Život : Potrošači

Objavljeno: 20.8.2011. u 0:02
Prikaza: 2588
|
Autor: SBplus

Realni, traže nemoguće

Elektri nisu dobri ni vjetar ni kiša ni sunce

Podcrkavlje : Elektri nisu dobri ni vjetar ni kiša ni sunceZar smo mi građani drugog reda? - pita se Kaja Greger

Gotovo 5.000 stanovnika podvinjskog naselja Janiševac i svih sela podcrkavačke općine već više od dva desetljeća imaju velikih problema s čestim nestancima električne energije

PODCRKAVLJE – Gotovo 5.000 stanovnika podvinjskog naselja Janiševac i svih sela podcrkavačke općine već više od dva desetljeća imaju velikih problema s čestim nestancima električne energije. Posljednjih su dana zbog nevremena bez struje ostajali i po desetak sati, uz česta ukapčanja i "ispadanja". Za sve to vrijeme Elektra im ipak redovito isporučuje opomene za neplaćenu, a još nepotrošenu električnu energiju.

"Ovo je postalo neizdrživo. Na televiziji mirno gledam utakmicu ili film i odjednom – cak! Čim malo zapuše vjetar ili padne koja kap kiše, mi ostanemo u mraku. Samo čujem kako hladnjak počne poskakivati. Pravo je čudo kako se neki od kućanskih aparata već nije pokvario", kaže Željko Mužević.

Kako nisu priključeni na gradsku vodovodnu mrežu, većina stanovnika ovog kraja prilikom nestanka struje ostaje i bez vode, jer koriste hidrofore. Kada im se to nedavno dogodilo za lijepog vremena, iz Elektre su im, kažu, objasnili kako su se usljed velikih vrućina pokvarili izolatori. Janiševčani i Podcrkavci se pitaju znači li to da moraju vladati idealni vremenski uvjeti da bi njihov dalekovod funkcionirao? Po njima, iza svega stoji bezobrazluk i nesposobnost nadležnih, koji za svoje "planiranje" ubiru više nego pristojnu placu.

"Moja se kuća nalazi u brdu pa ponekad, kada ostanem u mraku, uperim pogled prema Brodu i vidim kako su svi drugi dijelovi grada osvijetljeni i blješte. Zbog čega smo jedino mi u 21. stoljeću osuđeni na život bez struje, iako je uredno plaćamo po istoj cijeni kao i drugi? Zar smo mi građani drugog reda?", pita se Kaja Greger.

Mještanin Đuro Japarić rješenje vidi u spajanju dijela sela na trostruko snažniji dalekovod bivše podcrkavačke tvornice Domin, koji već petnaestak godina nije u funkciji. - Kada bi Elektra i Domin sklopili ugovor, rasteretio bi se postojeći 20-kilometarski dalekovod koji vodi od podvinjskog stadiona do vrha Degman – smatra Japarić.

U brodskoj Elektri tvrde kako dalekovodna mreža na tom području nije stara i oštećena. Problem je, kažu, u tome što se radi o nepristupačnom i brdovitom šumskom području, pa usljed nevremena dolazi do rušenja grana i stabala na dalekovod. "Naše ekipe redovito izlaze na teren i otklanjanju kvarove, ali mi ne možemo posjeći sve grane trideset metara uokolo. Međutim, prije mjesec i pol dana postavili smo novu opremu na šest mjesta duž cijele trase dalekovoda, pa ćemo sada puno lakše i brže locirati i otklanjati kvarove – kaže Damir Dadić, voditelj Službe za održavanje u brodskoj Elektri.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
THOR

THOR

Komentirano: 20.8.2011. | 22:37

1

Mislim da u Elektri najbolje funkcionira računovodstvo. Probajte ne platiti struju 1 ili 2 mjeseca. Evo ekipe koja isključuje struju i kažnjava vas.
THOR

THOR

Komentirano: 20.8.2011. | 22:34

2

Interesantno. Puhne vjetar i odmah nestane struje u Podvinju, Tomici, Rastušju i t.d. Svaki nestanak struje traje 3 - 4 sata. Koja je to struka koja to može obrazložiti. Naravno da gospoda u Elektri misle da je to normalno, jer im nitko nije rekao da to nije normalno!!
tupson

tupson

Komentirano: 20.8.2011. | 19:06

3

Veir je dobar čiko
Stipe

Stipe

Komentirano: 20.8.2011. | 7:41

4

Kao i vecina lokalnih rukovoditelja i rukovoditelj Elektre je totalno nesposoban. Nesretni g.Veir.miloscu politike opstaje na polozaju i godinama zagorcava zivot gradanstvu. Ne treba traziti druge uzroke jadnom stanju i funkcioniranju nase el. mreze.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :