Obrazovanje : Vrtići

Objavljeno: 18.5.2020. u 15:15
Prikaza: 1405
|
Autor: Marija Fridrih

Slobodno 80 mjesta

Otvoren Natječaj za upis djece u vrtiće

Požega : Otvoren Natječaj za upis djece u vrtićeVrtić(Foto: Dječji vrtić Požega)

Natječaj je otvoren do 29. svibnja. Ove godine, zbog koronavirusa, zahtjeve za upis poželjno je podnijeti putem aplikacije ili pošte, a ne osobnim dolaskom u vrtić.

POŽEGA - Od danas, 18. svibnja 2020. godine., otvoren je Natječaj za upis djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja. Roditelji imaju mogućnost upisa djece u Dječji vrtić Požega za pedagošku godinu 2020./2021, a zahtjeve za upis moguće je predavati do 29. svibnja.

Vrtići provode tri programa s različitim načinima rada. Prvi program je redoviti petodnevni u kojemu djeca u vrtiću borave tijekom pet radnih dana, do 10 sati dnevno. Njemu mogu pristupiti sva djeca koja do 31. kolovoza 2020. godine navršavaju jednu godinu života. Drugi program koji se provodi je program predškole. Njemu mogu pristupiti djeca koja naredne akademske godine kreću u osnovnu školu. Trajanje ovog programa je 250 sati. Požeški vrtići također provode posebni i dugi program. U njemu mogu sudjelovati djeca s posebnim interesima i potrebama.U Natječaju je objavljeno kako Dječji vrtići Požega u pedagoškoj godini 2020./2021. imaju mjesta za upis 80 djece.

- Započinje nova pedagoška godina i roditelji mogu podnijeti zahtjev za upis djece. Trenutno je slobodno 80 mjesta. Broj mjesta nismo smanjivali zbog trenutne situacije, ali pratimo sve naputke i reagirat ćemo prema uputama. Sada je smanjen broj djece koji dolazi u vrtiće. Upisano ih je 360 i podijeljeni su u 18 grupa,a samo 92 djece svakodnevno dolazi u vrtiće. – za SBplus je pojasnila ravnateljica Sanda Lukić.

Prednost prilikom upisa, sukladno zakonu, imat će djeca roditelja invalida Domovinskog rata, djeca iz obitelji s troje i više djece, djeca zaposlenih i samohranih roditelja, djeca u udomiteljskim obiteljima, bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca u godini prije polaska u osnovnu školu, djeca s teškoćama u razvoju ako postoje uvjeti za njihovu integraciju u redovite programe te djeca roditelja koji primaju doplatak.

Iz Vrtića su pozvali roditelje da, zbog trenutne situacije i mjera opreza, upis izvrše putem aplikacije ili putem pošte na adresu: Dječji vrtić Požega, Rudinska 8, 34000 Požega. Razgovori o upisu će biti obavljani prema pozivu i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Rezultati upisa djece u pojedine programe će biti objavljeni u svim objektima Dječjeg vrtića Požega do 1. kolovoza 2020. godine.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kaptolino, Bambi ili Bubamara - poznato je ime novog vrtića

Bliži se otvorenje prvog vrtića u općini

Kaptolino, Bambi ili Bubamara - poznato je ime novog vrtića

9.6.2020. | 8:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ne bojim se rada, nego šoka kojeg će djeca doživjeti'

Odgojiteljica o mjerama za vrtiće:

'Ne bojim se rada, nego šoka kojeg će djeca doživjeti'

7.5.2020. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :