reprezentacije, a ostavio sam kosti po županijskim nogometnim ligama, 1. 2. i 3. ŽNL uz male izlete u 3. i 2. HNL. Povjerenik za futsal NS PSŽ sam neprekidno od 2009. godine, a voditelj uspješnog požeškog Božićnog malonogometnog turnira od 2011. godine (od 2002. voditelj Turnira mladeži). Mislim da ću donijeti nove energiju i svježe ideje u naš županijski nogomet. Moj kompletan program dostavit ću uskoro u Vaše klubove. Nadam se Vašoj podršci. Vrijeme je za promjene, zajedno do pobjede! Nogomet nogometašima! – kazao je Jurica Bešlić

Luciću trenutno teče već četvrti mandat na čelu Županijskog nogometnog saveza, prvi put je izabran 08. studenog 2006., a protukandidati su mu tada bili Krešimir Bubak (NK Požega) i Željko Žuljević (NK Tim osvježenje Kuzmica). Na izborima 2010., 2014. i 2017. nije imao protukandidata, piše Požeški športski savez.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Od ponovnog otvorenja, broj članova porastao za 1946

Dovoljan pokazatelj zadovoljstva građana

Od ponovnog otvorenja, broj članova porastao za 1946

19.9.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Benjamin ponosno pokazuje svoj talent

Unatoč predrasudama

Benjamin ponosno pokazuje svoj talent

18.9.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Očekuju dva puta veći broj polaznika

Početkom školske godine

Očekuju dva puta veći broj polaznika

26.8.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ronjenje ili zavolite ili zamrzite - sredina ne postoji.'

Mogućnost istraživanja podvodnog svijeta

'Ronjenje ili zavolite ili zamrzite - sredina ne postoji.'

11.8.2021. | 18:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo zašto su obustavili rad COVID-19 ambulante

Donesena odluka

Evo zašto su obustavili rad COVID-19 ambulante

24.6.2021. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Želimo dobre sportske rezultate i što veći broj mladih.'

Održana sjednica športskog saveza

'Želimo dobre sportske rezultate i što veći broj mladih.'

16.6.2021. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kroz dobre igre i golove, apsolutno sam zaslužio ovo.'

Kaptolčanin u Austrijskoj 1. ligi

'Kroz dobre igre i golove, apsolutno sam zaslužio ovo.'

10.6.2021. | 14:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon puna dva mjeseca ponovno ulaze u sportsku dvoranu

Donesene nove odluke

Nakon puna dva mjeseca ponovno ulaze u sportsku dvoranu

29.5.2021. | 12:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovo je diskriminacija u svakom pogledu!'

Glavni tajnik PŠS, Željko Mitrović:

'Ovo je diskriminacija u svakom pogledu!'

1.4.2021. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Sportaši trebaju imati svoje ministarstvo i svog ministra.'

Pridonijeli afimaciji i promidžbi RH

'Sportaši trebaju imati svoje ministarstvo i svog ministra.'

5.3.2021. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Financijskim sredstvima pomoći će sportašima Banovine

Izvršni sportski savez

Financijskim sredstvima pomoći će sportašima Banovine

27.1.2021. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :