Obrazovanje : Visoko

Objavljeno: 1.9.2021. u 14:00
Prikaza: 1628
|
Autor: Petra Supan

Postupak koji traje mjesecima

Požega postaje fakultetski grad

P.S./SBplus
Foto: P.S./SBplusDrago Šubarić, Antonija Jozić, Vlado Guberac, Borislav Miličević
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • Grad Požega

'Postupak koji traje već nekoliko mjeseci - privodimo kraju. Počelo je tako da je dekan Veleučilišta u Požegi izrazio namjeru da ono preraste u sveučilišnu sastavnicu.'

POŽEGA - U veljači ove godine, pod naslovom „Hoće li se Osijek i Brod u budućnosti otimati za Požegu?" pisali smo tome kako bi Veleučilište u Požegi moglo postati Fakultet turizma i ruralnog razvoja. Danas su tom prilikom županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić i gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić održali radni sastanak s rektorom Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc Vladom Gubercem, prorektorom za strategiju razvoja i financije Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Dragom Šubarićem, te dekanom Veleučilišta u Požegi prof. dr. sc. Borislavom Miličevićem.

- Želim dati podršku za osnivanje Fakulteta turizma i ruralnog razvoja ovdje u Požegi. Mislim da je to tema koja se, u javnosti, već pročula - Požega postaje fakultetski grad kao sastavnica Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Na neki način to jamči opstojnost i daljnji razvoj posebice u ovom segmentu znanosti i visokog obrazovanja u Požeško-slavonskoj županiji, a nama kao županiji to je izuzetno bitno. - kazala je županica Antonija Jozić uručujući pismo podrške, za osnivanje Fakulteta u Požegi, rektoru Gubercu.

U smislu obrazovnih programa Veleučilište snažnim koracima kreće u smjeru daljnjeg razvoja i čvršćeg povezivanja sa Sveučilištem u Osijeku, a već ove godine otvorena su dva nova studija - Enogastronomija i Informatika.

- Postupak koji traje već nekoliko mjeseci - privodimo kraju. Počelo je tako da je dekan Veleučilišta u Požegi izrazio namjeru da ono preraste u sveučilišnu sastavnicu i to pismo namjere bilo je na upravnom vijeću Veleučilišta. Temeljem toga vijeće je donijelo mišljenje, a ja sam kao rektor tu točku dnevnog reda stavio na senat Sveučilišta u Osijeku. Nakon rasprave senat je dao privolu za takvim jednim postupkom. Bitno je naglasiti da je Fakultet u Požegi punopravna i neovisna sastavnica. - kazao je rektor Vlado Guberc.

Također, gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić upućivanjem pisma potpore podržao je razvoj visokog obrazovanja u gradu te dao podršku preustroju Veleučilišta u Požegi u Fakultet turizma i ruralnog razvoja.

- Kako bi Požegu ponovno svrstali u red sveučilišnih gradova i nastavili tradiciju Academie Posegana podržavamo osnivanje Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u okviru Sveučilišta J.J. Strossmayera sa sjedištem u Požegi. Na taj će način Veleučilište u Požegi nastaviti doprinositi jačanju poduzetničkog regionalnog sektora kao i poduzetništva diljem Republike Hrvatske, pružajući primjerenu razinu znanja i vještina koje osposobljavaju studente kako za rad, tako i za daljnje obrazovanje. - kazao je gradonačelnik Glavić, piše Grad Požega.

Sigurno je kako je ovo svim budućim studentima s ovog područja jedan veliki plus kao i roditeljima, ako ne nikako drugačije - financijski će biti olakšani.


 

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li biti dovoljno mjesta u studentskom domu?

  Osnivanjem fakulteta

  Hoće li biti dovoljno mjesta u studentskom domu?

  2.9.2021. | 21:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Program za koji bi se mogla voditi borba

  Primaju 25 polaznika

  Program za koji bi se mogla voditi borba

  31.8.2021. | 10:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz napredna poslovna i informatička znanja lakše do posla

  Uvode novi studij informatike

  Uz napredna poslovna i informatička znanja lakše do posla

  24.1.2021. | 19:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li i, ako da, kada proraditi Studentski dom?

  Provjerili smo u Studentskom centru

  Hoće li i, ako da, kada proraditi Studentski dom?

  11.10.2020. | 18:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Studenti baš i nemaju puno izbora

  Slaba ponuda poslova

  Studenti baš i nemaju puno izbora

  13.7.2020. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Najviše ih je zainteresirano za Računovodstvo

  Prioriteti maturanata

  Najviše ih je zainteresirano za Računovodstvo

  28.5.2020. | 20:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zaposlenici Veleučilišta ne miruju - izašli su na polja

  Podignuli novi nasad vinograda

  Zaposlenici Veleučilišta ne miruju - izašli su na polja

  22.4.2020. | 18:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Zaslužuje li i Slavonski Brod nove smještajne kapacitete?

  Nadomak osnutku Sveučilišta

  Zaslužuje li i Slavonski Brod nove smještajne kapacitete?

  5.1.2020. | 16:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :