Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 1.9.2016. u 10:05
Prikaza: 1729
|
Autor: SBplus

Modernija javna rasvjeta

Ukupno 1250 metara trase nove rasvjete

Podcrkavlje : Ukupno 1250 metara trase nove rasvjeteUlaz u naselje Kindrovo u Općini Podcrkavlje(Foto: bpz)

Kako nemaju sva mjesta kvalitetno rješeno pitanje javne rasvjete, najavljenim planiranim zahvatima namjera je modernizirati javnu rasvjetu i u manjim naseljima.

SLAVONSKI BROD - Upravni odjel za komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša Brodsko-posavske županije 29. kolovoza ove godine uputio je zahtjev za provođenje postupka prethodne ocjene prihvatljivosti za ekološku mrežu zahvata: Modernizacija javne rasvjete u mjestima Kindrovo i Donji Slatnik. Službene informacije o podnošenju takvih zahtjeva mogu se pogledati OVDJE i OVDJE.

U Kindrovu je predviđeno postavljanje 13 novih armirano-betonskih stupova visine osam metara od površine zemlje, a iskoristiti će se tri postojeća stupa. Svjetiljka na stupu bit će snage 43W. Ukupna snaga projektiranje javne rasvjete uključivo sa predspojnim uređajima je 688W. Javna rasvjeta napajala bi se iz novoplaniranog ormarića javne rasvjete. Duljina trase iznosi oko 500 metara, a radovi su planirani u razdoblju od 2016. do 2018. godine.

U Donjem Slatniku također je planirano postavljanje javne rasvjete na postojeće i novoplanirane stupove javne rasvjete. Predviđeno je postavljanje 18 novih armirano-betonskih stupova visine osam metara. Ukupna snaga projektiranje javne rasvjete uključivo sa predspojnim uređajima je 946W. Javna rasvjeta napajala bi se, kao i u Kindrovu, iz novoplaniranog ormarića javne rasvjete. Duljina trase iznosi oko 740 metara. Radovi su planirani u razdoblju 2016. - 2018. godine. Uz informaciju o podnesenom zahtjevu, po ishodu postupka, donešeno Rješenje o provedenoj prethodnoj ocjeni predmetnog zahvata bit će objavljeno na službenoj internetskoj stranici Županije (www.bpz.hr).

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Erozija korita Glogovice ozbiljno ugrožava stabilnost kuća

Hitna sanacija zbog erozije

Erozija korita Glogovice ozbiljno ugrožava stabilnost kuća

14.12.2019. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Sagrađena dvorana 'čeka' dovršetak izgradnje škole

Škola u Podcrkavlju

Sagrađena dvorana 'čeka' dovršetak izgradnje škole

7.8.2015. | 11:05
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :