Politika : Policija

Utvrđeno 59 prekršaja u prometu

Za vožnju bez vozačke kazna od deset tisuća kuna

Požega : Za vožnju bez vozačke kazna od deset tisuća kunaIlustracija (fotografija nije izravno povezana s događajima opisanima u članku)(Foto: net.hr)

I proteklog vikenda bile su provedene pojačane mjere nadzora prometa te je uhvaćen 20-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava za upravljanje vozilom.

POŽEGA - Proteklog vikenda, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice su bile usmjerene na alkohol, brzinu, sigurnosni pojas i mobitel, kao i na višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području Policijske uprave požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 59 prekršaja, po osam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje te se ističu 22 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

U nedjelju, 6. prosinca oko 18.55 u mjestu Latinovac, u prometu je zatečen 20-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom marke 'Mercedes', našičkih registarskih oznaka, prije stjecanja prava za upravljanje vozilom. Nadalje je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument s fotografijom s kojim bi dokazao svoj identitet, 20-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog kojim će mu biti izrečena novčana kazna u iznosu od deset tisuća kuna i mjera zabrane upravljanja vozilima "B" kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Dvije godine 'operirali' po Slavoniji

Uhvatili desetoricu mladića koji su provaljivali u kuće

Požega : Uhvatili desetoricu mladića koji su provaljivali u kućeIlustracija (fotografija nije izravno povezana s događajima opisanima u članku)(Foto: karlovački.hr)

Dovršeno je kriminalističko istraživanje s ukupno počinjenih 25 kaznenih djela.

POŽEGA - Policijski službenici PU požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad deset hrvatskih državljana s područja Našica i Nove Gradiške. Trojica njih u starosti 17 godina, trojica u starosti 20 godina te četvorica u starosti 15, 16, 26 i 30 godina.

Naime, njih se sumnjiči da su u razdoblju od veljače 2018. do studenoga 2020. počinili ukupno 25 kaznenih djela na području PU požeško-slavonske, od toga devet kaznenih djela na području Brestovca, šest kaznenih djela na području Požege, po tri kaznena djela na području Čaglina i Lipika te po jedno kazneno djelo na području Pleternice, Kaptola, Kutjeva i Jakšića.

Radi se o kaznenim djelima krađe i teške krađe iz obiteljskih kuća i stanova. Dakako, većina kaznenih djela počinjena je u prijepodnevnim satima ili u vrijeme dok su se vlasnici nalazili na poslu. Počinitelji su iskoristili odsutnost vlasnika provaljivanjem u kuće, a dio kaznenih djela, čak, je počinjeno u vrijeme dok su ukućani bili kod kuće.

Kaznena djela počinjena su ulaskom kroz prozor, provaljivanjem ulaznih vrata, obijanjem prozora, balkonskih vrata, a tom prilikom su otuđeni domaći i strani novac te razni nakit, dok su u dva slučaja otuđene bankomat kartice nakon čega su na bankomatima na području grada Požege podizali novac, čime su ujedno počinili kazneno djelo računalne prijevare.

Najčešće žrtve kaznenih djela bile su osobe starije životne dobi koje, uglavnom, žive same. Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem kaznenih djela iznosi 193, 8 tisuća kuna. Za počinjena kaznena djela policijski službenici podnose posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Odluke se ne poštuju

Vlasnica lokala osumnjičena za širenje i prenošenje virusa

Požega : Vlasnica lokala osumnjičena za širenje i prenošenje virusaIlustracija (fotografija nije izravno povezana s događajima opisanima u članku)(Foto: šibenski portal)

Nakon zabrane rada iza 22 sata, uhvaćena vlasnica lokala kako drži otvoren ugostiteljski objekt izvan dopuštenog radnog vremena, a u lokalu su se nalazile 22 osobe.

POŽEGA – U petak, 27. studenog, policijski službenici su provodili nadzor nad ugostiteljskim objektima, kako bi utvrdili provode li se odluke Stožera civilne zaštite o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata te drugih pružatelja usluga.

Naime, oko 22.20 u mjestu Grabarje, policijski službenici su zatekli otvoren ugostiteljski objekt koji je radio izvan dozvoljenog radnog vremena, koje je propisano od strane Stožera, od šest do 22 sata te su se u objektu nalazile 22 osobe.

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Kutjeva zbog sumnje da je počinila kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti".

Utvrđeno je da vlasnica lokala nije postupila po odredbama Stožera kojima su naredili mjeru za sprječavanjem i suzbijanjem zarazne bolesti među ljudima te je zbog toga došlo do opasnosti od širenja zaraze COVID-om 19.

Protiv 57-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Širenje i prenošenje zarazne bolesti".

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :