Obrazovanje

Objavljeno: 27.11.2020. u 9:00
Prikaza: 3120
|
Autor: Petra Supan

Uništena školska imovina

Sami se prijavili za uništavanje pa sankcionirani

Učenici koji su uništili školsku imovinu sami su se prijavili, iako je uprava Osnovne škole fra Kaje Adžića u Pleternici, zahvaljujući video-nadzoru, znala tko su počinitelji.

PLETERNICA – Osnovna škola fra Kaje Adžića u Pleternici, tijekom ove godine prošla je kroz energetsku obnovu. Obnovljene su učionice, sanitarni čvorovi te podovi u prizemlju i stolarija, sve kako bi se djeci u školi osigurao kvalitetniji i ugodniji boravak. Pa iako je od završetka radova prošlo tek nekoliko mjeseci, dio nove školske imovine uništen je. Prošli tjedan u školi su polomljene ploče zbog čega je morala intervenirati i policija kako bi utvrdili tko je počinitelj štete. A samo par dana kasnije, 24. studenog počinjena je nova šteta. Učenik osmog razreda slomio je ploču na fasadi škole.

- Učenik osmog razreda, uz prisutnost još troje učenika, udarcem je slomio jednu ploču na fasadi škole. Javno sam pozvao učenike da se jave pri dolasku u školu, budući da smo znali tko je to učinio, jer je cijeli prostor škole pokriven video nadzorom. Učenici su se istoga dana javili i protiv njih smo poduzeli odgovarajuće sankcije. Naime, učenik koji je to učinio, dobio je onu najstrožu sankciju, ukor pred isključenje. Ploče koje su stavljene na školu su talijanske proizvodnje i stavljala ih je firma iz Zagreba, stoga popravak bi iznosio oko 2 do 3 tisuće kuna, sam kvadratni metar ploče košta oko 500 kuna. Postavili smo i zaštitnu metalnu mrežu kod ulaska u školu, kako ne bi došlo do ponovnog lomljenja ploča. - za SBplus je kazao ravnatelj OŠ fra Kaje Adžića Hrvoje Galić, dodavši kako su učenici još ranije upozoreni da im se neće tolerirati nikakvo uništavanje školske imovine, radilo se o vanjskom ili unutarnjem prostoru. 

Tako je bilo i u ovim slučajevima, a kako je štetu počinilo maloljetno dijete, troškove štete snositi će roditelji tog učenika. Ostali učenici koji su prisustvovali, dobili su najmanju sankciju, onu početnu, a to je pismena opomena.

Roditelji su zamoljeni da porazgovaraju sa svojom djecom, kako opet ne bi došlo do ovakvih događaja u budućnosti. Upravo će o njima najviše i ovisiti ponašanje djece i njihov odnos prema imovini u koju se ulaže i radi njihova dobra.

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :