Gospodarstvo : Trgovina

Objavljeno: 24.10.2018. u 21:00
Prikaza: 7707
|
Autor: Jelenko Topić

Korijeni u selu Malino

'Naše gore list' u multinacionalnoj kompaniji

Oriovac : 'Naše gore list' u multinacionalnoj kompanijiZoran Bogdanović(Foto: Coca Cola - HBC)

Zoran potječe iz poznate obitelji. Otac Milan, rođen u selu Malino pokraj Lužana u Općini Oriovac, po struci je također ekonomist, a za radnog vijeka obavljao je niz rukovodećih dužnosti - bio je direktor veleprodaje i komercijalni direktor, a bavio se i poduzetništvom. Sin je, očigledno, naslijedio njegov 'poduzetnički gen'.

POŽEGA / BERN (ŠVICARSKA) - Na nedavno održanom godišnjem poslovnom skupu Coca-Colinih dioničara 46-godišnji Zoran Bogdanović, ekonomist rođen u Požegi,  potvrđen je za predsjednika Uprave Coca-Cole HBC-a, druge po veličini svjetske Coca-Coline punionice, piše pozega.eu. Tvrtka čije je sjedište u Švicarskoj, posluje u 28 zemalja na tri kontinenta, a na godinu proda više od dvije milijarde boca i ima više od 31 tisuću zaposlenih.

Zoran se školovao u Požegi završivši nekadašnji Centar za usmjereno obrazovanje „Zvonko Brkić", opće usmjerenje - gimnazija, a završio je studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Njegova supruga Maja, također je Požežanka, potječe iz obitelji Devčić, a zaposlena je u „Plivi".

Zoran potječe iz poznate požeške obitelji. Otac Milan (potječe iz sela Malino pokraj Lužana u Općini Oriovac) po struci je također ekonomist, a obavljao je niz rukovodećih dužnosti u nekadašnjem požeškom trgovačko-ugostiteljskom poduzeću „Požeška dolina", gdje je bio direktor veleprodaje i komercijalni direktor, a bavio se i poduzetništvom te bio aktivan u društvenom životu požeškog kraja. Sin Zoran je, očigledno, naslijedio njegov 'poduzetnički gen.

Majka Marija rođena Novačić također je radila u toj struci otišavši u mirovinu iz sadašnje Financijske agencije „Fina" u Požegi.

- Zbog poslovnih obaveza Zoran rijetko pohodi Požegu, no mi često pođemo kod njih kada je on u Zagrebu, a nerijetko smo u kontaktu putem mobilne elektronske aplikacije. - za portal.eu kazao je ponosni otac Milan koji ga je posjetio i u Švicarskoj gdje Zoran radi već više godina.

Bogdanović koji je uspon po Coca-Colinoj hijerarhijskoj ljestvici započeo kao direktor njezine hrvatske podružnice, u prosincu je imenovan glavnim izvršnim direktorom Coca-Cole HBC-a.

Prije toga u toj je tvrtki bio na čelu podružnica u Grčkoj i Švicarskoj, a onda i regionalni direktor za Jugoistočnu Europu i Nigeriju.

Požega, zasigurno, u svojoj dugoj povijesti nije imala čovjeka na tako visokoj poziciji u gospodarstvu pa je razumno pitanje - mogu li ovdašnji odgovorni ljudi svoje pozicije, poslovna poznanstva i utjecaj iskoristiti za gospodarske pomake.

Podsjetimo, ovaj poslovni čovjek jedan je iz kruga mladih požeških ekonomskih stručnjaka koji su napravili dobru poslovnu karijeru. Tu su još Goran Krizmanić, visokopozicionirani menadžer u Toyoti, te Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za oblast industrije, IT, energetike i zaštite okoliša, a naše gore list u gospodarstvu je i Dragan Kovačević, predsjednik uprave Janafa.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :