Crna kronika

Objavljeno: 29.7.2017. u 0:01
Prikaza: 14354
|
Autor: J.Z./SBplus

Zbunjeni Hitna, policija, vatrogasci...

Nakon poziva u pomoć, stradali nestali s mjesta nesreća

SBplus
Foto: SBplusZbunjeni Tim hitne pomoći, policija i vatrogasci
  • SBplus
  • SBplus
  • SBplus
  • SBplus
  • SBplus
  • SBplus

Budući da nitko nije znao tko je i zbog čega alarmirao Centar 112 - koji je o događaju obavijestio Hitnu pomoć, policiju i vatrogasce - niti potpisani novinar nema namjeru špekulirati što je moglo biti posrijedi.

DONJI ANDRIJEVCI / DIVOŠEVCI / KUPINA / MALA KOPANICA / DIVOŠEVCI - Rezak zvuk trećeg poziva sirene na Vatrogasnom domu u Donjim Andrijevcima završio je u 23:04, a u 23:06 sati devet članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva, u četiri vozila, krenulo je na mjesto nesreće. 

Zahvaljujući neprofesionalnom odnosu dežurnog službenika u brodskom Centru 112, potpisani novinar nije uspio saznati kad su vatrogasci dobili informaciju o događaju te na koje mjesto i zbog čega su upućeni.

Bez informacije o tome kamo su i zašto krenuli vatrogasci, a s ciljem izvještavanja posjetitelja SBplusa s mjesta nesreće, krenuli smo za njima u pravcu Divoševaca. U centru Divoševaca kolona nije skrenula lijevo prema Velikoj Kopanici nego je, sad i uz pratnju policije koja je stigla iz Kopanice, nastavila ravno, preko autoceste, u Kupinu.

Pri kraju Kupine, sva vozila su stala. Novinar SBplusa pješice je prišao mjestu na kojem je nastalo komešanje vatrogasaca, ljudi iz tima hitne pomoći i policije u blizini njihovih vozila. Mrakom su parala svjetla iz velikog broja rotirki. 

Nakon manje od jedne minute stajanja, sva vozila okrenula su na cesti i krenula nazad, u pravcu Divoševaca. U centru Divoševaca, čelo kolone skrenulo je k Velikoj Kopanici, a prije ulaza u to selo, skrenuli su desno prema Maloj Kopanici.

U Maloj Kopanici ponovljen je scenarij iz Kupine. Na kraju sela, vozila su na trenutak stala i, nakon toga, krenula nazad prema Divoševcima.

Na jedinom divoševačkom raskršću, čelo kolone krenulo je desno, u pravcu Donjih Andrijevaca. Pri kraju sela, opet je došlo do koncentracije vozila. Svih. Zbunjen vjerojatno više od ostalih, ovaj novinar izišao je iz auta te, u prostoru osvijetljenom tek svjetlima iz farova i rotirki, pokušao saznati što se događa.

 

- U 23 sata dobili smo dojavu kako je u Divoševcima došlo do prometne nesreće u kojoj je vozač ostao priklješten u automobilu. Međutim, u Divoševcima ništa nismo vidjeli. Kontaktirali smo centralu koja nas je uputila prema Kupini. Budući da niti u Kupini nismo naišli na stradale, zajedno s policijom, zaključili smo kako je moguće da je do nesreće došlo u Maloj Kopanici. Kako niti u Maloj Kopanici nismo našli postradale, krenuli smo u bazu. Na putu kroz Divoševce u pravcu Donjih  Andrijevaca (vatrogasci) i Vrpolja (policija i Hitna pomoć), pri kraju sela, uočili smo moguće mjesto nesreće, jer je u blizini odvodnog kanala stajao jedan automobil. Međutim, nikoga nije bilo u blizini tog auta. Izgleda, do nesreće jeste došlo ali, iz njima poznatih razloga, unesrećeni i onaj tko je pozvao pomoć, nisu nas sačekali nego su nestali. Zbog toga, na sreću, mi nismo imali posla, a hoće li i kolikog posla imati policija, ostaje vidjeti - saznali smo u razgovoru s vatrogascima.

Budući da nitko nije znao tko je i zbog čega alarmirao Centar 112 - koji je o događaju obavijestio Hitnu pomoć, policiju i vatrogasce - niti potpisani novinar nema namjeru špekulirati što je moglo biti posrijedi.

Uglavnom, sasvim je izvjesno kako - onaj tko je dojavio informaciju o nesreći - kasnije, nije se ponio korektno. Naime, nakon što je podigao sve žurne službe, a potom utvrdio kako nisu potrebne, na isti način, putem centra 112, te službe trebao je obavijestiti kako neke od njih, ili niti jedna, nisu potrebne.   

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MILENIJUM

MILENIJUM

Komentirano: 29.7.2017. | 14:52

1

todorić i com.
detox

detox

Komentirano: 29.7.2017. | 13:31

2

Izgleda da su se neki balavanderi za.ebavali s nadležnim službama.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Požar uništio obiteljsku kuću

Zajednička akcija više DVD-ova

Požar uništio obiteljsku kuću

8.8.2021. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U jutarnjim satima život izgubio 70-godišnjak

Obdukcijom će utvrditi uzrok

U jutarnjim satima život izgubio 70-godišnjak

26.6.2021. | 12:58
SBplus.hr, Slavonski Brod : Lažnim e-mailovima kradu podatke za internet bankarstvo

Nove prijevare. Budite oprezni.

Lažnim e-mailovima kradu podatke za internet bankarstvo

6.3.2020. | 17:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U Kabulu poginuo Slavonac

Nesretni slučaj

U Kabulu poginuo Slavonac

25.1.2020. | 20:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Saznali smo okolnosti koje su dovele do strašne nesreće

Osim ove, dogodila se noćas još jedna

Saznali smo okolnosti koje su dovele do strašne nesreće

18.1.2020. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dobit će do šest mjeseci zatvora

Zbog mučenja psa

Dobit će do šest mjeseci zatvora

28.7.2015. | 12:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stradali Dolores Lambaša i Stojan Matavulj

U Velikoj Kopanici

Stradali Dolores Lambaša i Stojan Matavulj

23.10.2013. | 9:58
SBplus.hr, Slavonski Brod : Teško ozlijeđen 32-godišnji vozač

U prometnoj nesreći

Teško ozlijeđen 32-godišnji vozač

28.5.2013. | 11:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Remetio javni red i mir pa uhićen

Velika Kopanica

Remetio javni red i mir pa uhićen

14.12.2010. | 8:38
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :