Gospodarstvo

Objavljeno: 1.6.2018. u 9:00
Prikaza: 1743
|
Autor: Ž.G.

Nakon edukacije spremne za posao

Nove vrijedne djelatnice Općine

Staro Petrovo Selo : Nove vrijedne djelatnice OpćinePotpisnice ugovora s načelnikom(Foto: Općina Staro Petrovo Selo)

Navedena edukacija osigurat će višu razinu pružanja usluge pomoći starijim i nemoćnima s tog područja, a ujedno osnažiti zaposlene žene da po završetku provedbe projekta ostanu aktivne na tržištu rada.

STARO PETROVO SELO - Nakon Općine Sibinj, još je jedna općina Brodsko-posavske županije dobila nove vrijedne radnice koje će pomagati svojim sumještanima i kojima će novi posao, nakon dugotrajne nezaposlenosti, biti korak dalje za bolji i kvalitetniji život.

U srijedu, 30. svibnja, načelnik Općine Staro Petrovo Selo, Nikola Denis, potpisao je ugovore o radu s petnaest teže zapošljivih žena u sklopu projekta „Povećanje kvalitete života osoba u nepovoljnom položaju u lokalnoj zajednici" koji je odobren kroz natječaj „Zaželi – program zapošljavanja žena".

Zaposlene žene će naredne dvije godine pružati pomoć za 90 starih i nemoćnih osoba s područja općine čime će doći do povećanja kvalitete života naših sumještana.

Ovom prilikom načelnik je čestitao ženama na uspješno završenoj edukaciji za zanimanje njegovateljice koja je financirana kroz ovaj projekt, a provodila se u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem AMC Nova Gradiška i Općom bolnicom Nova Gradiška od siječnja ove godine.

Navedena edukacija osigurat će višu razinu pružanja usluge pomoći starijim i nemoćnima s tog područja, a ujedno osnažiti zaposlene žene da po završetku provedbe projekta ostanu aktivne na tržištu rada.

Načelnik Nikola Denis istaknuo je kako projekti financirani kroz Europski socijalni fond pridonose smanjenju nezaposlenosti na našem području te donose izravnu korist korisnicima socijalnih usluga. Dodatna vrijednost ovog projekta je u činjenici da za njega osigurano financiranje u stopostotnom iznosu. Nakon potpisivanja ugovora o radu novim zaposlenicama Općine dodijeljen je bicikl kako bi lakše obavljali svoje radne zadatke.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Dosad nezaposlene žene, školuju se za njegovateljice

Započela edukacija

Dosad nezaposlene žene, školuju se za njegovateljice

18.4.2018. | 8:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Slavonka pomela konkurenciju u proizvodnji rakija i likera

Priča o dobroj ideji, trudu i uspjehu

Slavonka pomela konkurenciju u proizvodnji rakija i likera

25.1.2018. | 11:05
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nova radna mjesta za potrebnu pomoć u zajednici

Dvostruki dobitak

Nova radna mjesta za potrebnu pomoć u zajednici

8.1.2018. | 16:50
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :