Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 7.2.2019. u 10:13
Prikaza: 2207
|
Autor: DZ/SBplus

Raspisan natječaj

Grade reciklažno dvorište od 2,35 milijuna kuna

Oriovac : Grade reciklažno dvorište od 2,35 milijuna kunaNacrt budućeg reciklažnog dvorišta u Oriovcu(Foto: Općina Oriovac)

Izgradnja reciklažnog dvorišta provodi se kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. te je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europske unije. Ukupan iznos sufinanciranja je 85 posto.

ORIOVAC – Općina Oriovac raspisala je javni natječaj za izvođenje radova izgradnje te opremanje reciklažnog dvorišta na području općine Oriovac. Procijenjena vrijednost nabave iznosi: 2.352.282,81 kn (sa PDV-om). 

Izgradnja reciklažnog dvorišta na području općine Oriovac provodi se kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. te je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europske unije. Ukupan iznos sufinanciranja je 85 posto. 

Ponuditelji svoje ponude moraju dostaviti najkasnije do 27.02.2019.godine do 10:00 sati. Rok izvođenja radova i opremanja je 9 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Jamstveni rok na izvedene radove je minimum 24 mjeseca.

Općine Oriovac i Garčin te Grad Nova Gradiška su jedinice lokalne samouprave koje su jedine u Brodsko-posavskoj županiji ostvarile sufinanciranje iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u protekle dvije godine. Ukupno je iz navedenog programa, u 2017. i 2018. godini, odobreno sufinanciranje za 88 općina i gradova u Hrvatskoj.

Reciklažno dvorište je nadzirani ograđeni prostor namijenjen odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada. Tretira se kao građevina za gospodarenje otpadom, te kao takvo mora biti predviđeno u prostornom planu i zahtjeva izradu tehničke dokumentacije za ishođenje potrebnih dozvola sukladno Zakonu o gradnji i drugim važećim propisima. Jedinica lokalne samouprave izvršava obvezu odvojenog prikupljanja problematičnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike i tekstila te krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na način da, među ostalim, osigura funkcioniranje jednog ili više reciklažnih dvorišta, odnosno mobilne jedinice na svom području jedinica lokalne samouprave.


Popis korisnika Programa

MS Excel Dokument(.xlsx)

21 kb

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : "Sava raste. Hoće li nasip izdržati?"

Građani zabrinuti:

"Sava raste. Hoće li nasip izdržati?"

18.3.2018. | 15:55
SBplus.hr, Slavonski Brod : Selektivno prikupljanje otpada

Komunalni poslovi

Selektivno prikupljanje otpada

22.2.2015. | 9:31

Natječaj traje do 27. rujna

Traže komunalnog djelatnika za Oriovac

18.9.2012. | 14:06
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :