Obrazovanje : Vrtići

Objavljeno: 31.8.2020. u 8:20
Prikaza: 1881
|
Autor: Željka Gavranović

Danas počinju upisi

Vrtić dovoljan za smještaj 54-ero mališana

Sibinj : Vrtić dovoljan za smještaj 54-ero mališanaPrvi vrtić Općine Sibinj u završnoj fazi izgradnje početkom godine(Foto: Općina Sibinj)

Sljedećih petnaest dana roditelji će moći podnijeti zahtjev za upis djece u redoviti jaslički i vrtićki program.

SIBINJ - U ožujku 2019. godine počela je izgradnja objekta prvog dječjeg vrtića u Sibinju. Zgrada veličine oko 640 kvadratnih metara dovršena je krajem siječnja 2020., a 'niknula' je na adresi Trg kralja Tomislava 7.

Općina Sibinj na službenoj je internetskoj stranici objavila kako od danas, 31. kolovoza 2020. godine, počinju upisi u Dječji vrtić „Sibinj" za redovni jaslički i vrtićki program. Trajat će do 14. rujna 2020. godine, a zbog trenutne situacije sa širenjem koronavirusa, roditelji obrasce za trebaju preuzeti putem mrežne stranice Općine. Oni koji nemaju pristup internetu, obrasce za upis mogu podignuti i na ulazu u Vrtić na adresi Trg Kralja Tomislava 7 u Sibinju.

Za upis su potrebni standardni dokumenti - rodni list i domovnica djeteta te uvjerenje o prebivalištu za roditelje i dijete, potom knjižica cijepljenja i liječničko uvjerenje o obavljenom sistematskom te osobne iskaznice roditelja ili skrbnika. Uz to, roditelji Zahtjevu za upis moraju priložiti i sve dokaze koji im služe za ostvarivanje prednosti pri upisu.

U redoviti program jasličke dobi moguće je upisati dijete koje do 31. kolovoza tekuće godine navrši 12 mjeseci starosti, dok je u redoviti program vrtićke dobi moguće upisati dijete koje do 31. kolovoza tekuće godine navrši 3, odnosno, 4 godine starosti.

Ako ostane slobodnih mjesta u Vrtiću, u Vrtić se mogu upisati i djeca roditelja odnosno skrbnika s prebivalištem na području drugih gradova i općina, odnosno djeca roditelja, odnosno, skrbnika koji nisu državljani Republike Hrvatske.

Za sva potrebna dodatna objašnjenja i pomoć mogu se obratiti i ravnateljici Vrtića, Marijani Cmrečnjak Majstorić, na telefon 091/566-59-61. Sve je obrasce i informacije moguće pronaći OVDJE.

Podsjetimo, glavna zgrada dječjeg vrtića, veličine oko 630 kvadratnih metara, ima prostor za boravak djece u tri odgojno-obrazovne skupine - jednu jasličku i dvije vrtićke. Dovoljno je to za smještaj ukupno 54-ero mališana koji će uživati i u višenamjenskoj dvorani, a bez vlastitih prostorija nisu ostali niti odgajatelji, kao ni uprava Vrtića.

Parcela veća od 1800 kvadrata na kojoj se nalazi vrtić, dopustit će sibinjskim mališanima da u cijelosti uživaju i u boravku na otvorenom, a osnivanjem vrtićke ustanove, nakon mnogo vremena, Sibinjcima će biti omogućeni kvalitetni uvjeti provođenja skrbi o djeci i predškolskog odgoja na području cijele Općine.

Projekt izgradnje i opremanja vrtića koštao je 6.073.735,68 kuna.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Objavljeni rezultati upisa u vrtić

Popunjeni kapaciteti

Objavljeni rezultati upisa u vrtić

16.9.2020. | 9:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Opremljena kuhinja u kojoj će spravljati obroke mališanima

Otvorenje u rujnu neće biti odgođeno?

Opremljena kuhinja u kojoj će spravljati obroke mališanima

23.4.2020. | 18:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Vrijeme je za upis djece u predškolski program

Dječji vrtić Ivančica

Vrijeme je za upis djece u predškolski program

31.5.2019. | 10:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : U vrtić će moći više od pedeset mališana

Pratimo radove

U vrtić će moći više od pedeset mališana

24.4.2019. | 16:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Početak upisa u obavezan Program predškolskog odgoja

Javni poziv roditeljima

Početak upisa u obavezan Program predškolskog odgoja

30.8.2018. | 17:35
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina Sibinj dobit će novih šest milijuna kn iz EU fondova

Ponosan načelnik Josip Pavić

Općina Sibinj dobit će novih šest milijuna kn iz EU fondova

26.3.2018. | 23:15
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :