Ilustracija(Foto: P.S./SBplus/arhiva)
Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na terasama.
POŽEGA - Novi, blaži set mjera stupio na snagu 15. veljače,
no već se razgovara o sljedećim koracima, koji će ovisiti o epidemiološkoj
situaciji. Trenutna situacija s epidemijom je povoljna stoga je Stožer donio
odluku o otvaranju nekih objekata što je primjenjivo do 28. veljače.
Podsjetimo, odlukom je omogućena prodaja hrane, pića
napitaka te slastica za van, kao i rad teretana, fitness centara, dječjih
igraonica, radionica, škola za strane jezike, kasina, automat klubova i
kladionica, uz ograničeno radno vrijeme do 22 sata.
Ako se trenutni trend epidemije nastavi, a on je već dulje
vrijeme u silaznoj putanji, ugostiteljskim objektima dozvolit će se rad na
terasama, neslužbeno doznaje Jutarnji list. Tako bi od 1. ožujka cijela
Hrvatska imala otvorene terase, a uz njih bi se otvorili i sajmovi na
otvorenom.
Dakle, uz ovakav trend, to bi bilo gotovo sigurno, no ono
što je najveći izvor problema su zatvoreni prostori. Epidemiolozi se žestoko
protive zatvorenim prostorima, bilo da je riječ o ugostiteljskim objektima ili
o otvaranju sportskih dvorana i sportu u zatvorenim prostorima.
Unatoč njihovu 'problemu' objekti zatvorenih prostora su
otvoreni, dok ugostiteljskim objektima nije dozvoljen rad niti na terasama. Što
ugostitelji kažu na poluotvaranje kafića, odnosno usluge 'to go' pisali smo
prvog dana otvorenja.
-Tek je prvi dan, sve je ovo testiranje. Drago mi je
da se nešto, napokon, promijenilo što se toga tiče ide ka boljem, no hoće li se
isplatiti ne znam. Ovo je samo početak, odnekud se treba krenuti, ali da je
super - nije. - kazao je tada ugostitelj Borna Pavić.
Kako će taj način rada utjecati na njih ni sami ne znaju, no
ne odluči li Stožer da od 1. ožujka mogu otvoriti terase, boje se da će morati
zatvoriti jer ipak, ovakav način nije im dovoljan za plaćanje režija kao i
djelatnika, samim time nemaju nikakve dobiti.