Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 3.3.2015. u 9:53
Prikaza: 1944
|
Autor: SBplus

Poticanje čitanja

"Knjižnična naprtnjača" na putu od učenika do učenika

Riječ je o nacionalnom projektu poticanja čitanja kod učenika trećih razreda osnovnih škola, kojom ih se – nakon što su svladali tehniku čitanja – želi potaknuti na daljnje čitanje i promišljanje o pročitanom.

SIKIREVCI – Učenici Osnovne škole u Sikirevcima po prvi puta uključili su se u projekt naziva "Čitajmo mi, u obitelji svi".

Projektom "Čitajmo mi, u obitelji svi" potiče se ne samo čitanje, nego i svladavanje tehnike čitanja. 

Riječ je o nacionalnom projektu poticanja čitanja kod učenika trećih razreda osnovnih škola, kojom ih se – nakon što su svladali tehniku čitanja – želi potaknuti na daljnje čitanje i promišljanje o pročitanom. Uz to što se i učenicima i njihovim obiteljima nudi zanimljiva literatura, ona do njih dolazi i na zanimljiv način.

- Projekt je osmišljen po načelu "putovanja" naprtnjače u kojoj se nalaze knjige. "Knjižnična naprtnjača", napunjena sa osam zanimljivih knjiga iz različitih područja u kojima mogu uživati i roditelji, bake i djedovi, ali i starija braća i sestre, tako putuje od jednog do drugog učenika. Kako se u naprtnjači nalazi i bilježnica, učnici u nju, zajedno sa svojim ukućanima, upisuju doživljaje i prihvaćanje ovoga projekta – kažu u OŠ u Sikirevcima.

Na ovakav način potiče se čitanje, i u konačnici roditelje se motivira da kroz zajedničko čitanje pomognu svojoj djeci u svladavanju tehnike čitanja. Koliko su u Sikirevcima prihvatili ovaj projekt i shvatili njegovu važnost najbolje govori podatak, kako su se akciji odazvali svi roditelji učenika trećih razreda, što je na svojevrstan način jamstvo kako će ovaj projekt zaživjeti i u godinama koje slijede.

U vrijeme kada se pojavljuju e-lektire činjenica da se još uvijek potiče čitanje "u živo", u kojem su uključena gotovo sva osjetila što upotpunjuje doživljaj pročitanog, svakako je za pohvalu.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :