Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 10.9.2020. u 19:30
Prikaza: 7881
|
Autor: Željka Gavranović

Traže zaštitu SBplus-a od 'predatora':

'Načelnik je traktorima zapriječio poslovanje OPG-ovca'

Čitatelj portala SBplus
Foto: Čitatelj portala SBplus
 • Čitatelj portala SBplus
 • Čitatelj portala SBplus

Prodajno mjesto zaklonjeno parkiranim vozilima općinskog komunalnog poduzeća bilo je okidač napada na sibinjskog načelnika.

SIBINJ - Na redakcijsku adresu portala SBplus, 8. rujna u jutarnjim satima, stigao je neobičan dopis dramatično naslovljen: „Skandalozan potez načelnika Pavića", čiji autor tvrdi kako načelnik Općine Sibinj, Josip Pavić, nakon nedavnog dovršetka mini zelene tržnice u centru naselja, jednog OPG-ovca sprječava u prodaji njegovih proizvoda na 'starom' mjestu koje se nalazi nedaleko od zgrade općinske Uprave, ali i same tržnice.

U nastavku u cijelosti prenosimo obraćanje čitatelja.

„Poštovano uredništvo SBplus-a.
molim da objavite nikad viđeno dosad bahato ponašanje jednog kvazi-političara prema svojim mještanima.
Naime, radi se o načelniku Paviću koji već danima maltretira i ponižava OPG-ovca, gospodina Majetića koji pošteno svojim radom pokušava prehraniti svoje troje djece.
G. Majetić je zakupio prodajno mjesto ispred pekarnice Janković u Sibinju i uredno podmiruje svoje obaveze da bi mu načelnik Pavić fizički traktorima komunalnog poduzeća Sibinj isto poslovanje zapriječio i prijetećim tonom naredio da mora napustiti lokaciju i prijeći na novootvorenu zelenu tržnicu.
Naravno da je g. Majetić to odbio jer je procijenio kako za to nema razloga jer je već uhodao posao na postojećoj lokaciji. Otad traje teror i zastrašivanje pa Vas molim da zaštitite malog čovjeka da zaštitite sve poštene ljude od ovog predatora Pavića koji već niz godina provodi samovolju u općini Sibinj što potvrđuju silni sudski postupci protiv općine.
Ovakav potez jednog političara je sramota - ne samo za Općinu Sibinj, nego i za županiju i Hrvatsku pa, draga gospodo, što je sljedeće na potezu - da zatvara u podrum i prisiljava mještane na ono što odgovara samo Paviću, Miloloži i ostalim općinskim haračima?
U prilogu su fotografije koje će, nadam se, obići cijelu Hrvatsku."

Načelnika Josipa Pavića zamolili smo neka komentira, potvrdi ili demantira, navedene tvrdnje. Priopćenje koje nam je dostavio, donosimo u nastavku:

„Općina Sibinj je, kao što znate, nakon uređenja prometnice u centru mjesta, uredila je i prodajni prostor (tržnicu) kako bi našim OPG-ima osigurala prostor na kojem će moći prodavati svoje proizvode. Uređenje prostora tržnice je projekt koji je proveden upravo na zahtjev mještana i malih OPG-a koji su svoje proizvode prodavali na javnim površinama u centru naselja. Upravo su te dvije skupine mještana tražile da im se osigura prostor za tu namjenu, dakle, moderan i uređen prostor tržnice.
Naravno, na području Općine Sibinj više je OPG-a koji prodaju svoje proizvode na štandovima ispred svojih objekata i svi ne bi niti mogli stati na tržnicu, koja je ipak manjeg kapaciteta (osam štandova) definiranog prostorom te nema govora da Općina prisiljava ikoga da prodaje svoje proizvode isključivo na prostoru tržnice. Iako, i to ne krijemo, bilo bi nam drago da proizvođači koji prodaju proizvode u centru naselja Sibinj, to čine na prostoru nove tržnice koja je upravo za to i namijenjena.
Istina je da je tijekom prošlog tjedna održan sastanak s gospođom Majetić koja svoje proizvode trenutno prodaje ispred jednog poslovnog objekta u Sibinju, pri čemu se dio prodajnog štanda i manipulativne površine za odlaganje poljoprivrednih proizvoda nalazi i na javnoj površini. Na tom sastanku, gospođa Majetić upoznata je s činjenicom da je tržnica u Sibinju spremna za korištenje te da na njoj može osigurati i svoje mjesto za prodaju. S obzirom na to da je i sama, prilikom rekonstrukcije centra naselja, više puta zatražila osiguranje prostora za tu namjenu, vjerujemo će to i učiniti, jer je gradnja tržnice bila potaknuta, između ostalog, i njezinim potrebama za osiguranjem prostora s neometanim pristupom za kupnju i prodaju poljoprivrednih proizvoda, pri čemu ni kupci niti prodavači neće biti ugroženi od prometa, niti će sami ometati promet na javnim površinama, prilikom parkiranja vozila i njihova izlaska s parkirališta.
Što se tiče vozila koja su parkirana na parkiralištu, općinsko Komunalno poduzeće još uvijek nema vlastiti prostor za parkiranje vozila kojih je sve više jer Općina redovno ulaže i u taj segment poslovanja, a vodeći računa i o drugim potrebama naših stanovnika. Stoga je logično da se ta vozila, silom prilika, moraju parkirati na javne parkirališne prostore (ne privatne), i to ondje gdje ima slobodnog mjesta, kao što rade i vozači svih drugih vozila.
Kao što vidite, Općina Sibinj radi u interesu naših mještana i pri tome posluje transparentno, a za što je više puta dobila priznanja Instituta za javne financije te nemamo saznanja o bilo kakvim „silnim sudskim postupcima" koji se vode protiv Općine. Navedena konstrukcija implicira nezakonito poslovanje i činjenje kaznenih djela, a to nije u opisu našeg posla i takve stvari su za nas nepoznanica.
Cilj Općine Sibinj, a sve naše aktivnosti idu ka tome, jest uređenje svih naselja na području Općine i podizanje kvalitete života naših stanovnika kroz ulaganje u infrastrukturu i druge sadržaje. Ali isto tako, kako bismo to postigli, nužno je da svi zajednički djelujemo u ostvarenju tih ciljeva, bilo kroz naše aktivnosti ili kroz poštivanje odluka koje donosi Općinsko vijeće kao predstavničko tijelo svih naših stanovnika, a tu prije svega mislimo na Odluku o komunalnom redu."

Nakon što smo predstavili jednu i drugu stranu, slučaj ćemo nastaviti pratiti kako bismo utvrdili što je motiv iniciranja (ne)postojećih sukoba - je li to ljutnja zbog obližnje konkurencije koja je stigla na štandove mini-tržnice postavljene nedaleko od 'starog' prodajnog' mjesta; je li to 'despotsko ponašanje' sibinjskog načelnika ili se, pak, radi o nesporazumu koji će biti izglađen na način da će imenovani OPG svoje proizvode prodavati na, još 'neuhodanoj' lokaciji' - novoj mini tržnici.

  Broj komentara: 2

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  original

  original

  Komentirano: 10.9.2020. | 22:30

  1

  Ako sam dobro vidio da je proslu subotu na trznici bio samo jedan stol u pogonu, mislim da to govori sve, ovo sa parkiranjem bez komentara a neznam kako ide odaziv za vrtic, a vodovod kanalizacija sta ce nam to...
  mikov

  mikov

  Komentirano: 10.9.2020. | 20:48

  2

  Kakav je on opg-ovac kad nema ni 2% proizvodnje onoga šta prodaje! Ako postoji mjesto gdje se prodaje, onda neka se tamo i preseli! A ne tu izmišljati!

  Broj komentara: 2

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Preko jezera planiraju gradnju barem četiri mosta

  Bit će to prava turistička atrakcija

  Preko jezera planiraju gradnju barem četiri mosta

  15.9.2021. | 15:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : I Ana je naša budućnost

  Ona s reprezentacijom putuje u Finsku

  I Ana je naša budućnost

  29.7.2021. | 11:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Nema dobrog fiša bez tajnog sastojka'

  Ove godine ponovno održana Fišijada

  'Nema dobrog fiša bez tajnog sastojka'

  10.7.2021. | 21:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi stari predsjednik i dopredsjednik

  Konstituirano Općinsko vijeće u Sibinju

  Novi stari predsjednik i dopredsjednik

  16.6.2021. | 10:29
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Od sada popravak bicikala na pet lokacija

  Novi projekt

  Od sada popravak bicikala na pet lokacija

  7.5.2021. | 10:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Novim kružnim tokom i led rasvjetom do sigurnijeg prometa

  Ulaganja u prometnu infrastrukturu

  Novim kružnim tokom i led rasvjetom do sigurnijeg prometa

  4.5.2021. | 19:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Dok je pomagala drugima, ukrali joj bicikl

  Vraća li se dobro dobrim?

  Dok je pomagala drugima, ukrali joj bicikl

  19.4.2021. | 11:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Hoće li udruge biti zadovoljne ovakvom raspodjelom?

  Stižu sredstva iz općinskog proračuna

  Hoće li udruge biti zadovoljne ovakvom raspodjelom?

  10.4.2021. | 10:55
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Uz postojeći cestovni most, gradit će i pješački

  Za sigurniji prelazak potoka

  Uz postojeći cestovni most, gradit će i pješački

  9.4.2021. | 9:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Kopiraju nas i drago nam je, jer to znači da dobro radimo'

  Prvi su krenuli pomagati mladima

  'Kopiraju nas i drago nam je, jer to znači da dobro radimo'

  7.4.2021. | 8:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Pogledajte kako izgleda Zekograd

  U susret Uskrsu

  Pogledajte kako izgleda Zekograd

  27.3.2021. | 13:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Evo zbog čega je važno dozvoliti provođenje deratizacije

  U tijeku je deratizacija

  Evo zbog čega je važno dozvoliti provođenje deratizacije

  15.3.2021. | 9:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nakon tri raspisana natječaja, konačno pronašli izvođača

  Treća-sreća za šetnicu oko jezera Petnja

  Nakon tri raspisana natječaja, konačno pronašli izvođača

  13.3.2021. | 10:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Traže 26 osoba za zapošljavanje

  Raspisali javni poziv

  Traže 26 osoba za zapošljavanje

  26.2.2021. | 13:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U tijeku su prijave u sklopu 2,3 mil kn vrijednog projekta

  Ukupno 26 žena brinut će o 130 osoba

  U tijeku su prijave u sklopu 2,3 mil kn vrijednog projekta

  21.2.2021. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina za 35.000 kuna postala vlasnik novih nekretnina

  Trgovina, dvorište, stražarnica, oranica

  Općina za 35.000 kuna postala vlasnik novih nekretnina

  18.2.2021. | 14:15
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina traži novo rješenje za broj mjesečnih odvoza otpada

  Nakon oštrih reakcija mještana

  Općina traži novo rješenje za broj mjesečnih odvoza otpada

  30.1.2021. | 17:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Problemi s pronalaskom izvođača radova

  Uređenje šetnice kao isplativo ulaganje

  Problemi s pronalaskom izvođača radova

  18.1.2021. | 16:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :