Gospodarstvo : Turizam

Objavljeno: 27.4.2021. u 21:00
Prikaza: 2944
|
Autor: Petra Supan

Od studija teologije, došle do turizma

Kako je susjedstvo u studentskom domu spojilo dvije Ane

Požega : Kako je susjedstvo u studentskom domu spojilo dvije AneAna Puljić i Ana Đaković(Foto: P.S./SBplus)

Obje su svojeglave i ne ovise o drugima, a oduvijek im je 'na srcu' to što su s područja Slavonije.

VELIKA - Poznanstvo dviju mladih djevojaka dovelo je do otvaranja nove tvrtke, a inspiraciju u radu pronalaze u istraživanju svega onoga još uvijek neistraženog.

Naime, 27-godišnja Ana Đaković iz Stražemana s područja Općine Velika i 26-godišnja Ana Puljić, iz Vinkovaca prije dvije su godine zajedno hrabro uplovile u turističke vode.

Ove dvije Ane poznanstvo su stekle na studiju teologije. Iako ih - prema dobi - dijeli godinu dana razlike i različitih su karaktera, susjedna vrata u studentskom domu dovela su do prijateljstva i današnjeg partnerstva.

- Tada nismo razmišljale o pokretanju vlastitog posla, o turizmu i mogućem partnerstvu. No, ubrzo nakon završetka fakulteta otvorila se opcija koja nas je potaknula na otvaranje vlastite turističke agencije te na taj način spojila naše želje i ciljeve. Da mi je netko rekao da ću na kraju raditi s Anom, ne bih mu vjerovala.- za SBplus kazala je 26-godišnja Ana Puljić.

Pojavila se mogućnost otvaranja vlastite agencije i one su na to pristale jer su bile otvorene za sve opcije u kojima mogu djelovati i pokazati neistražena područja Slavonije i Baranje. Otvorile su svoju firmu i krenule raditi s jednom agencijom, međutim došla je korona, a potom i potres te su bile primorane vratiti se kući.

- U Zagrebu smo dobile priliku sudjelovati na izradi projekata vjerskoga turizma, što nam je donijelo prva i nama vrlo važna iskustva, no početkom 2020. godine sve je stalo zbog pandemije i potresa. Bila je to naša prilika da se odvažimo i kreiramo vlastitu priču. Budući da obje volimo putovati i obje smo iz Slavonije, bilo je jednostavno odlučiti se. Kreiranje turističke ponude u Slavoniji bila je laka odluka ali i izazov koji smo prihvatile. Svjesne da ovaj dio Hrvatske ipak nema toliku turističku pažnju, no isto tako svjesne vrijednosti koja se krije u malim mjestima podno Papuka, usred baranjskih vinograda, na obalama Dunava i Drave. - dodala je Puljić.

- Spomenutu epidemiju često nazivamo 'prilika u neprilici' ili potvrda onoga da smo krenule pravim putem. Jer sada, možda više nego ikada prije želimo putovati, no sada naša želja za putovanjem ima drukčiji cilj. Želimo ne samo otkrivati, nego želimo otkriveno doživjeti! Želimo iskustvo iz prve ruke, želimo susret! - za SBplus kazala je 28-godišnja Ana Đaković

Nedavno su ove djevojke imale svoje prve grupe putnika koje su im dale poticaj i potvrdu da krenu dalje, a u planu imaju i ljetne kampove za djecu i mlade.

- Imamo iskustva s kamovima, tako da ono što možemo same, to ćemo i odraditi same. Samostalno ćemo organizirati kampove na području Parka prirode Papuk koji nude kvalitetan program i stručno vodstvo. Osmislile smo kombinaciju boravka u prirodi i učenja kroz razne tematske radionice. Cilj nam je pružiti djeci i mladima iskustvo koje će im biti poticaj za daljnje djelovanje, za izgradnju i razvijanje samih sebe i svojeg zavičaja. - kazala je Đaković.

Kampovi bi bili jednodnevni i višednevni, raspoređeni po dobnim skupinama i tematskim cjelinama, a cure bi u njih nastojale uključiti i popratne zanimljivosti područja na kojemu se kampovi održavaju.

- Vrijeme održavanja ljetnih kampova je predviđeno za srpanj i kolovoz, kada djeca nisu više u školi, a svi programi bili bi edukativni, zanimljivi i prilagođeni svim uzrastima. Želimo djeci omogućiti boravak u prirodi, aktivno ih uključiti u program te na taj način osvojiti njih i njihovu pažnju. - pojasnila je 26-godišnja Ana Đaković.

- Sve ovo i više od toga, naša je unutarnja motivacija. Venite kao poziv, zelena kao odmor i lokacija kao mjesto susreta ljudi! - dodala je Puljić.

Uz roditeljsku podršku ove mlade dame nastavljaju s radom, u nastojanju da će uspjeti ostvariti svoje ciljeve te na taj način doprinijeti promicanju Slavonije i Baranje kao nove dovoljno neiskorištene i neotkrivene turističke destinacije.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Usporedili smo brojke prve polovice 2021. i 2020. godine

Ovo su najnoviji podatci

Usporedili smo brojke prve polovice 2021. i 2020. godine

11.7.2021. | 9:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovaj grad turistima nudi doživljaj kroz tri važna segmenta'

Zadovoljni rezultatima usprkos koroni

'Ovaj grad turistima nudi doživljaj kroz tri važna segmenta'

4.3.2021. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ulaz na Festival neće biti moguć bez ulaznica

Iako su svi programi besplatni

Ulaz na Festival neće biti moguć bez ulaznica

25.8.2020. | 21:15
SBplus.hr, Slavonski Brod : Žitelji županije imaju priliku reći što (ne) valja

Što mijenjati, a što zadržati?

Žitelji županije imaju priliku reći što (ne) valja

10.8.2020. | 12:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dolazi li zlatno razdoblje turizma Slavonije?

Povećan interes

Dolazi li zlatno razdoblje turizma Slavonije?

25.5.2020. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li ovoga ljeta biti uživanja na plaži?

Upitni godišnji odmori

Hoće li ovoga ljeta biti uživanja na plaži?

8.5.2020. | 13:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Prilika za Slavoniju? Gužve će biti zamijenjene prirodom.

O turizmu tijekom i nakon korone

Prilika za Slavoniju? Gužve će biti zamijenjene prirodom.

3.5.2020. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za pet milijuna kuna u srcu Slavonije otkrili more

Atrakcija za boom kontinentalnog turizma

Za pet milijuna kuna u srcu Slavonije otkrili more

14.3.2020. | 9:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nazire se ponovni procvat bazena s dugom tradicijom

Mogu li ponovno postati top destinacija?

Nazire se ponovni procvat bazena s dugom tradicijom

7.3.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :