Život : Okoliš

Objavljeno: 13.4.2018. u 18:20
Prikaza: 1533
|
Autor: Željka Gavranović

Građani mogu prijaviti sve što uoče

Napokon kreću u borbu s divljim odlagalištima

Rešetari : Napokon kreću u borbu s divljim odlagalištimaIlustracija(Foto: Ž.G./SBplus/arhiva)

Odlukom o uspostavi sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranjem lokacija na koje je otpad odbačen vodit će se briga o takozvanim divljim odlagalištima, a počinitelji će biti sustavno kažnjavani.

REŠETARI - Općina Rešetari u mnogočemu je naprednija od drugih općina Brodsko-posavske županije pa je tako među prvima krenula i u borbu s divljim odlagalištima otpada.

Načelnik Zlatko Aga donio je Odluku o uspostavi sustava za zaprimanje obavijesti o nepropisno odbačenom otpadu i evidentiranju lokacija na koje je otpad odbačen.

Zaprimanje obavijesti građana vršit će se poštom ili osobno na adresu Općina Rešetari, Vladimira Nazora 30, 35400 Nova Gradiška, kao i na adresu elektroničke pošte opcina-resetari@sb.t-com.he putem obrasca.

Općina planira najmanje dvaput godišnje vršiti nadzor lokacija na kojima je u prethodne dvije godine evidentirano postojanje odbačenog otpada, a vodit će se i baza podataka o takvim mjestima.

Žitelji Općine moći će u svakom trenutku popuniti obrazac o prijavi nepropisno odbačenog otpada u kojemu ne moraju navesti svoje podatke ako to ne žele. Ono što moraju navesti jesu podatci o lokaciji, vrsti otpada i procijenjenoj količini nepropisno odbačenog otpada. Isto tako, poželjno je da navedu počinitelje ili napomene koje mogu pomoći u njihovu otkrivanju.

Očito je to jedini način da se spriječi nesavjesno i bahato ponašanje pojedinaca koji smatraju da zemlji, tlu i vodi, mogu činiti što god žele. Možda svoje ponašanje odluče promijeniti kad za takve primitivne i nazadne postupke budu debelo kažnjeni.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za ne uklanjanje ambrozije novčane kazne do 10 tisuća kuna

Suzbijanjem partizanke pomažete drugima

Za ne uklanjanje ambrozije novčane kazne do 10 tisuća kuna

11.7.2019. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :  Zajedno možemo više

Borba protiv divljih odlagališta

Zajedno možemo više

30.3.2017. | 10:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ovo je najveći Agin projekt za njegova dosadašnjeg vakta

Investicija vrijedna 21 milijun kn

Ovo je najveći Agin projekt za njegova dosadašnjeg vakta

14.10.2016. | 16:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Za energetsku obnovu obiteljskih kuća 360.000 kn

Od Fonda i Općine

Za energetsku obnovu obiteljskih kuća 360.000 kn

13.10.2015. | 10:51
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :