Politika : Komunalni poslovi

Objavljeno: 24.3.2016. u 10:55
Prikaza: 2426
|
Autor: A.P./SBplus

Ulaganja u sigurnost u prometu

Grade tri nova autobusna ugibališta s nadstrešnicama

Klakar : Grade tri nova autobusna ugibališta s nadstrešnicama Gornja Bebrina(Foto: Josip Sudić)

Nova autobusna ugibališta, uz trake za stajalište imat će pješačke otoke i pristupe za pješake te nadstrešnice na samom pješačkom stajalištu.

KLAKAR/OPRISAVCI - U Naseljima Gornja Bebrina i Klakar Općina kani graditi autobusna ugibališta. Prema postojećem projektu predviđena je izgradnja ukupno tri autobusna ugibališta i to dva u Naselju Gornja Bebrina, a jedno u samom Klakaru.

Ugibališta u Gornjoj Bebrini bit će smještena na početku naselja, udaljenosti 32 metra jedan od drugog, dok će u Naselju Klakar novoperojektirano ugibalište biti pri kraju naselja, oko 60 metara zapadno od već postojećeg ugibališta. Nova autobusna ugibališta, uz trake za stajalište imat će pješačke otoke i pristupe za pješake te nadstrešnice na samom pješačkom stajalištu. kako je ovih dana na službenoj web stranici Brodsko-posavske županije Upravni odjel za Komunalno gospodarstvo i zaštitu okoliša, a na temelju zahtjeva Općine Klakar, donio rješenje o prihvatljivosti za ekološku mrežu, nakon isteka roka žalbe Općina može nastaviti s daljnjim koracima u realizaciji ovoga projekta. Naime, rok za žalbu na ovakvo rješenje je 15 dana od dana njegova primitika.

Pozitivno rješenje o prihvatljivosti za ekološku mrežu stiglo je i za zahtjev Općine Oprisavci za zahvat rekonstrukcije i modernizacije cestovnog kolnika u Naselju Oprisavci. Ukupna duljina novoprojektirane ceste je 4951,74 metar, a širina kolnika je pet metara. Uz rekonstrukciju cestovnih kolnika u planu je i izgradnja obostranih bankina te uređenje cestovnih kanala.

 

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Nezgodno je kad pas strada na granici dviju općina

Tko je odgovoran za uklanjanje lešina?

Nezgodno je kad pas strada na granici dviju općina

8.4.2019. | 21:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :