Politika : Europska unija

Objavljeno: 19.11.2020. u 17:00
Prikaza: 2239
|
Autor: P.S./SBplus

Zoom konferencija

Posao dobilo pedeset žena

gpz
Foto: gpz
 • gpz
 • gpz

Kroz ovu fazu projekta zaposleno je 50 žena na Ugovor o radu na određeno vrijeme od 20. srpnja 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine.

POŽEGA - Danas je održana konferencija projekta PUK 50 kojoj su prisustvovali gradonačelnik Grada Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, u ime Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, područnog ureda Požega, njegova predstojnica Jasminka Antunović, u ime Centra za socijalnu skrb Požega Ana Bagarić, koordinatori projekta PUK 50 Ružica Jeleč i Vjekoslav Pišmiš, te zaposlenice projekta. - istaknuto je na stranicama Grada Požege.

Podsjetimo, Gradu Požegi odobreno je 4,6 milijuna kuna za projekt „PUK50" (PUK akronim od riječi Pomoć u kući, dok broj 50 označava 50 pripadnica ciljne skupine koje će se zaposliti) u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II. Riječ je o jednom od najpopularnijih EU projekata kojim se dugotrajno nezaposlene žene educiraju i zapošljavaju na poslovima gerontodomaćica, te brinu za stare i nemoćne osobe. Kroz ovu fazu projekta zaposleno je 50 žena na Ugovor o radu na određeno vrijeme od 20. srpnja 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine.

Prethodni projekt PUK 40 trajao je od 1. prosinca 2017. do 1. travnja 2020. godine, a Grad je u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega, omogućio zapošljavanje teže zapošljive skupine žena, ali i pružio potporu i podršku za više od tri stotine starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju na području grada Požege.

"Zaposlene žene svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšavaju kvalitetu života krajnjih korisnika pružajući im, svu potrebnu pomoć, od dostave namirnica, održavanja čistoće stambenog prostora, pomoći pri oblačenju i svlačenju, brige o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji, pomoći u ostvarivanju raznih prava, do pružanja podrške kroz komunikaciju i druženje te samo uključivanje u društvo. U sklopu projekta je sredinom 2018. godine nabavljeno i dodijeljeno 40 bicikala kako bi u svom radu bile što učinkovitije te kako bi u što kraćem roku stigle do svojih krajnjih korisnika. Veselimo se nastavku ovoga hvalevrijedna projekta." - poručili su iz požeške Gradske uprave.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :