Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 22.2.2015. u 9:31
Prikaza: 2249
|
Autor: SBplus

Komunalni poslovi

Selektivno prikupljanje otpada

Oriovac : Selektivno prikupljanje otpadaIlustracija

Kreće se sa selektivnim prikupljanjem otpada i po općinama.

ORIOVAC - Oriovac je jedna od općina u kojoj će se, baš kao i u Gradu Slavonskom Brodu provoditi program selektivnog prikupljanja otpada.

Koncesionar za prikupljanje otpada na području ove Općine je tvrtka "Jakob Becker d.o.o.", a upravo su oni započeli projekt odvojenog prikupljanja otpada u kućanstvima. Iako je u općinskim središtima i pripadajućim selima mogućnost iskoristivosti otpada već u samim gospodarstvima veća nego li u gradu, sada imaju dodatnu mogućnost prilagoditi se ekološkim standardima. Značit će to razdvajanje otpada po vrsti, za što dobivaju pripadajuću ambalažu.

Komunalni otpad, kao i do sada, ide u kantu s logom koncesionara, a za slučaj povećane količine otpada potrošači mogu u tvtrki koja im odvozi otpad kupiti i doddatne vreće. Za ostale vrste otpada dobit će posebne vreće za skladištenje. I to žute za ambalažu od deterdženata, šampona i prehrambenih proizvoda te plave za papir.

Na području Općine Oriovac (Oriovac, Kujnik, Malino, Radovanje, Pričac, Slavonski Kobaš, Živike, Lužani, Ciglenik, Bečic) odvoz otpada je svakog drugog ponedjeljka u mjesecu,

Novim selektivnim prikupljanjem otpada, ne samo da se čuva okoliš, nego se odvajanjem otpada smanjuje količina komunalnog otpada, te se na taj način uz štednju prostora na odlagalištima, u konačnici utječe i na cijenu odvoza otpada koja će uskoro biti naplaćivana po težini ili volumenu otpada.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Grade reciklažno dvorište od 2,35 milijuna kuna

Raspisan natječaj

Grade reciklažno dvorište od 2,35 milijuna kuna

7.2.2019. | 10:13
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Sava raste. Hoće li nasip izdržati?"

Građani zabrinuti:

"Sava raste. Hoće li nasip izdržati?"

18.3.2018. | 15:55

Natječaj traje do 27. rujna

Traže komunalnog djelatnika za Oriovac

18.9.2012. | 14:06
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :