Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 25.9.2020. u 18:00
Prikaza: 1173
|
Autor: SBplus

Gradonačelnik poručio sa sjednice Vijeća

Unatoč problemima s COVID-19 Gradska uprava radila korektno

gpz
Foto: gpz
 • gpz
 • gpz
 • gpz

Gradski vijećnici raspravljali su i o izvješćima o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi, predškolskom odgoju i školstvu, sportu, socijalnoj skrbi i turizmu za prvo polugodište 2020. godine, kao i o prijedlogu Odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore za razdoblje od rujna do prosinca 2020. godine.

POŽEGA - Na dnevnom redu 24. sjednice Gradskog vijeća Grada Požege održane 24. rujna našlo se deset točaka. Jednoglasno su vijećnici prihvatili Izvješće Mandatne komisije u svezi stavljanja u mirovanje mandata članice Gradskog vijeća Grada Požege, Martine Vlašić Iljkić iz osobnih razloga i početka obnašanja dužnosti zamjenika člana Luke Samardžije u Gradskom vijeću Grada Požege. Usvojeno je i Izvješće Gradonačelnika Grada Požege za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine.

- Prvih šest mjeseci ove godine obilježila je epidemija COVID-19 koja je na određeni način promijenila način rada i funkcioniranja gradske uprave. Nastavili smo raditi korektno i kvalitetno, a svi našim sugrađanima pružene su usluge sukladno njihovim zahtjevima i potrebama. – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Jednoglasno je usvojeno izvješće o korištenju proračunske zalihe za lipanj, srpanj i kolovoz ove godine, a s jednim suzdržanim vijećnikom i polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna Grada Požege za 2020. godinu. U izvješću stoji kako je Grad Požega u navedenom razdoblju ostvario prihode i primitke u iznosu 54.558.443,52 kn, dok ukupni rashodi i izdaci realizirani tijekom istog razdoblja iznose 55.257.547,84 kn. Iz navedenog proizlazi manjak u iznosu 699.104,32 kn, što sa prenesenim viškom iz prethodnih proračunskih godina u iznosu 14.380.636,39 kn čini ukupni višak od 13.681.532,07 kn.

Gradski vijećnici raspravljali su i o izvješćima o realizaciji Programa javnih potreba u kulturi, predškolskom odgoju i školstvu, sportu, socijalnoj skrbi i turizmu za prvo polugodište 2020. godine, kao i o prijedlogu Odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore za razdoblje od rujna do prosinca 2020. godine.

- Poslodavci koji bilježe pad poslovnih aktivnosti ili su ostvarili gubitak u poslovanju ili nisu pokrenuli poslovne aktivnosti zbog korona-krize oslobađaju se od plaćanja mjesečnih iznosa zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Požege za mjesec rujan, listopad, studeni i prosinac 2020. godine. Nadamo se da će našim poduzetnicima ova odluka biti svojevrstan vjetar u leđa za, nadamo se, bolji početak 2021. godine. – kazao je gradonačelnik Puljašić.

Usvojene su i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o nerazvrstanim cestama, izmjena Odluke o provođenju produženog boravka u gradskim osnovnim školama, te prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Požege.

Posljednja točka dnevnog reda bio je Prijedlog Odluke o izradi petih izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana Grada Požege koju je dodatno pojasnio gradonačelnik Puljašić.

- U nekoliko smo navrata i na sjednicama Gradskog vijeća raspravljali o rješavanju problematike nedostatka kapaciteta dječjih vrtića, mi ovom odlukom započinjemo proces rješavanja ovoga problema, a kako bismo krenuli s pripremom dokumentacije i definiranjem prostora trebamo, između ostaloga, promijeniti GUP. Jednako tako, u idućem vremenskom razdoblju očekujemo razvoj našeg prostora za koji ne bi smjelo biti prepreka. - rekao je gradonačelnik.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Želite li crijep sa stare škole?

  Radovi na krovištu

  Želite li crijep sa stare škole?

  19.5.2019. | 21:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mladi se moraju 'probuditi' žele li da se njihov glas čuje

  I Brođani moraju biti 'za' Grad

  Mladi se moraju 'probuditi' žele li da se njihov glas čuje

  4.7.2018. | 15:29
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Renoviranje starog Vatrogasnog doma

  Potpisan ugovor o financiranju

  Renoviranje starog Vatrogasnog doma

  24.5.2018. | 15:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uređenje, sanacija i rekonstrukcija Društvenog doma

  Natječaj vrijedan 1,3 milijuna kuna

  Uređenje, sanacija i rekonstrukcija Društvenog doma

  25.2.2016. | 18:39
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Izrada Razvojne strategije Općine

  Građani mogu dostaviti prijedloge

  Izrada Razvojne strategije Općine

  7.11.2015. | 7:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina traži za građevinski materijal 25.000 kn

  Rušenje nekretnine

  Općina traži za građevinski materijal 25.000 kn

  26.7.2015. | 11:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jer ih vodi samozatajna, hrabra i ustrajna žena

  Unatoč recesiji oni grade

  Jer ih vodi samozatajna, hrabra i ustrajna žena

  4.10.2013. | 23:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ante Zovak s predstavnicima istočnih općina

  Zadovoljni, nastavljaju dalje

  Ante Zovak s predstavnicima istočnih općina

  26.7.2013. | 15:42
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nitko nije prorok u svom selu. Ili?

  I Zdravko Sočković dokazuje

  Nitko nije prorok u svom selu. Ili?

  28.6.2011. | 16:20
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :