Život : Okoliš

Objavljeno: 17.7.2014. u 9:16
Prikaza: 2553
|
Autor: SBplus

U Starim Perkovcima

Pijvica odnijela krov, čak i grede počupala

Vrpolje : Pijvica odnijela krov, čak i grede počupala

U cijelom selu osim grmljavine i kiše ništa se nije dogodilo, ali ovo je stravično za vidjeti, jer je odneseno nekih 30-tak metara krovišta.

STARI PERKOVCI - Stare Perkovce u srijedu između 17 i 17:30 zahvatilo je jako grmljavinsko nevrijeme sa kišom. Dio Đakovačke ulice, kako je objavila Radioslavonija, poharala je i pijavica, koja je doslovce odnijela krov s jedne staje, te porušila crijep i pričinila velike štete na gospodarskim objektima i automobilu.

U svemu najgore je prošao Tomislav Zmaić:

– Nisam bio kod kuće jer sam sa suprugom i djecom kopao repu, a kad sam došao imao sam što vidjeti. Uništen mi je cijeli krov od staje u koji sam uložio 30 000 kuna – rekao nam je Zmaić.

Pijavica je krov Zmaićeve staje odnijela u dvorište obitelji Bošnjaković na čijoj je kući i gospodarskim objektima također pričinjena znatna materijalna šteta, a što se zapravo dogodilo, pojašnjava Mirko Bošnjaković:

– Krenula je lagana kišica, onda odjednom je krenula tutnjava kao da je naišao stampedo. Susjedu je digao krov od staje, počupao grede i porazbacalo u naše dvorište gdje je oštetilo bratovu dvorišnu zgradu, meni automobil. To je letjelo nekih 50-tak metara u krug, a sve se odvilo desetak-petnaest sekundi.

Obitelji koje su imale štetu, odmah je posjetila i načelnica općine Vrpolje Ankica Zmaićkoja je izjavila:

– Moramo sad vidjeti kako čovjeku pomoći, jer riječ je o obitelji sa više djece. Moramo pomoći. I Županija i Općina i mještani - koliko god se može.

U cijelom selu osim grmljavine i kiše ništa se nije dogodilo, ali ovo je stravično za vidjeti, jer je odneseno nekih 30-tak metara krovišta.

Autor: Mario Jurković

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :