Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 23.3.2018. u 11:40
Prikaza: 2760
|
Autor: AP

Zaslužili su

Zahvala svim sudionicima u obrani od poplave

Stara Gradiška : Zahvala svim sudionicima u obrani od poplaveVelimir Paušić(Foto: radiong)

"Iako će mnogi reći da je to njihov posao, doista moram pohvaliti predanost, organiziranost i nesebičan rad ovih ljudi. Stigli su svuda gdje je bilo potrebno i neumorno radili, a nastavljaju tako i dalje, jer opasnost još nije prošla."

STARA GRADIŠKA - Velimir Paušić načelnik Općine Stara Gradiška, koja je na području Brodsko-posavske županije bila najugroženija visokim vodostajem Save, uputio je javnu zahvalu svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obrani. Njegovu zahvalu, koju je sudionicima uputio putem radiong-a, prenosimo u cijelosti:

"Iako su za područje Općine Stara Gradiška i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave te je sva naša pažnja i aktivnost prije svega usmjerena na budno praćenje stanja i preventivu, koristim ovu prigodu kako bi izrazio svoju najdublju zahvalnost na učinjenom u proteklih nekoliko dana.

 

Prije svega zahvaljujem se svim stanovnicima naše općine koji su se uključili u obranu od poplave: djeci, mladeži, starijima, običnim malim ljudima koji su prišli, punili vreće s pijeskom, dovezli svoje traktore i druge strojeve i razvozili gdje je trebalo. I to neumorno, bez odmora, dan i noć, prema potrebi i pod vodstvom našeg Stožera Civilne zaštite.

Zahvaljujem i našim mještankama, kao i članicama udruge Hrvatska žena Donji Varoš, koje su se potrudile da naporan rad olakšaju toplim pecivima, kolačima, sendvičima, ali i toplom kavom i čajem.

 

Velika hvala djelatnicima Hrvatskih voda i Vodoprivrede Nova Gradiška koji su nam svojim znanjem i iskustvom pomogli u organiziranju i uspješnoj provedbi svih potrebnih mjera na terenu u proteklih nekoliko dana i noći. Uz njih, hvala Hrvatskim šumama te tvrtkama Fagus i Sava doo Stara Gradiška na ustupljenoj mehanizaciji i ljudstvu. Zahvala i policijskim djelatnicima PGP Stara Gradiška koji su uz svoje redovne poslove pojačano motrili obalu rijeke Save, pogotovo u dijelu koji je nama nepristupačan.

Nadalje, hvala svim prijateljima iz okolnih mjesta koji su nam došli pomoći: DVD Gornji Bogićevci, Okučani, Dragalić, Nova Kapela, JVP Nova Gradiška, DVD Ljupina, Lovačkoj udruzi Podložje-Gorice, braniteljskoj udruzi iz Nove Gradiške, kao i svim pojedincima koji su samoinicijativno došli pomoći.

Posebna zahvala i čestitka ide i našem Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Donji Varoš. Iako će mnogi reći da je to njihov posao, doista moram pohvaliti predanost, organiziranost i nesebičan rad ovih ljudi. Stigli su svuda gdje je bilo potrebno i neumorno radili, a nastavljaju tako i dalje, jer opasnost još nije prošla.

Zahvaljujem i našim lokalnim medijima Radio postajama Nova Gradiška i Bljesak Okučani koji su nas pratili u našem radu ovih dana i zabilježili svu patnju i napore da obranimo svoje domove.

Jer, moram to reći, svi ovi nadljudski napori doista bi prošli u medijskoj tišini, budući nas u velikim medijima nije bilo.

Ostavlja to gorak osjećaj zanemarenosti i beznačajnosti naše male općine, ali i ogroman osjećaj ponosa u svakom od nas jer smo se ujedinili i dokazali da bez obzira na političke, ideološke, nacionalne ili bilo koje druge različitosti znamo zbiti redove i zajednički krenuti u bitku čak i protiv sila prirode.

 

Pred nama je još dosta posla, smirivanje stanja i prestanak opasnosti od rijeke Save potrajat će još neko vrijeme.

Na učinjenom u proteklim danima temeljim svoje uvjerenje da ćemo ovu bitku uspješno dobiti.

Stara Gradiška, 22.ožujka 2018.godine

Posebno se zahvaljujem i djelatnicima Hrvatskih voda iz Nove Gradiške koji su nam svojim znanjem i iskustvima pomogli u vođenju, organiziranju i provedbi svih zacrtanih zadaća u nekoliko proteklih dana i noći.", u potpisu Velimir Paušić, dipl.ing., načelnik općine Stara Gradiška.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : U planu je skorašnja obnova Doma kulture

Veliki radovi u maloj Općini

U planu je skorašnja obnova Doma kulture

14.6.2019. | 11:25
SBplus.hr, Slavonski Brod : Pitali smo odgovorne: 'Hoće li Sava poplaviti Pivare?'

Bili smo na mjestu događaja

Pitali smo odgovorne: 'Hoće li Sava poplaviti Pivare?'

21.3.2018. | 17:10
SBplus.hr, Slavonski Brod : S vodostajem 'rastu' i zečji nasipi

Velika fotogalerija

S vodostajem 'rastu' i zečji nasipi

20.3.2018. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stanje na terenu: Dio Županije noćas nije spavao

Župan obišao kritične točke

Stanje na terenu: Dio Županije noćas nije spavao

20.3.2018. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Narod pomaže u pravljenju zečjih nasipa

Novi podaci o vodostaju Save

Narod pomaže u pravljenju zečjih nasipa

18.3.2018. | 19:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Drama na nasipu zbog kvara na ispustu

U akciji sudjelovao KPA Marsonia

Drama na nasipu zbog kvara na ispustu

12.3.2018. | 17:50
SBplus.hr, Slavonski Brod : Postavljaju novu javnu rasvjetu

Nova ulaganja

Postavljaju novu javnu rasvjetu

6.1.2018. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osvijetlit će pola kilometra ulice

Nova moderna javna rasvjeta

Osvijetlit će pola kilometra ulice

5.1.2018. | 10:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oprez, voda nije pitka

Slavča je objavila:

Oprez, voda nije pitka

30.10.2014. | 13:33
SBplus.hr, Slavonski Brod : Voda je ispravna za piće

I u Staroj Gradiški

Voda je ispravna za piće

4.9.2014. | 23:26
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :