Kultura : Glazba

Objavljeno: 24.2.2021. u 11:15
Prikaza: 548
|
Autor: P. Supan

Imate svoju skladbu?

Prijavite se na natječaj za festival Aurea Fest 2021.

Požega : Prijavite se na natječaj za festival Aurea Fest 2021.Ilustracija(Foto: AFP)

Raspisan je natječaj za festival Aurea Fest Zlatne žice Slavonije 2021., koji će biti održan u nedjelju 29. kolovoza 2021. godine na Trgu Svetog Trojstva u Požegi.

POŽEGA - Aurea Fest 'Zlatne žice Slavonije' 2021. bit će održan u nedjelju 29. kolovoza 2021. godine, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi uz izvedbu svih izvođača uživo te radijski i televizijski prijenos. Za izvođače soliste bit će pripremljen festivalski orkestar.

Zbog cijele situacije s pandemijom i epidemiološkim mjerama nepredvidivo je kakva situacija će biti kasnije, stoga će preostali planirani program, ovogodišnjeg Aurea Festa Požega, biti najavljen u narednim mjesecima.

Naime, Aurea Fest 'Zlatne žice Slavonije' je festival tamburaške glazbe, a za njega će biti odabrano sveukupno 20 pjesama. Skladbe će biti izabrane putem natječaja i poziva koji se upućuje od strane uredništva festivala, renomiranim hrvatskim autorima i izvođačima.

Uredništvo festivala čine članovi Vijeća društva Aurea Fest Požega od kojih jedan obnaša funkciju umjetničkog voditelja festivala, ono bira skladbe, odnosno odlučuje kojim se autorima upućuje poziv za sudjelovanje.

Kriterij za odabir skladbi je isključivo umjetnička vrijednost, s naglaskom na kvalitetu glazbe i stihova te cjelokupnog djela.

Autor i/ili izvođač je dužan dostaviti prijavu koja mora sadržavati: naslov skladbe, ime i prezime autora s adresom, primjerak stihova, finalnu master snimku (wav format) ili demo verziju pjesme (može biti mp3 format) i ime pjevača ili sastava te navesti odgovornu osobu s kontaktnim podacima.

Prijaviti se mogu finalne master snimke ili demo verzije pjesama, pod uvjetom da finalna master snimka bude predana do 30. lipnja 2021. godine.

Natječaj je otvoren do 1. svibnja 2021., a objava rezultata natječaja uslijedit će do 20. svibnja, a snimljene skladbe prijavljuju se isključivo putem e-maila krunoslav.drazic@aurea-fest.com od 22. veljače.

Izvođač na prijavi mora biti isti izvođač na finalnoj verziji pjesme i na završnoj manifestaciji Festivala.

Autori i/ili izvođači slanjem svojih radova 'prenose' na organizatora pravo javne izvedbe i ujedno se obvezuju na potpisivanje odgovarajućeg nakladničkog ugovora zbog reguliranja prava i obveza pri objavljivanju festivalskih skladbi na nosačima zvuka i slike, kao i objave na digitalnim servisima. Sva ostala prava pripadaju autorima prema Zakonu o autorskom i srodnim pravima. Autori i izvođači jamče originalnost prijavljenih djela.

Mogu slati i one radove koji su već objavljeni ili pripremljeni za objavu na albumu u 2021. godini, uz uvjet da djelo nije objavljeno kao službeni singl albuma do završetka Natječaja. U tom slučaju, autori moraju priložiti suglasnost izdavača (diskografa) da se rad može objaviti na festivalskom CD-u.

Sudionici Festivala pristaju na sudjelovanje u medijskim i sponzorskim kampanjama Festivala, uz potpisivanje odgovarajućeg ugovora.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poznanstvo s Interneta, dovelo do pjesme 'Taj Vajb'

Kutjevčanin i Imoćanin snimili pjesmu

Poznanstvo s Interneta, dovelo do pjesme 'Taj Vajb'

14.2.2021. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Snimke vaših udomljenih ljubimaca mogu završiti u spotu

Požežanka ima novu božićnu pjesmu

Snimke vaših udomljenih ljubimaca mogu završiti u spotu

16.11.2020. | 11:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : I treći dan festivala ostat će u dobrom sjećanju

Slavoniji je upravo to trebalo

I treći dan festivala ostat će u dobrom sjećanju

31.8.2020. | 10:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonski festival koji je pobijedio (i) koronavirus

Odolio svim izazovima 2020. godine

Slavonski festival koji je pobijedio (i) koronavirus

30.8.2020. | 10:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tradicionalni festival će biti održan i ove godine

Unatoč epidemiji koronavirusa

Tradicionalni festival će biti održan i ove godine

9.8.2020. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :