Politika

Objavljeno: 2.6.2021. u 17:00
Prikaza: 1009
|
Autor: Petra Supan

U funkciji turizma

'Baština je okidač dolaska turističkih grupa.'

P.S./SBplus
Foto: P.S./SBplusŽupanica Antonija Jozić, gradonačelnica Marija Šarić i Slavko Štivić
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus
 • P.S./SBplus

Danas je najavljen i skorašnji dovršetak te otvorenje Muzeja bećarca koji će postati još jedan veliki brend za Pleternicu u kojoj će i na taj način pokazati kako su baštinu stavili u funkciju turizma. A upravo je, vjeruju, baština ta koja će biti okidač dolaska turističkih grupa u grad.

PLETERNICA - Danas je u Interpretacijskom centru Terra Panonica županica Antonija Jozić s gradonačelnicom Pleternice Marijom Šarić prisustvovala Međunarodnoj konferenciji na temu 'Baština u funkciji turizma'.

- Posebno mi je drago pozdraviti vas danas na Međunarodnoj konferenciji prirodne baštine. To je jedna od aktivnosti koje provodimo u sklopu projekta Interpretacijski centar Terra Panonica. Oni zapravo zaokružuju jednu cjelinu koju smo radili sve ove godine. Dakle, opremili smo centar multimedijom, nabavili smo turistički vlakić, odradili niz edukacija kako za naše turističke subjekte tako i za one koji će pružati usluge u ovom centru. Ovo je druga međunarodna konferencija koju radimo u sklopu projekta i to je jedna završnica, odnosno kruna, svega što radimo jer želimo pokazati da smo kroz sve ovo vrijeme umrežili sve dionike. S nama su uvijek Institut za turizam i Ministarstvo turizma i svi oni su nam bila podrška u ovom projektu te im se svima zahvaljujem. - kazala je gradonačelnica Šarić.

Naime, danas je najavljen i skorašnji dovršetak te otvorenje Muzeja bećarca koji će postati još jedan veliki brend za Pleternicu u kojoj će i na taj način pokazati kako su baštinu stavili u funkciju turizma. A upravo je, vjeruju, baština ta koja će biti okidač dolaska turističkih grupa u grad.

- Pleternica je prepoznala mogućnost same ideje Natura 2000 zaštićenog područja i na temelju toga je ovaj projekt koji se tiče zaštite biljnih i životinjskih vrsta Požeško-slavonske županije. Brojne su aktivnosti projekta koje su provedene, a korak dalje je, ono što je gradonačelnica rekla, završetak Muzeja bećarca na temu kulturne baštine. Ovakve primjere imamo po cijeloj županiji. - kazala je županica Jozić.

Uz županicu i gradonačelnicu prisutan je bio i Slavko Štivić, ravnatelj Uprave za održivi turizam i konkurentnost turističke destinacije Ministarstva turizma i sporta, koji je ovom prilikom naglasio kako mu je drago što se upravo u Pleternici može vidjeti primjer dobre prakse stvaranja infrastrukture.

- Ministarstvo turizma kroz svoje nove programe veliki fokus ulaže na kontinentalni turizam. Svojim sredstvima sudjelovalo je u izgradnji Muzeja bećarca, a nastavit će podržavati i sve ostale projekte koji će doprinijeti turizmu Pleternice. - zaključio je ravnatelj Uprave, Slavko Štivić.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :