Život : Vjerski život

Objavljeno: 9.9.2015. u 15:00
Prikaza: 2668
|
Autor: SBplus

Dominikanska Provincija

Prva mlada misa 'bijelog fratra'

Oriovac : Prva mlada misa 'bijelog fratra'

U Oriovcu će prvi puta mladomisničko slavlje predslaviti jedan fratar, i to fra. Mirko Irenej Vlk, prvi redovnik zaređen za svećenika u povijesti župe sv. Emerika.

ORIOVAC - Fra. Mirko Irenej Vlk, iz župe sv. Emerika u Oriovcu, u nedjelju, 13. rujna, služit će svoju Mladu misu. Ovo je prva mlada misa jednog pripadnika Hrvatske Dominikanske Provincije u Slavoniji. Dominikanci su poznati i pod nazivom 'bijeli fratri'.

Fra Mirko Irenej Vlk, rođen je 4. listopada 1985. u Slavonskom Brodu, gdje je završio Klasičnu gimnaziju Fra Marijana Lanosovića. Nakon srednje škole upisao je Katolički Bogoslovni Fakultet u Đakovu. Diplomirao je 16. veljače 2010. godine s diplomskim radom na temu 'Enciklika Spe Salvi pape Benedikta XVI. i Teologija nade JürgenaMoltmanna'.

U kolovozu 2010. godine ušao je u Dominikanski red - Red braće Propovjednika. Nakon novicijata u Dubrovniku, asigniran je u samostan Kraljice sv. Krunice kao brat student i upisao poslijediplomski studij iz dogmatike na KBF-u u Zagrebu.  U prosincu 2014. na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu obranio je licencijatski rad "Crkva u novoj političkoj teologiji Johanna Baptista Metza".

Svečane zavjete u Redu braće propovjednika (Hrvatska dominikanska provincija) položio je 17. kolovoza 2014. u Zagrebu. Red đakonata primio je u zagrebačkoj katedrali 25. listopada te iste godine, a zareditelj je bio kardinal Josip Bozanić zagrebački nadbiskup. Za svećenika zaređen 27. lipnja 2015. godine u Sisačkoj katedrali.

U povijesti župe sv. Emerika u Oriovcu ovo je prvi redovnik zaređen za svećenika te će prvi puta u Oriovcu mladomisničko slavlje predslaviti jedan fratar.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Na mjestu crkve žele park ili igralište

Inicijativa iz Sl. Kobaša

Na mjestu crkve žele park ili igralište

19.4.2011. | 9:43
SBplus.hr, Slavonski Brod : Biskup Škvorčević krstio sedmo dijete

Slavonski Kobaš

Biskup Škvorčević krstio sedmo dijete

16.12.2010. | 0:07
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :