Gospodarstvo

Objavljeno: 6.8.2018. u 11:20
Prikaza: 1859
|
Autor: Željka Gavranović

Djelatnice za pomoć u kući

Novih deset radnih mjesta za žene

Klakar : Novih deset radnih mjesta za ženeOpćina Klakar(Foto: SBplus/arhiva)

Na području Općine žene će pomagati starijima i bolesnima, a ujedno će na godinu dana imati sigurna primanja. Puno to znači onima koje su dugi niz godina nezaposlene te bez ikakve financijske samostalnosti.

KLAKAR - Žene koje su završile osnovnu ili srednju školu te nemaju nikakvog radnog iskustva, mogu se, među ostalima, prijaviti na natječaj koji je raspisala Općina Klakar koja traži deset novih zaposlenica za provedbu projekta „Žene-snaga zajednice".

Nedavno smo objavili mogućnost samostalne prijave korisnika tog projekta Općini Klakar. Točnije, starijih, bolesnih i potrebitih stanovnika Općine kojima je nužna tuđa pomoć u svakodnevnom funkcioniranju.

Cilj projekta je olakšati pristup zapošljavanju žena pripadnica ranjivih skupina te ih osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici. Na taj način planirano je ublažavanje posljedica njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva, a ujedno će Projektom biti potaknuta socijalna uključenost i podignuta razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Ciljane skupine su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na starije od 50 godina, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda, liječene ovisnice, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad šest mjeseci, pripadnice romske nacionalne manjine, beskućnice. Djelatnice za pomoć u kući, na području Općine radit će puno radno vrijeme te će primati i naknadu za prijevoz.

Natječaj je otvoren do subote, 11. kolovoza, a pisane prijave se podnose u zatvorenoj kuverti s naznakom: „Za natječaj DJELATNICA ZA POMOĆ U KUĆI - NE OTVARAJ", osobnim dolaskom ili poštom na adresu Klakar 26a, 35208 Ruščica.

Sve dodatne informacije o natječaju moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili OVDJE.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
SBplus.hr, Slavonski Brod : Stari i bolesni pomoć trebaju sami zatražiti

Javni poziv za korisnike

Stari i bolesni pomoć trebaju sami zatražiti

19.7.2018. | 18:30
SBplus.hr, Slavonski Brod : Općina traži 'malog/malu za sve'

Zanimljiv oglas za posao

Općina traži 'malog/malu za sve'

4.5.2018. | 11:00
SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :