Politika

Objavljeno: 19.6.2013. u 23:33
Prikaza: 2157
|
Autor: SBplus

Direktor Frontex-a

Laitinen posjetio granični prijelaz Stara Gradiška

Stara Gradiška : Laitinen posjetio granični prijelaz Stara GradiškaDirektor Frontex-a Ilkka Laitinen u Staroj Gradiški(Foto: brodsko-posavska.policija.hr)

Frontex je agencija Europske unije za sigurnost vanjske granice

STARA GRADIŠKA - Jučer oko 17 sati granični prijelaz Stara Gradiška posjetio je izvršni direktor Frontex-a Ilkka Laitinen sa suradnicima. Njegovom posjetu kao i razgovoru o radu i daljnjoj suradnji prisustvovali su načelnik Uprave za granicu, Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Zlatko Sokolar sa suradnicima, ravnatelj granične policije Bosne i Hercegovine,  Vinko Dumančić sa suradnicima i načelnik Policijske uprave brodsko-posavske,Ante Zovak sa suradnicima.

Laitinen se upoznao sa radom graničnog prijelaza Stara Gradiška, kao i pripremama za rad granične policije na ovom graničnom prijelazu i suradnji s graničnom policijom susjedne Bosne i Hercegovine, te radu i zadaćama vezanim za suradnju Uprave za granicu Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Frontex-a nakon što Republika Hrvatska, 1. srpnja, postane 28 članica Europske unije, a državna granica sa Bosnom i Hercegovinom postane vanjska granica Europske Unije.

Izvršni direktor Frontex-a Ilkka Laitinen ovom prilikom dao je podršku u daljnjem radu graničnoj policiji Republike Hrvatske kao i podršku daljnjoj suradnji s graničnom policijom Bosne i Hercegovine, te zajedničkom radu na implementaciji koncepta integriranog upravljanja granicom u cilju jačanja granične suradnje kao i jačanja sigurnosti na vanjskoj granici Europske unije.

Frontex je Europska agencija za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije, tj. agencija Europske unije za sigurnost vanjske granice. Odgovorna je za kooridinaciju aktivnosti nacionalnih graničnih službi u nadzoru vanjske granice EU s državama nečlanicama. Sjedište Frontexa je u Varšavi u Poljskoj, osnovan je Uredbom Vijeća (EZ) 2007/2004, a s radom je započeo 3. listopada 2005. godine.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pozvali na promicanje istine i toleranciju

Iz logora smrti

Pozvali na promicanje istine i toleranciju

3.2.2015. | 20:13
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :