Obrazovanje : Ostalo

Objavljeno: 25.4.2017. u 9:15
Prikaza: 3222
|
Autor: SBplus

Među rijetkima

Škola koja je omogućila obuku neplivača na brodskim bazenima

Sibinj : Škola koja je omogućila obuku neplivača na brodskim bazenimaŠkola plivanja na Gradskim bazenima(Foto: SBplus/arhiva)

Krenuli, u suradnji s partnerima, u obuku neplivača svojih učenika iz prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda, a sve s ciljem postizanja što većeg stupnja usvojenosti plivačkih znanja i vještina te stvaranja zdrave životne navike i brige o zdravlju.

SIBINJ - Jedna od onih škola koja se odlučila iskoristiti ponudu slavonskobrodskih Gradskih bazena te na njima obučiti učenike plivanju jeste Osnovna škola "Ivan Mažuranić" iz Sibinja.

Ravnateljstvo škole, u suradnji s Općinom i Ustanovom za gospodarenje športskim objektima, koja ima stručno osposobljene kadrove, planira provesti školu plivanja za djecu od prvog do četvrtog razreda.

Dok je plan da učenici prvog i drugog razreda ove škole plivanje uče tijekom prvog polugodišta iduće nastavne 2017./2018. godine, a novi prvašići tijekom drugog polugodišta iste nastavne godine, njihove starije škoslke kolege iz trećih i četvrtih razreda obuku za neplivače pohađat će tijekom travnja, svibnja i lipnja ove godine.

"Tijekom programa učenici će se obučiti vještinama i tehnici plivanja, disanja i snalaženja u vodenom prostoru, što će pozitivno utjecati na psihofizičko stanje učenika, poboljšati pravilan rast i razvoj učenika, popularizirati bavljenje sportom, motivirati učenike za bavljenje specifičnim sportom. Rezultati koji će ostvariti tijekom provedbe programa: smanjit će se broj neplivača i tako utjecati na smanjenje nesreća u vodi, podići samopouzdanje i hrabrost učenika usvajanjem novih vještina, pravilan rast i razvoj učenika, jačanje fizičkih obrambenih mehanizama, čime bi se smanjio broj izostanaka iz škole, veći broj učenika uključenih u sportske aktivnosti, osvješćivanje vrijednosti plivanja i vodenih sportova, jačanje socijalne osjetljivosti", piše u obavijesti Općine Sibinj i OŠ "Ivan mažuranić" uz napomenu kako je prioritet provođenja ovoga programa ipak postiči  što veći stupanj usvojenosti plivačkih znanja i vještina te stvoriti zdrave životne navike i briga o zdravlju.

Na prvom satu bit će obavljenoinicijalno testiranje učenika. Na osnovu rezultata testiranja učenici će se rasporediti u tri homogenizirane grupe (A,B,C), dok će se na temelju selekcije uspješno odraditi praćenje plivačkog znanja na početku programa, tijekom i na kraju obuke kroz inicijalno i finalno praćenje učenika što će provoditi stručno osposobljeni izvoditelji programa.Aktivnosti ovoga programa, čiji je nositelj OŠ „Ivan Mažuranić" Sibinjuz partnerstvo Općine Sibinj, provodit će sturčni kadar Ustanove za gospodarenje športskim objektima, Slavonski Brod.

Tako će tri magistra kineziologije provoditi aktivnosti  "Male škole plivanja". Svojim kompetencijama i vještinama te dodatnim kvalifikacijama te iskustvom uspješno će prenijeti znanje na temelju kojeg će se ostvariti rezultati koji su predviđeni programom. Uz program Obuke neplivača, učitelji će provoditi različite oblike izvanučioničke nastave.

Program Obuke neplivača na bazenima i prijevoz u potpunosti financira Općina Sibinj, a posjete muzejima, kino i sl. kao dio izvanučioničke nastave, prema dogovoru financirat će roditelji.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Novi natječaj za studentske stipendije

Petsto kuna mjesečne pomoći

Novi natječaj za studentske stipendije

28.11.2018. | 12:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovi su studenti dobili stipendije

Odluka je donesena

Ovi su studenti dobili stipendije

7.3.2018. | 17:45
SBplus.hr, Slavonski Brod : Javni poziv za dodjelu stipendija studentima

Mjesečno 500 kuna

Javni poziv za dodjelu stipendija studentima

4.3.2017. | 20:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na državno natjecanje idu učenici iz Starog Petrovog Sela

Županijsko natjecanje Sigurno u prometu

Na državno natjecanje idu učenici iz Starog Petrovog Sela

18.4.2016. | 10:38
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :