Gospodarstvo : Ostalo

Objavljeno: 30.1.2015. u 11:04
Prikaza: 3377
|
Autor: SBplus

Lokacijska dozvola

Uskoro gradnja postaje granične policije?

Stara Gradiška : Uskoro gradnja postaje granične policije?Ilustracija

Nakon što je MUP 2. rujna prošle godine zatražio lokacijsku dozvolu za izgradnju postaje granične policije u Staroj Gradiški, dozvola je izdana 15. siječnja ove godine.

STARA GRADIŠKA – Izdana je lokacijska dozvola za izgradnju postaje granične policije Stara Gradiška s pratećim sadržajima.

Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova još je 2. rujna prošle godine brodsko-posavskom Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje, ispostava Nova Gradiška, uputilo zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole na parceli u Uskocima veličine  5911 m2. Ona im je, kako je objavljeno na stranicama županije, odobrena 15. siječnja ove godine.

Ukoliko u naredne dvije godine, koliko vrijedi lokacijska dozvola ne bude podnesen zahtjev za građevinsku dozvolu, Ministarstvo će moći posebnim zahtjevom zatražiti produljenje lokacijske dozvole za još dvije godine.

'...Očevidom, obavljenim dana 13.studenoga 2014. godine, je utvrđeno da radovi na predmetnoj gradnji iz tocke I., ove lokacijske dozvole nisu započeti;da postojeća zgrada, za koju je podnositelj zahtjeva zatražio uklanjanje,temeljem čega je ovaj naslov dostavio nadležnim tijelima obavijest o prijavi uklanjanja građevine, još nije uklonjena;da se u konkretnom slučaju ovdje radio građenju zamjenske građevine...zahtjevu je valjalo udovoljiti' stoji između ostaloga u lokacijskoj dozvoli koja se nalazi u prilogu članka.

Glavni projektant postaje granične policije Stara Gradiška s pratećim sadržajima je Gordana Zimmermann, a projektant Paulo Valčić,dipl.ing.

U lokacijskoj dozvoli navedeno je i kako je idejni projekt u skladu s prostornim planom, a obzirom kako postoje, uz sve ostalo, i mogućnosti priključenja na niskonaponsku električnu mrežu, i sustav odvodnje – zatražena lokacijska dozvola je odobrena uz mogućnost žalbe Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja u roku od 15 dana od njezinog primitka.

Znači li izdavanje ove lokacijske dozvole i moguća izgradnja postaje granične policije i konačni početak realizaciju ideje o pomicanju graničnog prijelaza u Staroj Gradiški? Naime, poznato je kako je upravo prijelaz Bosanska-Stara Gradiška usko grlo u prometu robe i putnika, ne samo između Hrvatske i BiH, nego između EU i BiH. Dok s hrvatske strane granični prijelaz zadovoljava EU standarde, sa BiH strane je usko grlo koje je tehnički nemoguće proširiti. No, BiH je izgradila modernu cestu od Banja Luke do rijeke Save, gdje je dogovorom predviđena gradnja mosta (između ostaloga i sredstvima EU) koji bi izvan naseljenih mjesta bio povezan sa hrvatskom autocestom A3. Tu naravno postoji prostor za izgradnju graničnih prijelaza sa obje strane koji bi zadovoljavali sve norme. Prema nekim najavama gradnja mosta trebala bi krenuti iduće godine.

Lokacijska dozvola

PDF Dokument(.pdf)

1394 kb

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Početkom 2022. godine kreću radovi na spojnoj cesti

Nakon spajanja konstrukcije mosta

Početkom 2022. godine kreću radovi na spojnoj cesti

1.1.2022. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Ovaj most je moj maturalni rad'

Posjetili smo gradilište mosta na Savi

'Ovaj most je moj maturalni rad'

5.11.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Napreduju radovi na mostu kod Gradiške. Angažirani i ronioci

Projekt vrijedan 221 milijun kuna

Napreduju radovi na mostu kod Gradiške. Angažirani i ronioci

24.10.2020. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Milijune kuna vrijedan most mogao bi biti gotov u roku

U drugoj fazi gradit će spojnu cestu

Milijune kuna vrijedan most mogao bi biti gotov u roku

18.4.2020. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : ĐĐ Montaža radit će na mostu u Gradiški?

Milijune eura vrijedan posao

ĐĐ Montaža radit će na mostu u Gradiški?

28.6.2019. | 22:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za gradnju važnog mosta preko Save nema EU novca

Pelješki most 'pojeo' Gradiški

Za gradnju važnog mosta preko Save nema EU novca

15.9.2018. | 10:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Rekonstrukcija općinske zgrade za 1,2 milijuna kuna

Raspisan natječaj u S. Gradiški

Rekonstrukcija općinske zgrade za 1,2 milijuna kuna

12.1.2014. | 15:22
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :