Politika : Parlamentarni izbori 2016.

Objavljeno: 22.8.2016. u 18:40
Prikaza: 4251
|
Autor: SBplus

Hrvatska u srcu, a ne u novčaniku

Bez duhovne obnove nema ni gospodarskog oporavka

root : Bez duhovne obnove nema ni gospodarskog oporavkaS predstavljanja programa Domovinske koalicije(Foto: novagra)

Vrijednosti stvaranja hrvatske države baziraju se na obitelji, domu, vjeri i naciji. Danas su te hrvatske vrijednosti ismijavane, ponižavane i u drugom planu. To je razlog zbog čega smo se okupili u Domovinskoj koaliciji kako bismo kroz parlamentarni rad i kroz političku borbu vratili hrvatsko društvo i hrvatsku politiku u onaj sustav koji je jedini ispravan i koji jamči oporavak hrvatskog društva i njegovu obnovu. Bez duhovne obnove hrvatskog društva nema ni socijalnog ni gospodarskog oporavka.

NOVA GRADIŠKA - Pod motom „Hrvatska prijatelj poduzetniku" danas je, u tvrtki Elda, Domovinska koalicija -  koju čine HSP AS, DESNO, HKDU dr. Marko Veselica, USP i HDS te udruge i pojedinaci - predstavila Program za oporavak hrvatskog gospodarstva, piše novagra.

Očekujemo da ćemo na ovim izborima pobijediti upravo zahvaljujući onima koji odlaze s područja Hrvatske i njihovim roditeljima - kazao je Tomislav Vlajnić.

Nazočni su bili Anto Đapić, nositelj liste za IV. Izbornu jedinicu i predsjednik stranke Desno; Tomislav Vlajnić, nositelj liste za V. izbornu jedinicu i predsjednik Glavnog stana HSP AS; Dean Golubić, nositelj liste u VII. Izbornoj jedinici i predsjednik HKDU „Dr. Marko Veselica"; Antun Toni Žagar, predsjednik Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije i 14. na listi u V. izbornoj jedinici; Zdravko Vukić, pomoćnik ministra za graditeljstvo i predsjednik HSP AS u Osječko-baranjskoj županiji; Vesna Balenović druga na listi u 1. izbornoj jedinici i predsjednica Udruge „Zviždač" i drugi članovi s lista Domoljubne koalicije.

O programu „Hrvatska prijatelj poduzetniku" govorio je Dario Marenić, dopredsjednik HSP AS, projekt manager za 2015. godinu u RH i vlasnik tvrtke Elda.

- Danas ćemo prezentirati dio ideja koje vidimo kao temeljni problem hrvatskog gospodarstva i hrvatskog poduzetnika, a i hrvatskog radnika i seljaka, a koji proističu iz loše ekonomske politike i lošeg poduzetničkog okruženja. Danas je evidentan pad broja zaposlenih, namjerno ne govorim o nezaposlenima jer je to ključno. HSP AS i naši koalicijski partneri imaju praktična rješenja. U praksi smo to pokazali i trebalo je vremena da se s ovakvim programom izađe u javnost. Uvjereni smo da to možemo realizirati.U Hrvatskoj treba napraviti okruženje da ona postane prijatelj poduzetniku. To je ključna premisa o čemu mi govorimo, a proizvodnja je temelj napretka. Tražimo s jedne strane pozitivno okruženje, a s druge strane proizvodne djelatnosti - kazao je Dario Marenić i potom govorio o ključnim odrednicama programa.

Ciljevi strategije su novo zapošljavanje i rast BDP-a, zaustavljanje iseljavanja mladih, rast proizvodnje i opstanak sela. Nužnom smatra pomoć poduzetnicima u ostvarivanju ciljeva potrebnim edukacijama u pretvaranju vlastitih ideja u gotove proizvode kako bi se potaknula proizvodnja, investicije i izvoz. Bez znanosti i obrazovanja te udruživanja s europskim obrazovnim sustavima, smatra Marenić, isto tako nema gospodarskog napretka. Strategija razvoja se mora bazirati na postojećim uspješnicama, EU trendovima uz korištenje komparativnih prednosti Hrvatske, ali uz novu ulogu diplomacije i HGK. Jedna od mjera je održavanje i razvoj postojećih poduzetnika osnivanjem Fonda rizičnog kapitala, a među pomoćima novim poduzetnicima je oslobađanje plaćanja poreza na dobit tri do pet godina kao i njegova inicijativa da svi budući saborski zastupnici novčanim sredstvima pomognu bar jedan start - up.

Porezna politika, smatra, mora biti usmjerena na razvoj a ne na represiju, a PDV treba smanjiti u trenutku kada hrvatsko gospodarstvo bude spremno preuzeti povećanje potreba za hrvatskim proizvodima.

- To je ključni trenutak i ne predviđam to u roku kraćem od tri godine. Treba sve učiniti da ojača hrvatsko gospodarstvo da zadovolji pojačanu potražnju - kaže Marenić. Naglašava da država poduzetnicima mora biti prijatelj, investirati u održiv rast jer su eko-investicije budućnost poduzetništva, voditi održivu industrijsku politiku i utvrditi prioritetna tržišta. Ključnim drži i razvojne tehnologije. Program za oporavak hrvatskog gospodarstva Domovinske koalicije nije zaobišao poljoprivredu, selo, ruralno područje što smatraju bitnim za zadržavanje mladih na tom području. Jedna od mjera koju predlažu je prodaja poljoprivrednih proizvoda bez kompliciranog knjigovodstva do 100.000 kuna godišnje.

- Programom za oporavak hrvatskog gospodarstva pokazali smo da imamo realno provediva rješenja za sve gospodarske situacije u Hrvatskoj. Jaka država, moram naglasiti sa jakim poduzetnicima moj je ključ našeg rješenja - zaključio je Dario Marenić.

- Kada smo predavali liste predali smo ih pet do 12, jer je to bio zadnji trenutak da se napravi ova Domovinska koalicija kojoj je Hrvatska u srcu, a ne u novčaniku. Nalazimo se u Novoj Gradiški odakle je Dario Marenić naš dopredsjednik, predsjednik našeg Odbora za gospodarstvo i što je najvažnije vlasnik tvrtke Elda i manager godine za 2015. godinu u RH. Čovjek je to koji svojim znanjem, sposobnošću i strukom zna stvarati nove vrijednosti, nova radna mjesta. Došli smo u njegovo dvorište da pošaljemo poruku diljem Hrvatske kako i na koji način se Hrvatska može izvući iz ove teške situacije - kazao je uvodno Pero Ćorić, predsjednik Izbornog stožera Domovinske koalicije.

- Hrvatska treba jaku i snažnu državu koja može zastupati interese hrvatskih poduzetnika, a isto tako i stanovništva koje može živjeti od svoga rada. Hrvatska je poduzetna država koja promovira mala i srednja poduzeća te obiteljska poduzeća. Na taj način zadržava stanovništvo ovoga kraja ovdje. Očekujemo da ćemo na ovim izborima pobijediti upravo zahvaljujući onima koji odlaze s područja Hrvatske i njihovim roditeljima - kazao je Tomislav Vlajnić. 

- Vrijednosti stvaranja hrvatske države baziraju se na obitelji, domu, vjeri i naciji. Međutim, danas su sve te hrvatske vrijednosti za koje smo ratovali 25 godina ismijavane, ponižavane i u drugom planu. To je razlog zbog čega smo se okupili u Domovinskoj koaliciji kako bismo kroz parlamentarni rad i kroz političku borbu vratili hrvatsko društvo i hrvatsku politiku u onaj sustav koji je jedini ispravan i koji jamči oporavak hrvatskog društva i njegovu obnovu. Bez duhovne obnove hrvatskog društva ne možemo se nadati ni socijalnom ni gospodarskom oporavku. Gotovo je nevjerojatna činjenica da u posljednjih 15 godina hrvatska politika nije uspjela usuglasiti nacionalnu strategiju gospodarstva. Živimo u vremenu kada se hrvatsko poduzetništvo prepušta samo sebi, govorim prije svega o malom i srednjem poduzetništvu, a veliki gospodarski sustavi koji su prodani strancima samo teže ekstra profitu čime se u nepovoljan položaj dovodi hrvatskog radnika, posebno žene koja je u trgovačkom sektoru potpuno degradirana - kazao je Ante Đapić.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
gipsfulvus

gipsfulvus

Komentirano: 23.8.2016. | 9:06

1

Bez korumpiranih političara nema gospidarskog rasta ?!
gipsfulvus

gipsfulvus

Komentirano: 23.8.2016. | 9:01

2

Smogovci....lol
Markic

Markic

Komentirano: 23.8.2016. | 6:16

3

Nekako su mi nalik na one smogovce i pravo ulijevaju povjerenje!
balkanforever

balkanforever

Komentirano: 22.8.2016. | 20:16

4

Vidi se po njima da im je samo duhovnost na pameti: red odojka, red janjetine. Nekako mi se čini da se takav stas baš ne postiže postom i molitvom.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Petar Bašić je zahvalio svojim biračima

Nakon izbora

Petar Bašić je zahvalio svojim biračima

14.9.2016. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su ostali bez i jednog glasa

Poštena igra ili?

Oni su ostali bez i jednog glasa

12.9.2016. | 17:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Umjesto da nudi veliku koaliciju, mogao mi je čestitati'

Plenković odbio Milanovića:

'Umjesto da nudi veliku koaliciju, mogao mi je čestitati'

12.9.2016. | 10:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Velika koalicija HDZ-a i SDP-a?

Pristanak na uvjete Mosta ili

Velika koalicija HDZ-a i SDP-a?

12.9.2016. | 9:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : Konačni rezultati parlamentarnih izbora 2016.

Birači ništa ne žele mjenjati

Konačni rezultati parlamentarnih izbora 2016.

11.9.2016. | 21:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovako opasni nasrtljivci krše izborna pravila

Beskrupulozno gaze druge

Ovako opasni nasrtljivci krše izborna pravila

11.9.2016. | 12:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sa župnikovim blagoslovom pred izborne kutije

Izborna šutnja je besmislica

Sa župnikovim blagoslovom pred izborne kutije

11.9.2016. | 10:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Jutros u sedam sati otvorena su biračka mjesta

Parlamentarni izbori 2016.

Jutros u sedam sati otvorena su biračka mjesta

11.9.2016. | 9:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nova Vlada suočit će se s velikim problemom'

Strani mediji o 'sudbinskim izborima':

'Nova Vlada suočit će se s velikim problemom'

10.9.2016. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kojem biračkom mjestu pripadate

Donosimo

Kojem biračkom mjestu pripadate

10.9.2016. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Kako glasovati da listić bude važeći

U susret izborima

Kako glasovati da listić bude važeći

10.9.2016. | 13:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sigurnim smjerom vodi Narodna koalicija

Zdravko Ronko, nositelj liste br. 13

Sigurnim smjerom vodi Narodna koalicija

8.9.2016. | 12:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lider stranke s Rektorovom nagradom

Dragan Vulin - 9. HDSSB

Lider stranke s Rektorovom nagradom

7.9.2016. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrlo opravdano 'Otvoreno pismo' sudionicima izbora

Pravi politički potez u pravo vrijeme

Vrlo opravdano 'Otvoreno pismo' sudionicima izbora

7.9.2016. | 16:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Predanija je svojoj struci nego politici

Izv. prof. dr. sc. Emina Berbić Kolar

Predanija je svojoj struci nego politici

7.9.2016. | 15:50
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :