Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 5.6.2018. u 15:00
Prikaza: 1504
|
Autor: Ž.G.

Ušteda potrošnje škole od 73 posto

Loživo ulje, zamijenit će zemni plin

Rešetari : Loživo ulje, zamijenit će zemni plinPotpisivanje ugovora (Foto: BPŽ)

Ovo je najljepši poklon koji je škola mogla dobiti za 187. obljetnicu postojanja i 70. obljetnicu ustanove, a poboljšanje školskih uvjeta pridonijet će zaustavljanju negativnog trenda upisa sve manjeg broja učenika.

REŠETARI - U sklopu obilježavanja Dana Osnovne škole „Ante Starčević", u Rešetarima je danas potpisan Ugovor o početku radova energetske obnove, objavljeno je na stranici Brodsko-posavske županije. Ugovor s izvođačem radova tvrtkom „L Projekt" d.o.o. iz Jakšića potpisao je župan Danijel Marušić uz nazočnost načelnika Općine Rešetari, Zlatka Age, ravnatelja škole, Tihomira Batale i resorne pročelnice, Anice Vukašinović.

Radovi energetske obnove vrijedni 2.224.314 kuna trajat će četiri mjeseca, a obuhvaćaju izgradnju toplinske izolacije vanjske ovojnice, odnosno zidova, stropova krova i stolarije, kao i ugradnju toplinskih ventila na radijatorima i zamjenu rasvjete energetski učinkovitijom. Također, u sklopu energetske obnove, bit će prilagođena postojeća kotlovnica, a loživo ulje koje je do sada koristila, zamijenit će zemni plin. Stručni nadzor radova provodit će tvrtka „SB Invest" d.o.o. iz Slavonskog Broda, a po završetku energetske obnove škola će ostvarivati uštedu toplinske energije od čak 73 posto.

Nakon svečanosti potpisivanja Ugovora, održan je prigodni program u sportskoj dvorani škole u sklopu kojeg su učenici pokazali svoja umijeća u plesu, pjesmi i literarnom stvaralaštvu, ali i očuvanju tradicijskih običaja i kulture.

Župan Danijel Marušić izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova energetske obnove na školama koje Brodsko-posavska županija provodi u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te je, do kraja ovoga tjedna, najavio potpisivanje ugovora s izvođačima radova na preostalim školama koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva iz europskih strukturnih investicijskih fondova namijenjenih promicanju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Ravnatelj škole, Tihomir Batalo, u svom obraćanju medijima izjavio je kako je ovo najljepši poklon koji je škola mogla dobiti uz 187. obljetnicu postojanja i 70. obljetnicu ustanove te je siguran kako će poboljšanje školskih uvjeta pridonijeti zaustavljanju negativnog trenda upisa sve manjeg broja učenika.

Čestitajući djelatnicima i učenicima Dan škole, načelnik Općine Rešetari, Zlatko Aga, rekao je kako je s velikim je zadovoljstvom podržao projekt koji će se u sljedećem razdoblju provoditi u Rešetarima, staroj školi s dugom tradicijom.

Galeriju fotografija s proslave Dana škole i potpisivanja ugovora moguće je pogledati na službenoj internetskoj stranici Brodsko-posavske županije.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Osnovnoškolci zasadili voćnjak aronije

Za imunitet i zdravu krv

Osnovnoškolci zasadili voćnjak aronije

5.4.2019. | 13:20
SBplus.hr, Slavonski Brod : Oni su posjetili Rumunjsku

Međuškolska suradnja

Oni su posjetili Rumunjsku

3.5.2018. | 17:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Uspostavljeni međunarodni mostovi suradnje

Za primjer drugima

Uspostavljeni međunarodni mostovi suradnje

14.12.2016. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Borba za škare koje predizbornu vrpcu trebaju sjeći

Dva subjekta svojataju dvoranu

Borba za škare koje predizbornu vrpcu trebaju sjeći

30.7.2016. | 0:01
SBplus.hr, Slavonski Brod : eTwinning stručno usavršavanje u Danskoj

Transfer znanja

eTwinning stručno usavršavanje u Danskoj

21.12.2013. | 19:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Najbolji tehničari OŠ Dragutin Tadijanović

Natjecanje mladih

Najbolji tehničari OŠ Dragutin Tadijanović

9.3.2013. | 14:25
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :