Sport : Konjički sport

Objavljeno: 4.9.2017. u 13:05
Prikaza: 4705
|
Autor: SBplus

Kraj konjičke sezone

Konji vrani i na kiši razigrani

MV
Foto: MVKonji vrani i na kiši razigrani
 • MV

Na gundinački hipodrom stigle su zaprege i jahači s područja od Velike Kopanice do Gradišta kako bi uveličali program i okušali se u konjičkim disciplinama. Prije sportskog odmjeravanja snaga sudionici su pokazali ljepotu svojih zaprega kićenih za svečane prigode.

GUNDINCI – U organizaciji Konjogojske udruge GUNDINCI svoje 16. izdanje doživjela je manifestacija "Vrani se konji igrali". Manifestaciju ove godine nije uspjela potopiti ni kiša koja je cijeli dan zalijevala Gundince.

Na gundinački hipodrom stigle su zaprege i jahači s područja od Velike Kopanice do Gradišta kako bi uveličali program i okušali se u konjičkim disciplinama. Prije sportskog odmjeravanja snaga sudionici su pokazali ljepotu svojih zaprega kićenih za svečane prigode.

Svaka zaprega imala je u šaragama i svoju veselu družinu kako to i priliči svečanoj prigodi. Žiri je među svečano ukrašenim zapregama izabrao tri najljepše.

Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojila je zaprega Franje Kovačevića iz Velike Kopanice, drugo mjesto pripalo je zaprezi Antuna Jovanovca iz Gradišta, a treće mjesto za uređenost svoje zaprege osvojila je zaprega Ivana Matića iz Babine Grede.

Vozači zaprega natjecali su se i u dvije utakmice vožnje dvoprega kroz čunjeve. U utakmici preciznosti najuspješniji je bio Antun Jovanovac, drugi je bio Franjo Kovačević, a treći Ivan Matić.

U brzinskoj utakmici isplatila se riskantna vožnja mladog babogredskog vozača Ivana Matića koji je u ovoj utakmici osvojio prvo mjesto, Franjo Kovačević bio je drugi, a Antun Jovanovac treći.

Svoju vještinu odmjerili su i mladi jahači u utakmici teklićkog jahanja. Bez sedla i jašući kroz vodu u Gundincima je najbrži bio Mateo Glavačević, drugo mjesto pripalo je Ivanu Matiću, dok je treće mjesto osvojio Nikola Stojanović

Nagrade najljepšim zapregama i najuspješnijim natjecateljima uručili su Ilija Markotić, načelnik općine Gundinci, Željko Burazović, pročelik Upravnog odjela za poljoprivredu Brodsko-posavske županije i Igor Jeđut, predsjednik Konjogojske udruge GUNDINCI.

Jednu od najstarijih manifestacija koja promiče uzgoj konja, tradicijsku kulturu i zaprežni sport i ove godine financijski su podržali Općina Gundinci i Brodsko-posavska županija.  

  Broj komentara: 0

  Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

  RegistracijaPrijava

  Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. SBplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

  Ostali članci u rubrici
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Tek troje političara na 'Vranim konjima'

  U Gundincima, na Svetu Ružu

  Tek troje političara na 'Vranim konjima'

  5.9.2016. | 11:35
  SBplus.hr, Slavonski Brod : Na hipodromu i saborski zastupnici Grubišić i Krnić

  Vrani se konji igrali

  Na hipodromu i saborski zastupnici Grubišić i Krnić

  8.9.2015. | 16:06
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Gundincima "Vrani se konji igrali"

  Trinaesti put

  U Gundincima "Vrani se konji igrali"

  9.9.2014. | 12:36
  SBplus.hr, Slavonski Brod : U Gundincima u nedjelju igrat će se konji vrani

  Posljednji turnir ove sezone

  U Gundincima u nedjelju igrat će se konji vrani

  3.9.2014. | 10:46
  SBplus.hr, Slavonski Brod : "Vrani se konji igrali"

  Gundinci 02.09. u 13.00

  "Vrani se konji igrali"

  28.8.2012. | 11:30
  SBplus.hr, Slavonski Brod :
  SBplus.hr, Slavonski Brod :