Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 17.4.2018. u 19:15
Prikaza: 2959
|
Autor: JZ/SBplus

Oriovčani su danas slavili

Najbolji su u Županiji

Općina Oriovac je gospodarski, infrastrukturno, socijalno, kulturno, sportski... uređena i stabilna zajednica.

ORIOVAC - U utorak, 17.travnja, Dan općine proslavila je gospodarski najrazvijenija zajednica Brodsko-posavskoj županiji, općina Oriovac. Izvorni proračun joj je oko šest milijuna una i dodatnih devet milijun iz različitih vanjskih izvora financiranja za projekte koje Općina provodi u svojim naseljima.

Općinski načelnik, Antun Pavetić, u svom izvješću o rezultatima za prošlu godinu, govorio je o programima koje provode: „Razvijamo Općinu u gospodarskom, socijalnom, kulturnom, sportskom i svim ostalim segmentima društva, koji su zadani zakonodavnim okvirom kao što su komunalno gospodarstvo, građenje te odgoj i obrazovanje. Izgrađeni su novi nogostupi u Kujniku, Malinu, nova led rasvjeta u središtu Oriovca, a poslovi se nastavljaju u Kujniku i Lužanima. Napravili smo veliki iskorak kroz projekte energetske obnove kuća u privatnom vlasništvu. Prije dvije godine smo, po broju projekata energetske obnove, bili peti u Republici Hrvatskoj. Trenutno radimo na energetskoj obnovi zgrada koje su u javnoj funkciji te višim stambenim zgradama. U tijeku je i priprema za obnove javnih zgrada u Slavonskom Kobašu i u Lužanima. Ovih dana započinje i energetska obnova dječjeg vrtića Ivančica, kojemu je osnivač Općina Oriovac, za koji planiramo i proširenje jer u Oriovcu postoje liste čekanja za upis u vrtić. Pripremamo projektnu dokumentaciju za obnovu cesta, proširenje školske športske dvorane, kontinurao uređujemo društvene domove..."

Naglasio je načelnik kako su, u narednom periodu, prioriteti izgradnja reciklažnih dvorišta i vodovodna mreža na relaciji Lužani Slavonski Kobaš te se posebno osvrnuo na potporu koju općina pruža civilnom sektoru i građanima.

„Financijski podupiremo udruge s područja općine, stipendiramo studente, sufinanciramo prijevoz srednjoškolaca, provodimo projekt „Zaželi" kojim zapošljavamo nezaposlene žene i pomažemo starijim osobama u ostvarivanju kvalitetnijeg življenja. Znamo se nositi sa svim elementarnim i drugim nepogodama kao što su bile poplave i problem s pitkom vodom koji smo imali zbog onečišćenja vode u brodskom vodovodu.

Općina Oriovac je gospodarski, infrastrukturno, socijalno, kulturno, sportski stabilna i uređena općina, možda najuređenija u Brodsko-posavskoj županiji, na što sam ponosan i zahvaljujem na suradnji svim svojim suradnicima, to je rezultat zajedničkog rada", zaključio je načelnik Pavetić.

Prisutnima na svečanoj sjednici Općinskog vijeća obratio se i čestitao Dan općine saborski zastupnik Davor Vlaović: „Općina Oriovac je lider i u nju se ogledaju susjedne općine, a to mogu činiti i mnogi drugi u Hrvatskoj. U općini Oriovac načelnik  Pavetić, njegova zamjenica Željka Čorak i vijećnici prepoznaju potrebe građana i preslikavaju ih u projekte. U Oriovcu su bogatstvo ljudi, čestitam vam na tomu. Da biste bili još uspješniji potrebna je funkcionalna i financijska decentralizacija države, danas većinu sredstava povlače Zagreb i njegova okolica, premalo je projekata u Slavoniji. To moramo mijenjati jer Slavonija umire. U Oriovcu se čeka na mjesto u vrtić na tomu vam čestitam i neka tako ostane", zaključio je Vlaović.

Na svečanoj sjednici općinskog vijeća prisutni su bili predsjednici mjesnih odbora, predsjednici civilnih udruga, gospodarstvenici, ravnatelji ustanova, načelnici susjednih općina, predstavnici Brodsko-posavske županije. Svi su za općinu Oriovac imali samo riječi pohvale, kažu službeni izvjestitelji o događaju.

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  grozni44

  grozni44

  Komentirano: 19.4.2018. | 21:26

  1

  Baš
  12345

  12345

  Komentirano: 18.4.2018. | 22:04

  2

  Grozni 44@...zamisli kakvi su tek onda ostali...
  grozni44

  grozni44

  Komentirano: 18.4.2018. | 10:38

  3

  Najrazvijeniji a nemaju kompletnu vodovodnu mrežu, plinofikaciju, kanalizaciju....
  svimapozasluzi

  svimapozasluzi

  Komentirano: 18.4.2018. | 9:38

  4

  hahahah pa svašta, koliko je plaćen ovaj članak......

  Broj komentara: 4

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Poslovna prilika za osam odgojitelja

  Natječaji početkom pedagoške godine

  Poslovna prilika za osam odgojitelja

  13.9.2019. | 22:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Proslavu uveličala ženska vokalna skupina Ad astra

  Obilježen Dan općine Oriovac

  Proslavu uveličala ženska vokalna skupina Ad astra

  18.4.2015. | 11:53
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nije gotovo kad je gotovo, nego kad to Komisija kaže

  (Ne)završena sportska dvorana

  Nije gotovo kad je gotovo, nego kad to Komisija kaže

  22.10.2013. | 15:59
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nepovoljno mišljenje za općinu Oriovac

  Tragom nalaza revizije

  Nepovoljno mišljenje za općinu Oriovac

  24.3.2011. | 9:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Inicijativa za čvorište Oriovac

  Lokalne inicijative

  Inicijativa za čvorište Oriovac

  8.1.2011. | 8:40
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :