Gospodarstvo : Ostalo

Objavljeno: 14.6.2020. u 18:00
Prikaza: 1972
|
Autor: Željka Gavranović

Načelnik o strci oko pružnog prijelaza

'Silovanje nepostojećeg problema u predizborno vrijeme'

Staro Petrovo Selo : 'Silovanje nepostojećeg problema u predizborno vrijeme'Sastanak sa županom Marušićem(Foto: OSPS)

Župan Danijel Marušić, problem je izgladio sastankom u Hrvatskim željeznicama. Zaključak je kako tristo mještana ipak neće ostati izolirano od općinskog središta.

GORNJI/DONJI CRNOGOVCI - U drugoj polovici travnja, portal SBplus pisao je o bojazni tristo žitelja Brodsko-posavske županije u vezi navodnog zatvaranja pružnog prijelaza na lokalnoj cesti Staro Petrovo Selo - Gornji Crnogovci, čime bi mještani potonjeg sela bili odsječeni od općinskog središta do kojeg bi, umjesto preko pruge, trebali kružiti preko susjedne općine petnaestak kilometara.

Čelnici petrovoselskog HSS-a Dragan Radić i Zvonko Arić pozvali su tada sumještane neka potpišu peticiju „Izgradite nadvožnjak na pružnom prijelazu prema Crnogovcima. Želimo ostati dio općine Staro Petrovo Selo".

Ipak, nakon intervencije brodskoposavskog župana Danijela Marušića iz općinske su uprave mještanima poručili kako mjesta za strah nema.

Pitanje spomenutog pružnog prijelaza je riješeno nakon svibanjskog sastanka održanog u Hrvatskim željeznicama gdje su se sastali župan Danijel Marušić, načelnik Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis, zamjenik načelnika, Josip Kolodziej te predstavnik HŽ-a.

Sastanak je rezultirao dogovorom da pružni prijelaz Gornji Crnogovci, u najgorem slučaju, ostaje kakav je sada, ali uz mogućnost modernizacije.

- Postoji mogućnost da se u budućnosti projektira nadvožnjak kako bi se pružni prijelaz fizički odvojio od cestovnog prometa. Projekt je to vrijedan 15 milijuna kuna, a planiramo ga aplicirati prema sredstvima EU. Ako planirani nadvožnjak ne bude ekonomski prihvatljiv i opravdan te ga nadzorna i provedbena tijela EU ne odobre, u najgorem slučaju, ostat će kakav je sada. Postoji i mogućnost da pronađemo sami nekakav izvor financiranja pa da ga ipak izgradimo. S obzirom na to da je taj pružni prijelaz prepoznat od strane Županije kao poveznica prema području velike gospodarske aktivnosti na području Općine SPS i Županije, postoji otvorena volja i namjera da se pronađu sredstva iz drugih izvora financiranja te se u budućnosti uistinu napravi nadvožnjak kako bi promet preko tog prijelaza tekao neometano i umanjio mogućnost nesreća te zaštitio sve sudionike u prometu. Općina Staro Petrovo Selo nikada ne bi dopustila da mještani Gornjih i Donjih Crnogovaca te Laza ostanu u „izolaciji”- istaknuo je načelnik Općine, Nikola Denis, nazvavši politizaciju ove teme u predizborno vrijeme „silovanjem problema koji uopće ne postoji".

Nezadovoljstvo direktnim optužbama HSS-ovaca po pitanju pružnog prijelaza iskazao je i zamjenik načelnika Općine Staro Petrovo Selo, Josip Kolodziej.

- Zaista mi nije svejedno zbog načina na koji su pojedinci istupali po pitanju ovoga projekta. Učinili su samo štetu. Mi nismo mogli neodgovorno nastupati i iznositi paušalne izjave, poput njih. Isti ti ljudi surađuju s nama, a prije izlaska u medije nisu nas niti kontaktirali i iznijeli su neistinite vijesti koje su naše ljude dovodile u zabludu da Općina ne radi ništa po tom pitanju. - zaključio je Kolodziej.

Je li 'halabuka' bila potrebna kako bi problem ovako brzo bio riješen uz županovu intervenciju, mještani nikad neće ni doznati. Uostalom, najvažnije je da je problem riješen pa neće biti odsječeni od ostatka Općine.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Poslodavci ulažu u obrazovanje i nude sigurna radna mjesta

Stipedniranja u brodskoj županiji

Poslodavci ulažu u obrazovanje i nude sigurna radna mjesta

24.5.2018. | 12:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Zatvoren promet za sva vozila na javnoj cesti

Od 23. do 25. svibnja

Zatvoren promet za sva vozila na javnoj cesti

23.5.2018. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sibirski limun u Starom Petrovom Selu

U rasadniku Displantarium

Sibirski limun u Starom Petrovom Selu

19.10.2016. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šampionsko vino graševina je iz Cernika

Ocjenjivanje vina

Šampionsko vino graševina je iz Cernika

26.4.2016. | 9:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Šampionska kulinova seka

OPG Arić

Šampionska kulinova seka

7.3.2016. | 10:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolji švargl radi Matija Marjanović

Švarglijada u Hrvata

Najbolji švargl radi Matija Marjanović

1.2.2015. | 18:07
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :