Politika : Parlamentarni izbori 2016.

Objavljeno: 5.9.2016. u 20:00
Prikaza: 4413
|
Autor: JZ/SBplus

Kojem kleriku vjerovati?

Košić ih proklinje, a Knežević blagoslivlje

root : Košić ih proklinje, a Knežević blagoslivlje

'Želim da moja djeca i unuci žive u hrvatskoj kršćanskoj, katoličkoj državi, u tolerantnom društvu u kojem žene mogu nositi kratke rukave, a ne biti zamotane u feredže. Takvu Hrvatsku bi htio u 21. stoljeću'.

GARČIN - U nedjelju, HSS-ovci Brodsko-posavske županije, organizirali su 10. obiteljsko druženje na Grabovcu na kojem se okupio veliki broj članova stranke i njihove obitelji.

Beljak: 'Želim da moja djeca i unuci žive u hrvatskoj kršćanskoj, katoličkoj državi'

Druženje  je imalo uobičajen koncept sastavljen po mjeri HSS-ovaca: služena je sveta misa kod kapelice Gospe Grabovačke, kuhao se čobanac, organizirane su dječje igre, a zapjevalo se i zaigralo šokačko kolo uz tamburicu.

Brodsko-posavskim HSS-ovcima su se pridružili Požežani, Vinkovčani i predsjednik HSS-a Krešo Beljak kojemu su Brođani "predali" košaru sa svim problemima i zatražili njihovo rješavanje nakon formiranja Vlade Narodne koalicije.

Poljoprivreda je opterećena niskom cijenom pšenice i kukuruza, nepostojanjem domaćeg tržišta poljoprivrednih proizvoda, visokim trošarinama na alkohol, blokiranim računima OPG-ova.

- Hrvatska je preplavljena jeftinim uvoznim proizvodima i naš domaći proizvod nije konkurentan. To je uzrok propadanja ne samo hrvatske poljoprivrede nego i hrvatske proizvodnje općenito. Trgovački lanci u Hrvatskoj i oni u Njemačkoj i Austriji nemaju iste politike. Kod nas lokalna samouprava nema mogućnost pregovaranja oko plasmana domaćih roba u trgovačkim centrima. Vrlo je jednostavno odrediti da sve ono što se proizvodi na određenom području mora biti u asortimanu određenog trgovačkog centra koji dolazi na to područje. Takav zakon ćemo predložiti i tražiti njegovo donošenje kad dobijemo povjerenje hrvatskih građana 11.rujna.

Osigurat ćemo da hrvatsko selo 21.stoljeća bude samodostatno. Treba osigurati uvjete u hrvatskom selu kakvi su na gradu ili još bolje. Treba osigurati da se ljudi na selu bolje osjećaju nego u gradu. To košta, ali mi ćemo stimulirati ostanak na selu. Hrvatska je nekima iz ratom zahvaćenih područja 'raj na Zemlji', ja želim da moja djeca i unuci žive u Hrvatskoj kršćanskoj, katoličkoj državi, u tolerantnom društvu u kojoj žene mogu nositi kratke rukave, a ne biti zamotane u feredže. Takvu Hrvatsku bi htio i u 21. stoljeću. 

HSS je najstarija politička stranka u Hrvatskoj koja će donijeti vjetar u leđa Narodnoj koaliciji. HSS će preuzeti odgovornost za hrvatsko selo, za hrvatski ruralni prostor, a u budućnosti i puno više stvari nego što je ruralna Hrvatska,- rekao je Beljak prisutnim novinarima i HSS-ovcima.

- HSS će predlaganjem i donošenjem zakonodavnog okvira u sektoru poljoprivrede osigurati mogućnost privređivanja i življenja od tog rada OPG-im i svima koji se bave proizvodnjom hrane koja mora  biti strateški proizvod, ali su nam zato potrebni glasovi 11. rujna - svih onih koji razmišljaju kao mi i žele boljitak hrvatskom selu - kazao je potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a Davor Vlaović.

Obitelj je vrijednost koju HSS-ovci žele sačuvati, a zajedničkim dolaskom i druženjem unuka, djedova i očeva na Grabovcu to su i pokazali. U obitelji se uče prvi koraci, riječi i molitve, u obitelji se odgaja čovjek. HSS obitelj seoskog, ruralnog  prostora vidi i kao obiteljsko poduzetništvo u poljoprivredi, u obitelji se zajednički privređuje kroz poljoprivredne proizvodnje ili prerade vlastitih proizvoda. Jedino na taj način hrvatski ruralni prostor može biti sačuvan kako bi u njemu živjela zadovoljna djeca, mladi, građani Hrvatske, poručili su HSS-ovci sa svog nedjeljnog druženja u šumi Grabovac.

Komentar
Mada su koalicijski partneri SDP i HSS svoja predizborna druženje organizirali na dva različita brda i u dvije različite šume, puno više ih je dijelio sadržaj poruka koje su tim prigodama 'gradu i svijetu' odaslali. Za razliku od SDP-ovaca, koji Boga ni spomenuli nisu, držeći kako je to privatna stvar svakog pojedinca, na HSS-ovom događanju (hrv. event) sve je prštalo od katoličkog naboja i Beljakove poruke kako "želi da mu djeca i unuci žive u hrvatskoj kršćanskoj, katoličkoj državi".
Zbog toga, opravdano je postaviti pitanje kome vjerovati: sisačkom biskupu Vladi Košiću, koji anatemizira 'Narodnu koaliciju' i, ustvari, katolicima prijeti kako će u paklu gorjeti ako za njih budu glasali - ili garčinskom župniku Mati Kneževiću, koji je svetom vodicom poškropio Beljaka i ovdašnje seljake te, na taj način, blagoslovio njihov pokušaj da, zajedno s Milanovićevim SDP-om, osvoje vlast.
Naime, da bi Davor Vlaović, opet, saborski zastupnik mogao biti, ovdašnji katolici - koji bi ga tamo željeli vidjeti - pored njega, velikog vjernika, morat će glasati za agnostike i ateiste. One zbog kojih biskup Košić loše spava. Od toga ih osloboditi neće ni svetište Gospe od Grabovca, gdje su održali svojevrsnu predizbornu klauzuru. 

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Petar Bašić je zahvalio svojim biračima

Nakon izbora

Petar Bašić je zahvalio svojim biračima

14.9.2016. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su ostali bez i jednog glasa

Poštena igra ili?

Oni su ostali bez i jednog glasa

12.9.2016. | 17:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto da nudi veliku koaliciju, mogao mi je čestitati'

Plenković odbio Milanovića:

'Umjesto da nudi veliku koaliciju, mogao mi je čestitati'

12.9.2016. | 10:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velika koalicija HDZ-a i SDP-a?

Pristanak na uvjete Mosta ili

Velika koalicija HDZ-a i SDP-a?

12.9.2016. | 9:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačni rezultati parlamentarnih izbora 2016.

Birači ništa ne žele mjenjati

Konačni rezultati parlamentarnih izbora 2016.

11.9.2016. | 21:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako opasni nasrtljivci krše izborna pravila

Beskrupulozno gaze druge

Ovako opasni nasrtljivci krše izborna pravila

11.9.2016. | 12:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sa župnikovim blagoslovom pred izborne kutije

Izborna šutnja je besmislica

Sa župnikovim blagoslovom pred izborne kutije

11.9.2016. | 10:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jutros u sedam sati otvorena su biračka mjesta

Parlamentarni izbori 2016.

Jutros u sedam sati otvorena su biračka mjesta

11.9.2016. | 9:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nova Vlada suočit će se s velikim problemom'

Strani mediji o 'sudbinskim izborima':

'Nova Vlada suočit će se s velikim problemom'

10.9.2016. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kojem biračkom mjestu pripadate

Donosimo

Kojem biračkom mjestu pripadate

10.9.2016. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako glasovati da listić bude važeći

U susret izborima

Kako glasovati da listić bude važeći

10.9.2016. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sigurnim smjerom vodi Narodna koalicija

Zdravko Ronko, nositelj liste br. 13

Sigurnim smjerom vodi Narodna koalicija

8.9.2016. | 12:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lider stranke s Rektorovom nagradom

Dragan Vulin - 9. HDSSB

Lider stranke s Rektorovom nagradom

7.9.2016. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrlo opravdano 'Otvoreno pismo' sudionicima izbora

Pravi politički potez u pravo vrijeme

Vrlo opravdano 'Otvoreno pismo' sudionicima izbora

7.9.2016. | 16:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predanija je svojoj struci nego politici

Izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar

Predanija je svojoj struci nego politici

7.9.2016. | 15:50
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :