Gospodarstvo : Industrija

Objavljeno: 1.6.2011. u 20:10
Prikaza: 2535
|
Autor: M. Radošević/Glas

Staro Petrovo Selo

Mljekara koja je to nekada bila

Staro Petrovo Selo : Mljekara koja je to nekada bila

Ni u četvrtom pokušaju javne dražbe za prodaju imovine Mljekare Staro Petrovo Selo u stečaju, koja je prekjučer bila zakazana na slavonskobrodskom Trgovačkom sudu, nije se javio kupac cjelokupne imovine - za polovicu procijenjene vrijednosti što iznosi 3,6 milijuna kuna.

STARO PETROVO SELO - Otkako je Dragutin Dukić, sa zadrugom kooperanata Seljačka sloga, uz punu potporu ministra Petra Čobankovića, 1. listopada prošle godine, dobio Mljekaru u zakup, ona je, definitivno, prestala s proizvodnjom. Unatoč zakupčevim najavama, kako će biti izmirena dugovanja prema kooperantima te proizvodnja nastavljena, ništa se nije dogodilo, osim daljeg propadanja najstarije mljekare u regiji. Da se radi o još jednom gospodarskom promašaju potvrđuje i stečajni upravitelj Miroslav Mikić. "Bila je to velika pogreška na koju sam od početka upozoravao Odbor vjerovnika, ali me nisu htjeli slušati”, kaže Mikić.

Dukiću je zakup, proljetos, otkazan, jer mjesecima nije pokretao obećanu proizvodnju, niti plaćao zakup, a napustili su ga i kooperanti, koji su našli druge otkupljivače mlijeka.
Mljekara je ponovo, od prije mjesec dana, u zakupu Križevačke mljekare - istog zakupca koji je, do 1. listopada prošle godine, s 15 radnika, održavao minimalnu proizvodnju. U međuvremenu je, prema Mikićevim riječima, mljekara u znatno lošijem stanju, zbog smrzavanja su popucale cijevi i nema uvjeta za rad. Dok ne ishoduje ponovno razne dozvole i ne osposobi Mljekaru za početak proizvodnje, stari/novi zakupac neće potpisati ugovor o zakupu. Kako doznajemo on je i jedini zainteresiran za njezinu kupovinu.

Najniža cijena - trećina procijenjenog iznosa
Cijena SPS Mljekare iz dana u dan sve je niža. Sljedeća bi dražba mogla biti zakazana krajem lipnja, kada će procijenjena vrijednost Mljekare biti manja za 60 posto. Najniža cijena, prema odluci Odbora vjerovnika, može iznositi trećinu procijenjenog iznosa, odnosno 2,4 milijuna kuna.  

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Upisana je nova Mljekara Slavija

Na Trgovačkom sudu

Upisana je nova Mljekara Slavija

3.12.2013. | 12:38

24. rujna 2012. u 12 sati

Deseta dražba za prodaju imovine mljekare

18.9.2012. | 15:46
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogoni ne rade, a proizvodi stižu u trgovine

Propast najstarije mljekare

Pogoni ne rade, a proizvodi stižu u trgovine

11.1.2011. | 8:02
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :