Politika : Političke stranke

Objavljeno: 15.8.2012. u 0:04
Prikaza: 5171
|
Autor: J. Zovak

Tribun ili demagog ?

'Grubišić se tuđim perjem kiti'

Sibinj : 'Grubišić se tuđim perjem kiti'

„Teška je situacija u općini Sibinj, na rubu izražavanja građanskog neposluha". Tako vapajući intoniran je poziv europarlamentarca i ovdašnjeg vođe Glavaševe stranke, Bore Grubišića, u pozivu novinarima na tiskovnu konferenciju, koju organizira u Slavonskom Brodu, na Rokovo, 16. kolovoza.

SIBINJ - Znajući kako je Općina Sibinj u izuzetno teškoj situaciji, zbog njena višegodišnjeg gangsterskog vođenja, nazvali smo glavnog lokalnog političara, šefa 'Općinskog komiteta' Hrvatske stranke prava dr. Ante (prezime mu znate) Starčević, Martina Miloložu, te ga upitali - što radite vi Starčevićanci u Sibinju da vam Glavaševci peticiju i građanski neposluh moraju organizirati? Je li točna tvrdnja predsjednika Općinskog vijeća, Ivice Galetića (HDSSB) da Vaš čovjek, načelnik općine Josip Pavić, nije na visini zadatka. Da im nije na zadovoljavajući način riješio iskope na kanalu Kikovac te da nije rekonstruirao ulicu Braće Radića, iako je to planirano još 2004. godine?

Miloloža: 'Ili se sibinjski, brodski, slavonski i europski Glavaševci prave blesavi, više nego jesu, pa kucaju na otvorena vrata, ili se, u nedostatku političke pameti, programa i ljudi, a uoči narednih lokalnih izbora, žele zakititi tuđim perjem'.

- Ne znam zašto bi se ljutili na Starčevićance i načelnika općine Pavića, kad su oni vlast u općini. Naime, u sibinjskom Općinskom vijeću, vladajuću koaliciju čine: HDSSB-HDZ-HSS-HSLS-HSU-HNS-SDP. Iako imamo načelnika, mi smo u Općinskom vijeću oporba. A kako to izgleda kad načelnik nema podršku u Vijeću, poznato Vam je iz situacije u Slavonskom Brodu. Toliko o tome.

Kad je rekonstrukcija i čišćenje kanala Kikovac u pitanju, tu ne vidim problem. Investitori su bili Hrvatske vode, a radove je korektno izvela Brodska Posavina. Što se tiče ulice koja vodi do kolodvora, Braće Radić, nije mi jasno što bi gospoda htjela s tom ulicom. Pa ja sam, još 2006. godine, poticao njenu sanaciju i tražio da se uvrsti u županijski proračun, a zahvaljujući upravo HSP dr. Ante Starčević, konačno, za ovu godinu, uvrštena je u proračun. Pa naš čovjek, županijski vijećnik, Marko Perković Kalašnjikov, na prošloj sjednici Županijske skupštine, pitao je upravitelja Županijske uprave za ceste, Antuna Dukića - što je s tom ulicom, a on mu je kazao kako će biti rađena u listopadu ove godine.

Dakle, ili se sibinjski, brodski, slavonski i europski Glavaševci prave blesavi, više nego jesu, pa kucaju na otvorena vrata, ili se, u nedostatku političke pameti, programa i ljudi, a uoči narednih lokalnih izbora, žele zakititi tuđim perjem, zaključio je Miloloža.

Ulica će biti rekonstruirana do Božića ove godine

Želeći saznati - hoće li ove godine sporna sibinjska ulica zaista biti rekonstruirana, obratili smo se ravnatelju ŽUC-a, Antunu Dukuću, koji nam je kazao:

- Za tu sibinjsku ulicu dužine 1.120 metara, Općina je izradila projektnu dokumentaciju i ishodila potvrdu glavnog projekta, prema kojem bi ukupna investicija iznosila 4,5 milijuna kuna s PDV-om. Od toga, odvodnja i pješačka staza koštaju 1,6, a kolnik 2,9 milijuna kuna. Općina treba financirati odvodnju i staze, a ŽUC kolnik.

Budući da općina nema novac za taj posao, odlučili smo rekonstruirati ulicu na način da ju proširimo na standard od 5,5 metara i asfaltiramo slojem od sedam centimetara. Uz korekciju odvodnih kanala, dakako. Međutim, da bismo mogli pristupiti realizaciji plana, Općina mora u projektnoj dokumentaciji promijeniti ime investitora. Naime, kako oni ne sudjeluju u rekonstrukciji, nego samo ŽUC, u dokumentaciji mora stajati kako smo mi investitori.

Ako se odmah promjeni ime investitora, a potom raspiše natječaj i izabere izvođač radova, bez dužih žalbi, za očekivati je kako ćemo tu ulicu rekonstruirati do Božića ove godine, pojasnio je dinamiku inženjer Dukić.

Broj komentara: 16

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
gofnoo

gofnoo

Komentirano: 18.8.2012. | 14:35

1

od 118 tisuća kuna,gdje je 100 tisuća kn?
gostiona

gostiona

Komentirano: 16.8.2012. | 16:52

2

Nitko ne spominje Čengić Tihomira koji je iz HDZ ,koji je opljačkao NK MLADOST.Sada nemogu platiti Đuku Špehara da im balira travu sa igrališta za krave.Svejedno općina neće dobiti novce za elementarnu nepogodu.
viktorija

viktorija

Komentirano: 16.8.2012. | 12:26

3

auuu, koliko bijesa UNAPRIJED ! naravno, sve začinjeno EU ljubomorom i stranačkom ostrašćenošću! Što to HSPAS preko MM (jedan od većih poreznih dužnika s LISTE srama) ima govoriti? Galetić je po vlastitoj izjavi član HDZ-a.a tako i djeluje. Zar predsjednik MO Sibinj nema pravo istupiti u ime građana koji su potpisali peticiju. A, što se tiče djelovanja pomoćnog HDZ-a(Vlajnićevi) u Županijskoj skupštini-zašto ne biste naveli da su i vijećnici hdssb-a, ne jednom, nego u tri navrata tražili rješavanje pitanja ulice Braće Radić u Sibinju. I zašto tolika ujdurma unaprijed-netko tu ima nečistu savjest! Hdssb Sibinja i županije-SIGURNO NE !!! Gospodo iz ŽUC-a, Županijske uprave i općiinske vlasti U SIBINJU( sve HDZ-HSS-HSLS-HSPAS) mi Sibinjci ćemo uskoro svi zajedno zatvoriti ulicu Braće Radić, bez obzira na stranačke boje !!! To je jedini način da NAS VIŠE NE LAŽETE ! Sve ostalo što laprdate po portalu je nebitno!
tomica

tomica

Komentirano: 15.8.2012. | 17:23

4

gostiona taj što pjeva ima gušu i grkljan kao vaš kvazi političar Martin Miloloža
gostiona

gostiona

Komentirano: 15.8.2012. | 17:22

5

Martin Miloloža je najpametniji političar.Takvog kova političara općina Sibinj nije dugo imala.Od njega je bio malo slabiji ,a znaju ga stari Sibinjci zvonar Pućo i stara dama Bandikovica...
gostiona

gostiona

Komentirano: 15.8.2012. | 17:15

6

Vidi Joze Desegovića(debeli) pjeva za Boru.Samo mu fali kum šaraf joza.
Oblak

Oblak

Komentirano: 15.8.2012. | 15:27

7

Boli me nešto za sve političare, naša djevojke je osvojila zlatnu medalju, a momak srebrnu na svjetkom kupu u taekwondou u Kanadi (Otawa). Da, da naši brođani. Dođite na doček ispred dvorane gdje traniraju u klubu "Semper fidelis", hoće li SBplus imati svog izvjestitelja?
charlie

charlie

Komentirano: 15.8.2012. | 14:51

8

Šokac Boro iz Banja Luke priča o građanskom neposluhu?! Pa više od pola HDSSB dužnosnika su JNA oficiri što je vrlo zanimljivo i nekako se brzo rehabilitiraju i aktiviraju u zadnje vrijeme, ne znam samo po čijem nalogu?
gipsfulvus

gipsfulvus

Komentirano: 15.8.2012. | 14:02

9

06.04.2012./DARIO PAVIĆ (HSP AS) Drugo pitanje se odnosi na pružni prijelaz na cesti Malino – Lužani na kojoj se nedavno dogodila strašna prometna nesreća pri čemu je nestala i kućica s elektronikom za regulaciju pružnog prijelaza. Sada se regulacija obavlja tako nakaradno, gotovo bez ikakvih znakova, da je pitanja dana kada će netko ponovno nastradati. Zahtjevam da Županija hitno zatraži od HŽ-a da riješi regulaciju, a do tada da postave odgovarajuće prometne znakove. Na kraju pitam za državnu cestu prema Bartolovcima i pružnom prijelazu, u dužini jednog kilometra, gdje je spreman projekt za novi prijelaz preko pruge, autobusno stajalište, proširenje ceste, gradnja nogostupa... Mislim da to neće biti ni za pet godina pa predlažem hitno proširenje spomenute dionice i presvlačenje novim slojem asfalta čime bi bio riješen veliki problem. - Prijelaz u Malinu je, što se tiče signalizacije, propisno obilježen i postavljena je u suradnji s Policijom. Za Bartolovce su nadležne Hrvatske ceste, kratko je odgovorio ravnatelj ŽUC-a Dukić.
gipsfulvus

gipsfulvus

Komentirano: 15.8.2012. | 13:34

10

22.sjednica Županijske skupštine/12.srpnja 2012. Marko Perković (HSP AS) 1.Kada će započeti radovi u ulici braće Radića U Sibinju? 2. Kada će započeti radovi na rekonstrukciji ceste u Bartolovcima?

Broj komentara: 16

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : U prvi plan stavili žene

Prihvatili kritiku i poslušali savjet

U prvi plan stavili žene

5.11.2021. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sibinjci tek trebaju demonstrirati da nisu rigidni desničari

Josip Pavić, Martin Miloloža i dr.

Sibinjci tek trebaju demonstrirati da nisu rigidni desničari

16.10.2021. | 8:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik Pavić neće sudjelovati u previranjima na desnici

Svoj put nastavlja samostalno

Načelnik Pavić neće sudjelovati u previranjima na desnici

7.10.2021. | 13:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Čast mi je biti kandidat za načelnika najljepše općine'

Ostaje pod okriljem konzervativaca

'Čast mi je biti kandidat za načelnika najljepše općine'

16.4.2021. | 18:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko to tamo viče "drž'te lopova"?

Gangsterska posla

Tko to tamo viče "drž'te lopova"?

10.8.2016. | 11:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ćosić zove obrazovane mlade ljude u HDZ

Proslavili 25. rođendan

Ćosić zove obrazovane mlade ljude u HDZ

12.3.2015. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : Raspustili se najbolji

Kud' Ruža tu i oni

Raspustili se najbolji

4.11.2014. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ okupirao utvrdu HSP AS

Zna se - tko je glavni

HDZ okupirao utvrdu HSP AS

27.10.2014. | 0:02
SBplus.hr, Slavonski Brod : Da je u Sibinju ostala koji sat dulje...

Ruža i poplava

Da je u Sibinju ostala koji sat dulje...

1.5.2014. | 0:02
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sibinjski 'Starćevićanci' posjetili Brisel

Predvođeni Martinom Miloložom

Sibinjski 'Starćevićanci' posjetili Brisel

2.4.2014. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tihomir Čengić izabran za predsjednika HDZ-a

U Sibinju 'bijeli dim'

Tihomir Čengić izabran za predsjednika HDZ-a

26.1.2014. | 22:40
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDZ 'iz Perkovaca' vraća se u Sibinj

Nakon 362 dana

HDZ 'iz Perkovaca' vraća se u Sibinj

26.1.2014. | 0:04
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sibinj klizi prema centru?

Laburisti

Sibinj klizi prema centru?

29.12.2011. | 12:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : HDSSB kandidira Željka Dmitrusa za načelnika

Izbori u općini Sibinj

HDSSB kandidira Željka Dmitrusa za načelnika

19.9.2011. | 16:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Tradicionalna izložba domaćih proizvoda

HDSSB poziva

Tradicionalna izložba domaćih proizvoda

17.8.2011. | 14:03
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vijenci za "Sibinjske žrtve"

Prisjećanje na domoljube

Vijenci za "Sibinjske žrtve"

19.2.2011. | 18:58
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :