Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 7.8.2015. u 11:05
Prikaza: 2876
|
Autor: Marija Radošević

Škola u Podcrkavlju

Sagrađena dvorana 'čeka' dovršetak izgradnje škole

Podcrkavlje : Sagrađena dvorana 'čeka' dovršetak izgradnje školeDvorana, zbog zajedničkih instalacija, ne može početi s radom dok se ne završi škola(Foto: Marija Radošević)

Dvorana je prekrasna, ali još uvijek ne može početi s radom jer su instalacije za školu i dvoranu iste.

PODCRKAVLJE - Još prije tri godine trebala je biti završena gradnja područne škole u Podcrkavlju, što bi prema uvjerenju djece, roditelja i lokalnih vlasti bilo najbolje rješenje za 200-tinjak učenika podcrkavačkog kraja, koji u međuvremenu do 4. razreda pohađaju staru mjesnu školu, dok stariji učenici putuju autobusom u podvinjsku matičnu školu Blaž Tadijanovć, piše Glas Slavonije.

Na čelu novoizabrane tvrtke za dovršetak radova na školi u Podcrkavlju nalazi se bivši uposlenik tvrtke koja je otišla u stečaj, a koji je na školi u Podcrkavlju bio šef gradilišta.

S razlogom su roditelji učenika ljuti, pitajući se zašto nedovršena škola zarasta u korov i svakim danom sve više propada. Poznato je da je bivši izvođač radova tvrtka Feniks potrošio predviđeni novac (više od šest milijuna kuna) i završio u stečaju. Tračak nade, prema mišljenju nekih, stigao je ovih dana jer je Ministarstvo znanosti odabralo novog izvođača koji bi školu trebao završiti do kraja ove godine. Riječ je o tvrtki Kala, registriranoj u Cerniku, na čelu koje je direktor Goran Miškulin.

- Pa on je bio šef gradilišta u Fenixu, a i nadzor će navodno voditi isti ljudi. Zato se i pribojavamo slijeda događanja, do sada su nam svašta obećavali pa se ništa nije ispunilo - kaže revoltirani M.Ž., otac dvoje školaraca, koji raspolaže informacijom da je riječ o istoj, propaloj tvrtki, koja radi pod drugim imenom i s istim zaposlenicima.

U međuvremenu, u previđenom roku vinkovačka je tvrtka Watmont (koju je odabralo Ministrastvo regionalnog razvoja), uz školu sagradila sportsku dvoranu, što je riješilo apsurdnu situaciju. Za novu školu, naime, priključci instalacija predviđeni su u sportskoj dvorani. Da je škola sagrađena mogla je početi s radom ove jeseni. No, nema škole pa je i nova dvorana na čekanju.

- Dvorana je prekrasna ali još uvijek ne može početi s radom jer su instalacije za školu i dvoranu iste. Bez završetka škole nema niti završetka dvorane. Ako škola ne bude dovršena u planiranom vremenu, morat ćemo odvojiti dvoranu i preuzeti je. Ne možemo dopustiti da novi objekt stoji i propada - kaže načelnik Općine Tomislav Trtanj, navodeći kako je razumni rok čekanja do kraja godine ili eventualno do proljeća.

- Očekujem da bi moglo biti problema, a volio bih da ne budem u pravu - veli načelnik, koji je o problemu s dosadašnjim izvođačem radova obavještavao i resorno Ministarstvo. A odatle je dolazila informacija kako je jedan od razloga nedovršetka škole izostanak radova koje treba obaviti lokalna samouprava, poput gradnje trafostanice, ceste, priključka za vodovod. Načelnik Trtanj potvrđuje kako u proračunu za te namjene već nekoliko godina postoje predviđena sredstva.

- Što se tiče vodovodne mreže, potpisan je ugovor i potrebni vod bit će doveden ovih dana, također je Elektra provela javnu nabavu za trafostanicu. Za pristupnu cestu lokacijsku dozvolu imamo, sada očekujemo potvrdu glavnog projekta i vjerujem da ćemo do kraja rujna to riješiti. Postojeću cestu ćemo proširiti, napraviti biciklističku stazu, mada cesta nije uvjet za dobivanje uporabne dozvole za školu - naglašava načelnik, nezadovoljan time što kao čelni čovjek Općine, kojega roditelji nerijetko prozivaju zbog situacije sa školom, teško dolazi do bitnih informacija.

Hoće li škola konačno okupiti sve učenike u drugom polugodištu sljedeće školske godine, to se ne može znati, jer poveliku školu potrebno je i opremiti.

Seoska naklapanja?
Direktor tvrtke Kala Goran Miškulin ne poriče da je bivši zaposlenik propale tvrtke Fenix, no sumnje mještana Podcrkavlja komentira kao - seoska naklapanja.
- Osim mene dosta je zaposlenika propale tvrtke, kao i ostalih, na žalost, propalih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj, ali to nema nikakve veze s novom tvrtkom. Završetak gradnje škole u Podcrkavlju predviđen je do kraja godine - navodi Miškulin.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Erozija korita Glogovice ozbiljno ugrožava stabilnost kuća

Hitna sanacija zbog erozije

Erozija korita Glogovice ozbiljno ugrožava stabilnost kuća

14.12.2019. | 16:00
SBplus.hr, Slavonski Brod : Ukupno 1250 metara trase nove rasvjete

Modernija javna rasvjeta

Ukupno 1250 metara trase nove rasvjete

1.9.2016. | 10:05
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :