Život : Vjerski život

Objavljeno: 29.5.2016. u 13:30
Prikaza: 1761
|
Autor: SBplus

Zlatna Harfa

Zbor iz Gundinaca otpjevao 'Oče naš' na aramejskom jeziku

Gundinci : Zbor iz Gundinaca otpjevao 'Oče naš' na aramejskom jezikuIlustracija(Foto: Glas Slavonije)

Na Zlatnoj Harfi ove godine sudjelovalo više od stotinu djece, a mališani iz Gundinaca pjevali su na jeziku kojim je govorio Isus.

ĐAKOVO/GUNDINCI - ĐAKOVO - Zaltna harfa - susret dječjih zborova Đakovačkog dekanata, sa nekoliko zborova Velikokopaničkog dekanata upriličen je u Đakovu na terasi centra Amadea, piše Glas Slavonije. Susret je započeo  misnim slavljem na otvorenoj terasi , a nastavljen predstavljanjem ukupno šest zborova, njihovim nastupima, te zajedničkim druženjem uz igru. Nastupili su zborovi iz Đakova, Selaca Đakovačkih, Strizivojne, Viškovaca i Gundinaca.

Dekan Đakovačkog dekanata kaže kako je okupljanje zborova tradicija duga dvadesetak godina, a događa se u cijeloj Hrvatskoj.

– U našoj Nadbikupiji organiziramo ga po dekanatima, ili okupljanje dva ili tri dekanata kako je to slučaj danas u Đakovu. Zlatna harfa zamišljena je kao druženje zborova kako bi se vidjelo kako koji zbor 'diše'. Ove godine je Godina milosrđa, a Zlatna harfa uvijek ima nekakvu svoju temu. Ove godine je to bilo milosrđe. Imali smo misno slavlje u kojem su bile zadane pjesme za sve zborove. U drugom dijelu se svaki zbor predstavio sa dvije pjesme, jedna je bila zadana, a jednu su mogli sami izabrati, kazao je vlč. Ivešić.

Dodao je kako se okupilo više od stotinu djece, a djeca zbora iz Gundinaca otpjevali su Oče naš i Zdravo Mariju na aramejskom jeziku, onim kojim je Isus govorio, rekao je vlč. Ivešić.


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

SBplus.hr, Slavonski Brod :
SBplus.hr, Slavonski Brod :