Život : Ostalo

Objavljeno: 24.3.2014. u 13:44
Prikaza: 3402
|
Autor: Borislav Stipić

Humanitarna akcija

Veliko srce baja i snaša iz Gornje Bebrine

U selu prikupili su čak 82 paketa pomoći a jučer su ju dostavili u grad heroj, Vukovar, i predali ih „Braniteljicama Vukovara“.

GORNJA BEBRINA / VUKOVAR - U tijeku je trideset-dnevna humanitarna akcija Udruge "Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije" u kojoj prikupljaju hranu, higijenske potrepštine, odjeću i obuću za braniteljicu Mariju Katić.

Čuvši za ovu akciju, Josip Lakušić (Joza Bebrinski) s prijateljima u Gornjoj Bebrini uključio se te su, u selu, prikupili čak 82 paketa pomoći a jučer su ih dostavili u grad heroj, Vukovar, odnosno predali ih „Braniteljicama Vukovara".

Nisu samo paketi putovali za Vukovar. Naime, Lakušić je organizirao posjet Vukovaru te je, autobusom iz Gornje Bebrine, išlo još pedesetak njegovih sumještana. Krenuli su rano, a već ujutro u osam sati, prigodnim programom, čajem i kavom, dočekale su ih heroine Vukovara. Sat poslije, zajedno,  bili su na misi u crkvi Svetih Filipa i Jakova a odmah poslije mise posjetili su Vukovarsku ratnu bolnicu gdje su ih stručni vodiči upoznali sa ratnim stradanjima u Bolnici. Nakon toga posjetili su Hangare smrti (Velepromet) pa stratište Ovčara, Memorijalno groblje, vukovarsku vojarnu, legendarnu Trpinjsku cestu - da bi posjeta završila kod bijeloga Križa na ušću Vuke u Dunav...

Josip Lakušić, kao posebnu vrijednost ove posjete ističe:

- Na svim mjestima vezanim uz stradanje i herojstvo Vukovara imali smo stručne voditelje koje su nam osigurale hrabre žene, Braniteljice našega herojskoga grada Vukovara. Prepuni utisaka i probuđenih emocija, očiju punih suza slanih od bola i tuge, ali u duši prepune nade (za tebe, naš voljeni Grade)... oko osam sati na večer vratili smo se svojim kućama. Zahvalni smo svima onima koji su tražili kutiju više kako bi poslali svoj paket za potrebite u našem Vukovaru – rekao je Lakušić, te posebno naglasio:

- Hvala mojim mještanima moje rodne Gornje Bebrine, hvala žiteljima Klakara, hvala mojim prijateljima - obiteljima Došlić i Mandice Terzić, hvala mladima udruge katoličke mladeži FRAMA iz Slavonskoga Broda, hvala Marini Imbrović Buk na darovanim kutijama, hvala pjesnikinji Nedjeljki Novinc Andrić, hvala svima koji su putovali danas u Vukovar i, posebno, hvala Braniteljicama Vukovara, našim domaćinima...

Akcija traje 30 dana ( od 19. 03. - 17. 04. 2014. ). Svoje pakete pomoći možete donijeti svakog utorka od 17:00 - 19:30 sati u prostorije udruge, Trg hrvatskih branitelja 1, Vukovar ili slati putem HP-a na navedenu adresu. Ukoliko imate bilo kakve upite, kontaktirajte voditeljicu ovog projekta Larisu Janičev - Stojanović na mob. 098/94-05-917.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava
  leone

  leone

  Komentirano: 24.3.2014. | 15:50

  1

  za pohvalu, kao i svaka akcija te vrste. bio sam u vukovarskoj bolnici i u onom hangaru na ovčari, stvarno sablasna mjesta, umjetnički vrlo dobro postavljena. vraćaju ti se slike, vijesti, ljudi, događaji i onaj specifični, prustovski utisak koji vežemo za svako pojedino razdoblje života.

  Broj komentara: 1

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Moramo izdržati i mi kao i životinje

  I životinjama dosadila zima

  Moramo izdržati i mi kao i životinje

  30.1.2017. | 20:00
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina Klakar

  Predstavljamo

  Općina Klakar

  20.1.2013. | 13:45
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Simpatični tukani novi stanari vrta Milecovih

  Nakon zapljene na carini

  Simpatični tukani novi stanari vrta Milecovih

  27.5.2011. | 22:07
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Nasilan s izvanbračnom družicom?

  Župnik iz Klakara

  Nasilan s izvanbračnom družicom?

  17.12.2010. | 10:58
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :