Politika : Uprava/Samouprava

Objavljeno: 17.9.2019. u 15:55
Prikaza: 1583
|
Autor: Ina Cirkveni

Ovaj tjedan

Evo koja će naselja biti obuhvaćena deratizacijom

Oprisavci : Evo koja će naselja biti obuhvaćena deratizacijomIlustracija

Deratizacija će biti provedena sredstvima dozvoljenim i propisno registriranim za primjenu u Republici Hrvatskoj rješenjem Ministarstva zdravlja, kao što su Ratimor žitni mamac, Ratimor meki mamac i Ratimor parafinski blok. Evo rasporeda po naseljima u kojima će deratizacija biti obavljana.

OPRISAVCI - S ciljem provođenja mjera zaštite od zaraznih bolesti, na području općine Oprisavci djelatnici tvrtke Eco Energy provodit će preventivnu deratizaciju u periodu od 19. do 21. rujna.

Podsjetimo, osim što su glodavci, koji su obuhvaćeni deratizacijom, uzročnici velikih ekonomskih šteta koji uništavaju imovinu i zalihe hrane oni su rezervoar ili prijenosnik čitavog niza bolesti čovjeka kao što su: kuga, virusne hemoragijske groznice, hemoragijska groznica s bubrežnim sindromom, leptospiroza, tularemija, murini tifus, toksoplazmoza, tripanosomijaza, lišmanijaza, salmoneloza, trihineloza, bolest štakorskog ugriza – Sodoku, bjesnoća itd.

Cilj suzbijanja štetnih glodavaca je uklanjanje rizika od pojave i prijenosa zaraznih bolesti, uklanjanja ekonomskih i gospodarskih šteta koje nastaju uništavanjem i onečišćenjem hrane te sprečavanja kontaminacije površina, prostora i objekata. Stoga bi svi trebali omogućiti educiranim djelatnicima da mamce za uništavanje štetnih glodavaca postave na za to predviđena mjesta. Mamci će biti izloženi u deratizacijskim kutijama na skrovitim i nepristupačnim mjestima gdje neće biti dostupni ljudima i drugim ne ciljanim vrstama.

- Deratizacija će biti provedena sredstvima dozvoljenim i propisno registriranim za primjenu u Republici Hrvatskoj rješenjem Ministarstva zdravlja, kao što su Ratimor žitni mamac, Ratimor meki mamac i Ratimor parafinski blok. Tijekom sustavne deratizacije izvoditelji će primjenjivati standardne meke s djelatnom tvari antikoagulatom II generacije (bromadilon 0.005 posto) u formulacijama: rasuta meka, meki mamac, parafrazirana meka, ovisno o vrsti prostora u kojima će deratizaciju provesti. Protuotrov je vitamin K. - stoji u obavijesti o preventivnoj deratizaciji na području općine Oprisavci. Deratizacija će prema sljedećem rasporedu biti obavljena (u zagradi je naveden broj kuća):

19. rujna 2019.

Prnjavor (85), Zoljani (17), Stružani (50), Novi Grad (107)

20. rujna 2019.

Oprisavci (337), Poljanci (94), Trnjanski kuti (131)

21. rujna 2019.

ponavljanje zaključanih domaćinstava

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Načelnik u funkciji građana, a ne obrnuto

Dobra vijest

Načelnik u funkciji građana, a ne obrnuto

4.11.2014. | 13:32
SBplus.hr, Slavonski Brod : 'Čega se pametan stidi time se budala ponosi'

Oprisavačko spašavanje Vlade

'Čega se pametan stidi time se budala ponosi'

1.3.2013. | 23:55
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :