Obrazovanje : Osnovno

Objavljeno: 21.12.2016. u 14:25
Prikaza: 3173
|
Autor: AP/SBplus

Nazire se kraj sage o školi Podcrkavlje

'Djecu 16. siječnja dovodimo pred novu zgradu škole'

AP/SBplus
Foto: AP/SBplusNačelnik Općine Podcrkavlje Tomislav Trtanj i predsjednik Vijeća roditelja Željko Medić
 • AP/SBplus

- Poruka je jasna. Djeci nećemo braniti školovanje. Dovest će,mo ih pred zgradu nove škole, a u zgradu stare više ih nećemo pustiti - bili su jasni roditelji.

PODCRKAVLJE - Nakon gotovo punih pet godina nazire se kraj problema vezanih uz novu školsku zgradu u Podcrkavlju, u kojoj su danas predstavnici roditelja učenika održali medijsku konferenciju.

Hoće li do početka drugog polugodišta biti dovršeni i započeti radovi na sanaciji učionica u prizemlju koje je zahvatila vlaga za sada službeno nitko ne govori.   

- Mi smo 19. prosinca održali sastanak na kojem smo donijeli zaključak kako ćemo 16. siječnja svoju djecu, na početak drugog polugodišta nastavne godine, dovesti pred novu zgradu u kojoj će, vjerujemo, konačno i početi slušati predavanja - kazao je predsjednik vijeća roditelja Željko Medić, dodajući kako ovaj puta imaju razloga vjerovati da bi obećanje koje su dobili od strane resornog Ministarstva, na sastanku održanom u rujnu u Slavonskom Brodu, moglo biti i ispunjeno.

- Iako do sada nismo dobivali informacije od nadležnih kako teku aktivnosti na konačnom završetku svih radova vezanih uz školu, odmah nakon što smo po završetku sastanka roditelja objavili informaciju o održavanju medijske konferencije uslijedila je reakcija Ministarstva. Dobili smo mail u kojem nas obavještavaju da građevina još nema uporabnu dozvolu te da nije primjereno i sigurno u njoj trenutno organizirati događanja, jer ne postoji adresirana odgovornost za rizike bilo koje vrste. Uz ostalo navedeno je i kako se na građevini nalazi vrijedna pokretna imovina pa smatraju neprikladnim istu snimati javno zbog mogućeg otuđenja ili zloupotrebe. Mi smo se sukladno naputku ministarstva obratili načelniku koji ima ključ i evo nas tu. I jutros smo imali poziv iz ministarstva koji daje prostora optimizmu - kazao je Medić.

Prema njegovim riječima, Petar Šokić, pročelnik za finacije unutar ministarstva zanosti kazao im je kako je konačno prikupljena sva dokumentacija koja bi sutra trebala biti dostavljena predsjedniku Povjerenstva za tehnički pregled škole te da, navodno, nema više zapreka da škola ne dobije uporabnu dozvolu. Razlog je to zbog kojeg su roditelji optimistični. Ali i zbog činjenici kako u školu pristiže naručena oprema. Od dobavljača su dobili obećanje, koje je on potvrdio i medijima, kako će sva specifikacijom doznačena oprema biti isporučena do početka drugog polugodiušta. Hoće li do tada biti dovršeni i započeti radovi na sanaciji učionica u prizemlju koje je zahvatila vlaga ostaje vidjeti. 

- Govorim kao roditelj da mi zaista mislimo ozbiljno te da 16. siječnja svoju djecu nećemo pustiti više u prostore stare zgrade. Dobili smo obećanje i 23.9. a evo i sada imamo obećanja iz Ministarstva da će i njihovi predstavnici biti ovdje 16. siječnja na otvorenju zgrade pa vjerovat ćemo da se konačno nazire pozitivan kraj ove gotovo pet godina duge problematike škole u Podcrkavlju - kazao je i načelnik Općine Podcrkavlje, Tomislav Trtanj.

I on i Medić naglasili su kako će, ukoliko ne bude ispunjeno obećanje te vrata zgrade nove škole ne dočekaju njihovu djecu 16. siječnja otvorena, donijeti odluke o daljnjim koracima koji uključuju i nove prosvjede. - Poruka je jasna. Djeci nećemo braniti školovanje. Dovest ćemo ih pred zgradu nove škole, a u zgradu stare više ih nećemo pustiti - bili su jasni.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  Pisino_brdo

  Pisino_brdo

  Komentirano: 22.3.2019. | 18:32

  1

  Šta je ovo ljudi moji, https://sbonline.net/sramotan-odnos-gradonacelnika-duspare-prema-djeci-u-osnovnoj-skoli-u-podcrkavlju--htio-ih-ostaviti-bez-grijanja-u-pol-zime--446

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Brodsko-posavski školarci u novoj školi bez interneta

  (Ne) opremljenost škola

  Brodsko-posavski školarci u novoj školi bez interneta

  10.9.2017. | 10:05
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Jer nemamo pravnu državu, nitko nizašto odgovarati neće

  U Podcrkavlju 'Vuk sit i ovce na broju'

  Jer nemamo pravnu državu, nitko nizašto odgovarati neće

  16.1.2017. | 12:05
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Djeci uskraćena prava koja drugi imaju

  Zbog (ne)organizacije nastave

  Djeci uskraćena prava koja drugi imaju

  8.11.2014. | 12:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade školu za 600 učenika, a imaju ih 200

  Još jedna 'uzaludna' škola

  Grade školu za 600 učenika, a imaju ih 200

  13.9.2014. | 10:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Ravnateljica nije smijenjena zbog Podcrkavlja

  Škola prije dvorane

  Ravnateljica nije smijenjena zbog Podcrkavlja

  5.3.2014. | 11:55
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Mala škola veliki problem

  U Podcrkavlju

  Mala škola veliki problem

  26.11.2013. | 18:10
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Svi su krivi i nitko kriv nije?!

  Država, općina, izvođač...

  Svi su krivi i nitko kriv nije?!

  29.8.2013. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tko pokušava loviti u mutnom?

  Graditeljstvo na hrvatski način

  Tko pokušava loviti u mutnom?

  25.1.2013. | 0:04
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Podcrkavlju nova škola od 2000 m2

  Sredstvima ministarstva

  U Podcrkavlju nova škola od 2000 m2

  15.6.2011. | 12:42
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :