Sport

Objavljeno: 13.10.2021. u 20:00
Prikaza: 2579
|
Autor: Petra Supan

Hrvoje Prevolšek:

'Nakon odlaska trenera, mene su vidjeli kao nasljednika'

P.S./SBplus
Foto: P.S./SBplusHrvoje Prevolšek
  • P.S./SBplus
  • P.S./SBplus
  • P.S./SBplus
  • P.S./SBplus
  • P.S./SBplus
  • P.S./SBplus
  • P.S./SBplus

'Svojevremeno smo imali preko 80 članova u klubu, ali dolaskom korone i nekog novog normalnog vremena, naše članstvo palo je na svega deset članova. Djeca nisu trenirala, niti odlazila na natjecanja i brzo su izgubila volju te želju za sportom.'

KUTJEVO - Hrvoje Prevolšek (34) iz Belišća, radnik je Hrvatskih šuma, a od svoje osme godine bavi se judom.

- Aktivno sam trenirao i odlazio na natjecanja punih 11 godina, zatim sam preuzeo tadašnji Judo klub "Kutjevo". Trener nam je otišao, a Uprava kluba je u tom trenutku vidjela mene kao njegovog nasljednika. Sa svojih 18 godina sam položio crni (majstorski) pojas. Mojim odlaskom na fakultet u Zagreb, Judo klub "Kutjevo" je zatvoren. Nakon što sam završio školovanje i vratio sam se u Kutjevo, 2014. godine ponovno sam osnovao judo klub "Kutjevo". Prošlo je četiri godine nakon ponovnog osnivanja te smo promijenili naziv u sadašnji Judo klub "Jigoro". - za SBplus kazao je trener Prevolšek.

Naime, judo je olimpijski, kontaktni, borilački sport koji je nastao u Japanu, a njegov osnivač je Jigoro Kano.

- Odlučio sam ime kluba posvetiti njemu kao osnivaču. Judo je jedan kompletan sport za normalan i zdrav razvoj djeteta. UNESCO je proglasio upravo judo najboljim sportom za djecu i mlade u dobi od četvrte do 21. godine. Omogućuje sveobuhvatni fizički razvoj, razvoj psihomotorike (osjećaj za prostor, perspektivu, koordinacija pokreta ruku i nogu, padanje…). - pojašnjava nam.

Otkrio nam je i kako njihova krovna organizacija, Hrvatski judo savez, radi jako dobar posao vezan za promidžbu juda koji je sve više zastupljen u medijima, a posebno na televiziji.

- Naš klub odlazi na jako puno međunarodnih natjecanja po Hrvatskoj, ali i iz izvan granica Lijepe naše te na taj način, također, promoviramo naš sport. Svojevremeno smo imali preko 80 članova u klubu, ali dolaskom korone i nekog novog normalnog vremena, naše članstvo palo je na svega deset članova. Djeca nisu trenirala, niti odlazila na natjecanja i brzo su izgubila volju te želju za sportom.

Sad smo radili nove upise pa ćemo vidjeti koliko će to biti uspješno. Treniramo tri puta tjedno. Do sada smo osvajali na stotine međunarodnih medalja o čemu smo redovito izvještavali javnost. Početkom ovog mjeseca imamo i državnu brončanu medalju koju je osvojila Ivona Bošnjak. Bili smo na preko 140 natjecanja u Hrvatskoj i izvan granica. - govori nam zahvaljujući svima koji im daju podršku.

Obzirom da živi u Belišću, svakog dana putuje u Kutjevo i gubi puno vremena na putovanje.

- Da mi je teško i naporno, je, ali ne žalim se, drago mi je da djeca vole judo, da vole trenirati i nemam srca napustiti ih kako bih otvorio novi klub u Belišću. Dokle god bude interesa djece za judom u Kutjevu, trenirat ću ih ovdje i vjerujem da ćemo i dalje biti uspješni na judo sceni jer naše vrijeme tek dolazi! - zaključio je trener.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :